Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της 18 Φλεβάρη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε. Υ.Δ. Α. Π.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12/2/2020

Συναδέλφισες συνάδελφοι,

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας στην συνεδρίαση του στις 10 Φεβρουαρίου και μετά τη συγκρότηση του σε σώμα αποφάσισε την συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και δυστυχώς όχι ακόμα η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ (που έχει ξεχάσει τη λέξη συνεδρίαση),  για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου ενάντια στην συνέχιση και ολοκλήρωση της επίθεσης στην κοινωνική ασφάλιση.

Συνάδελφοι
Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι κάποια “ποσοστά αναπλήρωσης”. Αφορά την υγεία , την πρόνοια, την προστασία στην δουλειά. Τις κοινωνικές παροχές , τις συντάξεις , τα εμβόλια των παιδιών μας , τις εξετάσεις, τα φάρμακα , τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.
Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της  Κυβέρνησης είναι η επανανομοθέτηση με επιθετική μορφή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (Νόμου Κατρούγκαλου) , που ανοίγει το δρόμο για τους τρεις πυλώνες δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης στην λογική του συστήματος Πινοτσέτ.

Οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια καθυστέρησαν την εφαρμογή του.
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου όπως υποσχόταν προεκλογικά αλλά τον θωρακίζει νομικά και επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα.
Διεκδικούμε :

Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!

  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού.
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Ο Σύλλογος Προσωπικού στην ίδια συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να στείλει αντιπροσωπεία την ίδια μέρα στην κινητοποίηση των συνδικάτων έξω από την ΓΣΕΕ ώστε να διαμαρτυρηθεί για την στάση που τηρεί η Ηγεσία της στο θέμα της απεργίας και την προσπάθεια της να ακυρώσει τις αποφάσεις του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Αποφάσισε επίσης ομόφωνα να εξουσιοδοτείτε το προεδρείο ώστε να παίρνει απεργιακό δελτίο για τα μέλη του ΔΣ και οι  εργαζόμενοι να γνωρίζουν ότι είναι όντως απεργοί.

ΥΓ 1 Η σημερινή υποκριτική ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ δικαιώνει τις διεκδικήσεις του Συλλόγου Προσωπικού για επαναφορά μισθών, επιδομάτων (Ανθυγιεινά ,Ξένες γλώσσες  κλπ.) , ολόκληρης της ΑΤΑ , μισθολογικών προαγωγών κλπ. που με την συμπληρωματική ΣΣΕ η ίδια πλειοψηφία παρέδωσε στην εργοδοσία και τώρα κοροϊδεύει τους εργαζόμενους.

ΥΓ 2 Η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ Α.Ε για υπερδιπλασιασμό των μισθών των μελών του ΔΣ ,του Διευθύνοντος συμβούλου και του αναπληρωτή του στηρίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την προσθήκη της σημερινής κυβέρνησης και θα αξιοποιηθεί ως κίνητρο για την αύξηση της κερδοφορίας μέσω της πρόβλεψης της μείωσης του λειτουργικού κόστους (μείωση μισθών , περαιτέρω ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και τσάκισμα των φτωχών νοικοκυριών που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής ) και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση.

ΥΓ 3 Η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ενώ μας αράδιασε μια σειρά παραμύθια για διεκδικήσεις που η ίδια έχει παραδώσει δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα (προφανώς συντασσόμενοι με την απεργοσπαστική ανακοίνωση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ)
Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της 18 Φλεβάρη και στα συλλαλητήρια των Συνδικάτων. 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης ΔιονύσιοςΧαρατσής Μανώλης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ