Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: “Ο Κύρος Γρανάζης (ΣΥΜΜΑΧΙΑ) σε νέες περιπέτειες”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25/11/22

Ο Κύρος Γρανάζης (ΣΥΜΜΑΧΙΑ) σε νέες περιπέτειες

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Παρασκευή στις 18 Νοεμβρίου συγκλήθηκε το ΔΣ του σωματείο μας με τα εξής θέματα:

1. Δώρο του Συλλόγου Προσωπικού προς τα μέλη του και έγκριση της δαπάνης κατάθεσης στεφάνου στον εορτασμό του Πολυτεχνείου

2. Προσπάθεια αλλαγής του Κανονισμού Προσωπικού από τη διοίκηση 

3. Συστήματα βιντεοεπιτήρησης και παρακολουθήσεις εργαζομένων

4. Προστασία της υγείας των εργαζομένων καθώς και της δημόσιας υγείας.

Στα παραπάνω θέματα η ΣΥΜΜΑΧΙΑ και οι εκλεγμένοι τους στο ΔΣ ούτε είχαν άποψη, ούτε έφεραν κανένα δικό τους επιπλέον θέμα.

Αντιθέτως αυτοί που έχουν να πατήσουν μήνες στα Δ.Σ. έβαζαν διαδικαστικά θέματα γιατί δήθεν δε συγκαλούμε δύο (2) φορές το μήνα ΔΣ.

Έκπληκτοι διαβάσαμε μια ανακοίνωση τους, όπου ως νέος Κύρος Γρανάζης (ο γνωστός χάρτινος ήρωας του Disney) εφευρίσκουν θέματα που δήθεν έβαλαν και διαλόγους που ποτέ δεν έγιναν.

Εδώ ταιριάζει το άσμα “Φαντασία μου πλανεύτρα είσαι η πιο μεγάλη ψεύτρα”…

Αν υποφέρουν από  διαταραχή της συνείδησης, του προσανατολισμού, της μνήμης, της σκέψης, της προσοχής και της συμπεριφοράς, αυτό θα ήταν μια επαρκής εξήγηση και θα μας ανάγκαζε να τους συνδράμουμε να βρουν ένα καλό γιατρό, επιστήμονα της ψυχιατρικής ώστε να το αντιμετωπίσουν.

Αν όμως γράφουν αυτά τα παραπλανητικά ψέμματα, τις εφευρέσεις κυριολεκτικά εν πλήρη γνώση ότι κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους,τότε θα τους κατατάξουμε στους οπαδούς του Γκαίμπελς (υπουργού προπαγάνδας του Χίτλερ) που υποστήριζε τη θεωρία “πες πες ψέματα, κάτι θα μείνει”.

“Το να είσαι λογικός σε έναν κόσμο τρελών είναι τρέλα”  έλεγε ο Ζαν ζακ Ρουσό και εμείς θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε λογικά στην εξωφρενική διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τους εκλεγμένους της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

1ο. Στο ζήτημα του δώρου προς τα μέλη μας, ενώ με απόφαση που πήραμε στο προηγούμενο ΔΣ (προ ενός μηνός) ζητούσαμε να έρθουν προτάσεις με προσφορές για δώρο, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν έφερε τίποτα. Στην πρόταση του προεδρείου ψέλλισε κάτι σαν, να δώσουμε μια δωροεπιταγή, χωρίς όμως να έχει κάτι να μας δείξει.

Για το στεφάνι που κατέθεσε ήδη το προεδρείο ζητήθηκε η τυπική οικονομική του έγκριση. Δεν απαγορεύτηκε σε κανένα μέλος του ΔΣ να συμμετάσχει στην κατάθεση στεφάνου, αλλά δεν υπήρξε ποτέ ούτε πρόταση ούτε ενδιαφέρον συμμετοχής από την πλευρά της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (για άλλη μια χρονιά) στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου ή της 1ης Μάη.

Πάλι καλά που δε μπέρδεψαν φέτος την “Αντιφασιστική νίκη των λαών” στις 9 Μάη με την Εργατική Πρωτομαγιά.

2ο. Στην προσπάθεια της διοίκησης για αλλαγή του Κανονισμού Προσωπικού το σωματείο μας με πρόταση του προεδρείου πήρε την εξής ομόφωνη απόφαση:  “Ο Σύλλογος Προσωπικού δε δέχεται οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή του Κανονισμού Προσωπικού και δεν εξουσιοδοτεί και κανέναν άλλο να πάρει μέρος σε τέτοια συζήτηση εκ μέρους του. Θα προβεί άμεσα σε αποστολή εξωδίκου προς τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και σε κινητοποιήσεις εφόσον δεν εισακουστεί”. ΑΡΑ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ

Στο ερώτημα από πλευράς της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αν θα αποφασίσουμε κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε συμπληρωματική ΣΣΕ και οικονομική ενίσχυση τους απαντήσαμε πως έχουμε ήδη πάρει απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε προηγούμενο ΔΣ που φυσικά ισχύει ακόμα και τους ρωτήσαμε που ήταν αυτοί όταν την πήραμε.

Ταυτόχρονα τους ρωτήσαμε αν όπως γράφουν σε ανακοίνωση έχουν έγγραφη συμφωνία μεταξύ Κορλού-Τσιτούρα  και Σαχίνη, που να συμφωνούν πως οι εργαζόμενοι θα πάρουν 1500Ε (μιας και στην ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ δεν έφτασε ποτέ τέτοια συμφωνία) μήπως είναι ιδιωτικό συμφωνητικό;. Η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει τίποτα, αλλά αφού το λέει ο Κορλός έτσι θα ‘ναι.

3ο. Στο ζήτημα της βιντεοεπιτήρησης (κάμερες παντού) και στην σχετική απόφαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ στις 7-9-2022, καθώς και στην αγορά και χρήση DRONE που έχει προμηθευτεί η ΕΥΔΑΠ αλλά και την εγκατάσταση GPS που έχει εγκαταστήσει, ειδικά στα οχήματα της αποχέτευσης πήραμε απόφαση:

“Να σταλεί επιστολή προς τη διοίκηση με τα εξής ερωτήματα: Τι παρακολουθούν; Ποιους παρακολουθούν; Ποιός ο σκοπός; Ποιός επεξεργάζεται τα δεδομένα; Αν τηρείται κάποιο αρχείο και ποιοι έχουν πρόσβαση; Αφού συλλέξουμε στοιχεία και πάρουμε απαντήσεις από τη διοίκηση που δεν μας ικανοποιούν να προβούμε σε καταγγελία στην Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, στην αρχή διαφάνειας μα και κάθε άλλη αρμόδια αρχή. Να γνωστοποιήσουμε τα συμπεράσματα”.

Σ’ αυτό το σημείο ρωτήθηκε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ γιατί οι εκλεγμένοι της κι ο επικεφαλής της, που έχει σηκώσει ντόρο, για τις παρακολουθήσεις στο πρόσωπό του και διαμαρτύρεται για την απόφαση της διοίκησης και την επιδίωξή της να τον παρακολουθήσει (και συμφωνούμε μαζί του πως είναι αντιδημοκρατικό και ανεπίτρεπτο), όταν οι παρακολουθήσεις αφορούν όλους τους εργαζόμενους δεν έβγαλαν “ούτε φωνή ούτε ακρόαση”;

4ο. Έγινε αναφορά στην αποκάλυψη από μέρους του Σωματείου μας του ζητήματος των εργατών του υποτομέα Ασπροπύργου και του κινδύνου που έβαλαν την υγεία τους τα όργανα της διοίκησης καθώς και του κινδύνου που έβαλαν τη δημόσια υγεία διατηρώντας υλικά ύδρευσης μέσα σε “αποθήκη” εντός του ΚΕΛ Θριασίου.

Ταυτόχρονα φέραμε το ζήτημα της επικινδυνότητας  του κτηρίου “των οδηγών” πάνω από το θειικό αργίλιο στον Περισσό και της ασφάλειας για όσους βρίσκονται μέσα μα και γύρω από αυτό.

Ενός κτηρίου σάπιου, που κρίθηκε κατεδαφιστέο μετά τους σεισμούς του 1999 και ακόμα υπάρχει και λειτουργεί.

Αποφασίσαμε: “Εφόσον δεν απομακρυνθεί άμεσα η αποθήκη υλικών ύδρευσης από το ΚΕΛ Θριασίου να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με φορείς της περιοχής.

Ταυτόχρονα αν δεν εκκενωθεί άμεσα το κτήριο στον Περισσό και ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα να προβούμε σε καταγγελία”.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Όπως βλέπεται το σωματείο μας συνεχίζει να παρεμβαίνει σε μικρά και μεγάλα προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, είναι μπροστά σε διεκδικήσεις μισθών καθώς και στην υπεράσπιση εργασιακών δικαιωμάτων, ΣΣΕ και Κανονισμών προσωπικού.

Είμαστε το μόνο Σωματείο που έκανε κινητοποιήσεις για όλα τα παραπάνω μα και όσες ενέργειες απαιτήθηκαν όπως καταγγελίες στη επιθεώρηση εργασίας για εργατικά θέματα, στο υπουργείο εργασίας που υποχρέωσε τη διοίκηση να επαναφέρει την ΕΣΥΠ ή τις ξένες γλώσσες, που έκανε κινητοποιήσεις για το ΣΔΙΤ στο ΕΥΣ, για την πρόσληψη Υδρονομέων και εργατών του διαγωνισμού του 2009, που έκανε κινητοποιήσεις για να αποτρέψει την αλλαγή του Κανονισμού Προσωπικού κλπ

Για όλα τα παραπάνω η ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν “ήξερε, δεν γνώριζε”, δεν έφερε καμία πρόταση ποτέ για κανένα άλλο θέμα και το μόνο που κάνει είναι να ψευδολογεί, να εφευρίσκει συζητήσεις και αποφάσεις που δεν έγιναν ποτέ και να βάζει ψευτοδιαδικαστικά ζητήματα.

Για όλη αυτή την συμπεριφορά εμείς έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας, ξέρουμε πως έχουμε να κάνουμε με μια παράταξη Κύρου Γρανάζη, Γκαμπελιστών και γιαλαντζί αγωνιστών και τίποτα θετικό δε μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς.

Εμείς θα συνεχίσουμε στην ίδια ρότα, να υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους, τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις και να μην αφήνουμε σε χλωρό κλαρί την εργοδοσία αναγκάζοντας αυτήν και τα τσιράκια της στο κίνημα να μας συκοφαντούν και να διαστρεβλώνουν την αλήθεια. 

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ…ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης ΣάκηςΧαρατσής Μανώλης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ