Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: “Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

20-9-2023

Στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, μέρα που δίνεται από τα συνδικάτα η μεγάλη απεργιακή μάχη, πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού.

Για να δοθεί μαχητική εργατική – λαϊκή απάντηση στην πολιτική που φέρνει τη σύγχρονη σκλαβιά, που μετατρέπει σε συντρίμμια τις ζωές των πολλών για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.

Γιατί απεργούμε λοιπόν την Πέμπτη;

Απεργούμε για να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα, που άρθρο – άρθρο θωρακίζει την εργασιακή ζούγκλα, η οποία χρόνια τώρα επεκτείνεται σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Γιατί η κυβέρνηση για λογαριασμό της εργοδοσίας παλεύει να κάνει νόμο τη δουλειά «ήλιο με ήλιο» 13 ώρες τη μέρα, την ευελιξία δίχως όρια, τη δουλειά τις Κυριακές, την απεργοσπασία, τις απολύσεις «κατά βούληση» από την εργοδοσία με τον φερετζέ της «δοκιμαστικής περιόδου». Γιατί μετατρέπεται σε ακόμα βαρύτερο «έγκλημα» η απεργιακή κινητοποίηση και η περιφρούρησή της από την υπονόμευση της εργοδοσίας.

Όλα εκείνα, δηλαδή, που έρχονται να συμπληρώσουν το νομοθετικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απεργούμε λοιπόν, γιατί εν έτει 2023 δεν μπορεί να θεωρείται παρωχημένο το να δουλεύει ο εργαζόμενος 8ωρο και να ζει από τη δουλειά του.

Απεργούμε γιατί το «δεν πάει άλλο» πρέπει να δώσει τη θέση του στη διεκδίκηση όλων εκείνων που μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν σήμερα τη ζωή των εργαζομένων, όπως η μόνιμη και σταθερή δουλειά, οι Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, σύγχρονα δικαιώματα. Το σταθερό ωράριο (7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο), χωρίς ευελιξία, με κατοχύρωση συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς, η ουσιαστική προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές.

Απεργούμε, για να περάσει αυτή η μάχη σε νέα φάση, για να μπουν εμπόδια στον κατήφορο.

Απεργούμε, γιατί το «δεν πάει άλλο», το «κάτι πρέπει να γίνει», η δυσαρέσκεια που φουντώνει μέσα στον λαό μπορεί και πρέπει να βρει αγωνιστική διέξοδο, να «χτυπήσει νεύρο», στην αναμέτρηση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Γιατί δεν είναι μοιραίο για τους εργαζόμενους να καίγονται το καλοκαίρι, να πνίγονται με την πρώτη κακοκαιρία, να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, να τσακίζεται το εισόδημά τους, να «βάζουν πλάτη» και να πληρώνουν τα σπασμένα ενός κράτους που δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες τους.

Γιατί δεν μπορεί να γίνεται πια ανεκτή η κανονικότητα του διαρκούς πένθους για ανθρώπους που χάνονται άδικα στον βωμό της κερδοφορίας και των «δημοσιονομικών αντοχών».

Τώρα λοιπόν είναι ώρα ευθύνης, για κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, για κάθε δραστήριο συνδικαλιστή, για κάθε εργαζόμενο που ανησυχεί, που διαπιστώνει την ανάγκη να οργανωθεί παντού η πάλη και η διεκδίκηση.

Το σωματείο μας με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ αποφάσισε τη συμμετοχή του στην απεργία που προκήρυξε το ΕΚΑ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.

Αποφάσισε επίσης τα υλικά που συγκέντρωσε μετά το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους  της ΕΥΔΑΠ για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να γίνει αποστολή και να παραδοθούν από μέλη του ΔΣ.

Σ’ αυτά θα προστεθεί αγορά υλικών αξίας 2500 ευρώ που προσφέρει το σωματείο. Έχει ήδη αγοραστεί και έχει προσφερθεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας μηχάνημα πλυστικό Υψηλής πίεσης ώστε να απομακρυνθούν από τα συνεργεία των συνδικάτων οι λάσπες.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.

Για να μην μη γίνει ο μεσαίωνας το μέλλον μας.

ΥΓ. Μέχρι αυτή τη στιγμή που η ανακοίνωση γράφεται η ΕΥΔΑΠ δεν έχει δώσει εντολή να βγει το προσωπικό ασφαλείας, παρά την επικοινωνία του Γ. Γραμματέα του σωματείου μας με τη διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και την αποστολή αλληλογραφίας που τους γνωστοποιούμε την κήρυξη απεργίας από το ΕΚΑ (αφού παρά το ότι ήταν γνωστό σ’ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δήλωναν άγνοια).

Τους καλούμε να δώσουν άμεσα εντολή υπηρεσιακά και να μη παρακωλύουν το δικαίωμα στην απεργία.


Παραθέτουμε και το εξώδικο που αποστείλαμε στην ΕΥΔΑΠ

 Ενώπιον Παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία  «Σύλλογος Προσωπικού  Ε.ΥΔ.Α.Π.» , που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Κρατίνου αρ. 7), όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Προς

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης¨, που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Ωρωπού αρ. 156), όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Η  κυβέρνηση αποφάσισε να επιφέρει ακόμα ένα χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων που  έχουν κατακτηθεί με αγώνες δεκαετιών. Σκοπεύει να φέρει προς ψήφισει στη Βουλή  νομοσχέδιο που  επί της ουσίας διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και μόνον σκοπό έχει την προστασία των συμφερόντων της εργοδοσίας

Επειδή πρωταρχικοί και αδιαπραγμάτευτοι σκοποί μας είναι η προάσπιση των εργασιακών  δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ε.ΥΔ.ΑΠ. τα οποία δεν νοούνται ξεχωριστά από τα δικαιώματα όλων των υπολοίπων εργαζομένων της Χώρας  όσο και της  ελεύθερης και ακώλυτης άσκησης της συνδικαλιστικής ελευθερίας, που αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Επειδή στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει άλλα σωματεία και οργανώσεις για τα ίδια ζητήματα ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Σας γνωστοποιούμε ότι για να τους ανωτέρω λόγους και για τον σκοπό την προάσπισης και διασφάλισης των  εργασιακών  και συνδικαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων το Διοικητικό μας Συμβούλιο έλαβε απόφαση και θα συμμετάσχει στην  24ωρη Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας  την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023  ενάντια στο νέο αντεργατικό  νομοσχέδιο της Κυβέρνησης  με αιτήματα

Την άμεση απόσυρση και μη εφαρμογή του  αντεργατικού νομοσχεδίου

Τη διατήρηση των κεκτημένων – θεσπισμένων  αλλά και την αποκατάσταση των απωλεσθέντων εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων

Για τον σκοπό της πραγματοποίησης της απεργίας και της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών της Ε.ΥΔ.Α.Π., να διατεθεί το κατάλληλο προσωπικό ασφαλείας   που σας έχει γνωστοποιηθεί σύμφωνα με τις εφαρμοζόμενες ΕΣΣΕ.

Αθήνα,    20  Σεπτεμβρίου 2023

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης ΣάκηςΧαρατσής Μανώλης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ