Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: “Ενωτικά και αγωνιστικά υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας – ΟΛΟΙ στην τρίωρη στάση εργασίας 12:00-15:00 μ.μ. και στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία, την Τρίτη 12-12-2023, στον Περισσό”

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα, 11.12.2023

Ενωτικά και αγωνιστικά υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας.

ΟΛΟΙ στην τρίωρη στάση εργασίας 12:00-15:00 μ.μ. και

στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία, την Τρίτη 12-12-2023, στον Περισσό

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παρά την ομόθυμη διάθεση όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ να μη υπάρξει καμία περικοπή αποδοχών και να μην αμφισβητηθούν οι όροι των ΕΣΣΕ η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δεν έχει, έως σήμερα δεσμευτεί, ότι δεν θα συνεχίσει να αμφισβητεί τη νόμιμη καταβολή αποδοχών στους νεοπροσληφθέντες συναδέλφους (μετά την 14-02-2012) και την εφαρμογή συμβατικών όρων των συλλογικών συμβάσεων για όλους (μία “αυτόματη” μισθολογική προώθηση στα 30 ή στα 32 χρόνια συνταξιοδοτικής ασφάλισης).

Η αμφισβήτηση αποδοχών που νόμιμα καταβάλλονται επί χρόνια και η προσπάθεια ερμηνείας ενός νόμου ως χειρότερου από τους μνημονιακούς νόμους, μας εισάγει σε ένα δυστοπικό περιβάλλον, για όλους τους εργαζόμενους, για το οποίο διοίκηση και κυβέρνηση φέρουν πλήρη και αποκλειστική ευθύνη.

Ο σύλλογος μας εξαρχής τοποθετήθηκε με σαφήνεια και αποφασιστικότητα για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, ως κομμάτι όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Διεκδικούμε ενιαία εφαρμογή προς όφελος όλων των εργαζομένων των νόμιμων και των συμβατικών καθορισμένων αποδοχών.

Δε θα επιτρέψουμε να φέρουν τη μία ομάδα εργαζομένων απέναντι στην άλλη. Δε θα επιτρέψουμε νέες διασπάσεις εντός των εργαζομένων με τη δημιουργία μισθολογίων πολλών ταχυτήτων. Δε θα επιτρέψουμε νέες μνημονιακές περικοπές σε κανένα εργαζόμενο.

  • Δεν αποδεχόμαστε καμία περικοπή αποδοχών.
  • Δεν αποδεχόμαστε καμία αμφισβήτηση όρων των Συλλογικών Συμβάσεων.

Βάση της ομόφωνης απόφασης του συνεδρίου της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ καλούμε τα μέλη μας και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην τρίωρη στάση εργασίας 12:00-15:00 μ.μ. και στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία, την Τρίτη 12-12-2023, στον Περισσό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κορλός Ηλίας                             Λυμπέρης Κων/νος

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ