Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΑΚΕ: “Εμείς ψάχνουμε λύσεις, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ προβλήματα”  

 Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2022

Εμείς ψάχνουμε λύσεις, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ προβλήματα

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Καιρό τώρα σαν παράταξη έχουμε υιοθετήσει θεσμική και σοβαρή στάση απέναντι στην πληθώρα γελοίων ανακοινώσεων που μόνο σκορπό έχουν το διχασμό, το μίσος και την παραπληροφόρηση και απομακρύνουν από το πραγματικό στόχο όλων μας που είναι οι εργαζόμενοι.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ όμως μαζί με τους συνεργάτες της το ΣΕΚΕΣ, συνεχίζουν τον ορυμαγδό ανακοινώσεων αυτή τη φορά ζητώντας σύγκλιση έκτακτου συμβούλιο της ΟΜΕ, δήθεν για να συζητήσουν τα προβλήματα των συναδέλφων που από ότι θυμόμαστε όσο είχαν τη Διοικηση της ΟΜΕ, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να λύσουν το παραμικρό.

Εμείς από μέρους μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε με συνέπεια, ότι ήδη χθες 22/11/22 συναντήθηκε το Προεδρείο της ΟΜΕ με τη Διοίκηση και σήμερα συνεδριάζουν σε τακτικό συμβούλιο για όλα αυτά τα θέματα, με μόνο στόχο την επίλυση τους με το πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο. Η Διοίκηση Σαχίνη δεν μπορεί άλλο να γυρίζει την πλάτη στους εργαζόμενους και θα πρέπει άμεσα να ανταποκριθεί στα αιτήματα των συναδέλφων χωρίς άλλες δικαιολογίες και καθυστερήσεις.  

Καλά θα κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον εαυτό τους και τα κενά τους λόγια, να καταλάβουν ότι τους εργαζόμενους τους νοιάζει τι θα πετύχουμε και τι θα μπορέσουν να κερδίσουν για να ανακουφιστούν και όχι οι αερολογίες και κορώνες.

Την έπιασε ο πόνος τώρα δήθεν τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το ενωτικό και το ομαδικό πνεύμα, που όταν δεν τους βγαίνουν τα κουκιά είναι υπέρ της αναλογικής εκπροσώπησης, όταν όμως τους βγαίνουν ξέρουν να πετάνε την πρώτη σε ψήφους παράταξη έξω, όπως έκαναν πρόσφατα στην ΟΜΕ, στον Επιστημονικό Σύλλογο αλλά και στο Σύλλογο Μηχανικών, που ξέχασαν κάθε έννοια της αναλογικότητας και τότε δεν τους καιγόταν καρφάκι για να βγουν να φωνάξουν.

Πόση υποκρισία πλέον; Ούτε ίχνος τσίπας. Αυτή είναι η άποψη τους για τη δημοκρατικότητα και την αναλογικότητα, κατά παραγγελία και όπως τους βολεύει μόνο! Ούτε τα νούμερα δεν ξέρουν καλά καλά να διαβάζουν και προσπαθούν να μας πείσουν για κατακόρυφη αύξηση ποσοστών, ενώ το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν τις ψήφους από το ΣΕΚΕΣ που πήγε στο 5% και κάποιους συνέδρους γυρολόγους που αλλάζουν πεποιθήσεις σαν τα πουκάμισα.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο μόνος λόγος για αυτές τις ανακοινώσεις είναι να κάνουν σαματά για να κρύψουν την γύμνια τους που στα σωματεία που έχουν τη διοίκηση δεν έχουν λύσει ούτε ένα αίτημα των μελών τους και απλώς περιφέρονται άσκοπα

Τους καλούμε λοιπόν για μια ακόμη φορά να εγκαταλείψουν τις ακρότητες και να αποδείξουν στην πράξη ότι τους νοιάζουν οι εργαζόμενοι, με συνεργασία και ομαδική δουλειά για την επίλυση όλων όσων μας απασχολούν.

Όλοι οι Σύλλογοι και οι παρατάξεις, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, πρέπει ενωμένες να πορευτούν για το κοινό καλό και να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό με πράξεις και όχι με λέξεις.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΚΕ

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ