Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σύλλογος Προσωπικού: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο απαράδεκτο σχέδιο ΣΣΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων ενάντια στο σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με απαράδεκτους όρους που έφερε η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, λίγες μέρες μετά την ψήφιση τροπολογίας ιδιωτικοποίησης της συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Ο διευθύνων σύμβουλος που συναντήθηκε με τους εργαζόμενους Χ. Σαχίνης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ισχυριζόμενος ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές γενικά και αόριστα όμως συνάντησε την αποφασιστική στάση των εργαζομένων που απαίτησαν την απόσυρση των όρων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ η οποία καταγγέλλει το σχέδιο ΣΣΕ, επισημαίνοντας ότι περιλαμβάνει όρους όπως: Η υποχρέωση αλλαγής του Κανονισμού Προσωπικού, με στόχο την ανατροπή συγκροτημένων δικαιωμάτων. Η αλλαγή του Κανονισμού Υγειονομικής Υπηρεσίας, ώστε να μην είναι «κόστος» για την εργοδοσία. Η εκπόνηση μελέτης και εφαρμογής «νέου μισθολογίου», που θα λαμβάνει υπόψη τις διαφοροποιήσεις μεταξύ του μισθολογίου της εταιρείας και των μισθολογίων στις ομοειδείς εταιρείες της χώρας και της ΕΕ. Εισάγει σύστημα «αξιολόγησης» και σύστημα πρόσθετης αμοιβής, που στόχο έχουν τη μεγιστοποίηση των κερδών μέσα από την εντατικοποίηση, το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Με άρθρο ακυρώνει οποιοδήποτε ευνοϊκότερο όρο υπάρχει στις προηγούμενες ΣΣΕ. Τη μισθολογική προώθηση και την όποια αύξηση θα δώσει στους εργαζομένους τη μεταθέτει μετά από 14 μήνες, σε αντιπαραβολή με τον πακτωλό εκατομμυρίων που μοίρασαν στους μετόχους.

Η ΕΣΚ απαιτεί από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ «να πάρει πίσω τους συγκεκριμένους όρους και να προχωρήσει στη σύναψη ΣΣΕ που θα σταματάει τις προηγούμενες περικοπές και θα εξασφαλίζει αυξήσεις άμεσα στους εργαζόμενους».

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ