Σύλλογος Προσωπικού: “Καταδικάζουμε ομόφωνα και απερίφραστα την εργοδοτική παρέμβαση του Δ/ντα Συμβούλου” 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.A.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ο Σύλλογος Προσωπικού πήρε απόφαση που καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα την εργοδοτική παρέμβαση του Δ/ντα Συμβούλου  με την γνωστή επιστολή-ανακοίνωσή του προς την Ομοσπονδία.

Δηλώνουμε πως τα συνδικάτα δε χρειάζονται “νουθεσίες” από την εργοδοσία και δε δέχονται παρεμβάσεις που αφορούν στην αυτονομία τους.

Στη ίδια συνεδρίαση διαβάστηκε και υπερψηφίστηκε η πρόταση και το πλαίσιο ΣΣΕ του σωματείου μας με βάση τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί έως την ημέρα διεξαγωγής του ΔΣ, με ψήφους 10 υπέρ και 4 λευκά και καμία κατά.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Για άλλη μία φορά η παράταξη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα λέγοντας ψέματα.

Σε επίμονες ερωτήσεις μελών του ΔΣ και απαίτηση να καταθέσει, αν υπάρχει, το δήθεν έγγραφο που σε συκοφαντική ανακοίνωση τους έγραψαν πως στάλθηκε στο Διευθύνοντα Σύμβουλο από το Σύλλογο Προσωπικού, ζητώντας την παρέμβασή του, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν πως δεν υπάρχει τίποτα και όσα γράφουν στην ανακοίνωση τους ήταν “πολιτική τοποθέτηση” (έτσι ονομάζουν την πολιτική συκοφαντία και το πολιτικό ψέμα).

Και συνεχίζοντας τις ψευδείς και συκοφαντικές ανακοινώσεις, χωρίς ντροπή έβγαλαν άλλη μία, μετά τη διεξαγωγή του ΔΣ, λέγοντας ότι δεν έγινε δεκτή η πρόταση ΣΣΕ που κατέθεσε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας, στη συνεδρίασή του στις 18- Δεκεμβρίου- 2020 αποφάσισε, μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου να κατατεθούν προτάσεις ΣΣΕ από τις παρατάξεις, ώστε να διαμορφωθεί η πρόταση του.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας στις 20-1-2021(ένα μήνα και πλέον μετά και πέραν του χρόνου της απόφασης) και ώρα 4:30μμ δεν είχαν καταθέσει καμία πρόταση ΣΣΕ στο προεδρείο (έστειλαν όπως μας έγινε γνωστό, email με πρόταση στις 4:45μμ).

Έχουν καταντήσει πια ανάξιοι διάψευσης. Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να τους “τοποθετήσουν πολιτικά” εκεί που τους αξίζει. 

Υ.Γ. Πόσο συντεχνιακά λειτουργεί μία παράταξη που κάνει διαφορετική πρόταση ΣΣΕ σε κάθε σωματείο; Έτσι δε διασπούν τους εργαζόμενους, που θα έπρεπε να ‘χουν ενιαία στάση απέναντι στην εργοδοσία και κοινές διεκδικήσεις;  

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ρετουνιώτης Διονύσιος    Χαρατσής Μανώλης

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here