Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
Aναδημοσίευση
Aναδημοσίευση
Ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σύλλογος Προσωπικού: Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και Καταστατική Γενική Συνέλευση στις 20/1

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε. Υ.Δ. Α. Π.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

17/1/2022

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την εβδομάδα που προηγήθηκε έγινε συνάντηση του προεδρείου του Σωματείου μας (μετά από αίτημά μας) με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω:

ΦΥΛΑΚΕΣ 

Μετά από δεκαετίες που η φύλαξη των χώρων των διυλιστηρίων φυλάσσονταν από φύλακες, μόνιμους εργαζόμενους, οι οποίοι με ευθύνη της ΕΥΔΑΠ εκπαιδεύονταν από την Ελληνική Αστυνομία και παίρνοντας μέρος σε ανάλογες εξετάσεις, αποκτούσαν την ικανότητα να οπλοφορούν, λαμβάνοντας και την ανάλογη άδεια οπλοφορίας.

Η άδεια αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση έως τώρα ώστε να φυλάσσονται οι παραπάνω εγκαταστάσεις από τους εργαζόμενους φύλακες.

Δυστυχώς φαίνεται πως η διοίκηση και όσοι ασκούν την προωθούμενη πολιτική της (Διεύθυνση Φύλαξης κλπ) έχουν άλλα σχέδια για το μέλλον.

Δε στέλνουν τους νεοπροσλαμβανόμενους φύλακες να περάσουν εξετάσεις ώστε να πάρουν την απαραίτητη άδεια και μάλιστα βάζουν σε κίνδυνο και τις προηγούμενες άδειες οπλοφορίας αφού απευθύνουν ερώτημα στο ΚΕΜΕΑ (υπηρεσία της αστυνομίας)  αν η ΕΥΔΑΠ είναι “κρίσιμη υποδομή” (αν δεν είναι το νερό τότε τι είναι) και πρέπει να φυλάσσετε από ενόπλους.

Ανοίγουν έτσι το δρόμο ώστε να “ανοίξουν οι δουλειές” με εταιρείες SECURITY.

Τους καλέσαμε να στείλουν άμεσα τους φύλακες με την προηγούμενη διαδικασία να πάρουν την απαιτούμενη άδεια, που άλλωστε την έδινε η Ελληνική Αστυνομία αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο πως η ΕΥΔΑΠ και τα διυλιστήρια καθαρισμού είναι κρίσιμη υποδομή (υπάρχουν και τα έγγραφα από την Ολυμπιάδα του 2004 που ενισχύουν τα επιχειρήματά μας).

Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι εκ του πονηρού και θα αντιδράσουμε.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ- ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μπροστά στην έξαρση της πανδημίας κι ενώ πλέον τα κρούσματα καθημερινά είναι δεκάδες χιλιάδες, οι θάνατοι συμπολιτών μας έφτασαν να είναι ένα απλό νούμερο αν και εκατοντάδες κάθε εβδομάδα, η διοίκηση συνεχίζει να εφαρμόζει τα πρωτόκολλα λάστιχο της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο εργαζόμενους και λαϊκά νοικοκυριά.

Τους καλέσαμε (για άλλη μια φορά), να φέρνουν συνεργεία δύο φορές την εβδομάδα σε Περισσό και Λαοδικείας, ώστε να υποβάλουν σε δωρεάν τέστ όλους τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ (με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση), ώστε να γίνεται η μεγαλύτερη δυνατή ιχνηλάτηση και να αποφεύγεται η επαφή με ασυμπτωματικούς εργαζόμενους.

Τους καλέσαμε επίσης να προμηθεύουν καθημερινά μάσκες αυξημένης προστασίας (FFP2 ή KN95) σε όσους αναλαμβάνουν κάθε μέρα υπηρεσία, με ευθύνη των προϊσταμένων.

Αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας με το πρόσχημα ότι θα είναι ένα αχρείαστο κόστος.

Στο επιχείρημά τους βοήθησε και ο διευθυντής Φύλαξης ο οποίος υπερθεμάτισε (βοηθώντας τους να τα απορρίψουν) λέγοντας πως αν κάτσουν στην ουρά για τεστ οι εργαζόμενοι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα.

Παραδέχεται βέβαια έτσι πως θα υπάρχουν κρούσματα και βέβαια πως δε θα έπρεπε να στοιβάζονται οι εργαζόμενοι σαν σαρδέλες στα γραφεία.

Τους καλούμε να εφαρμόσουν άμεσα τις προτάσεις μας ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας , να προστατεύσουν την υγεία των εργαζομένων και να πάψουν να τους βάζουν σε κίνδυνο. 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 

Τα προβλήματα που αφορούν την αντεργατική “δράση” τμηματαρχών στην Διεύθυνση Ύδρευσης, με την ανοχή του Διευθυντή Ύδρευσης συνεχίζονται.

Καλούνε επανειλημμένως εργαζόμενους που έχουν υπογράψει επιστολή διαμαρτυρίας κατά του τμηματάρχη και τους πιέζουν με βάση και τη θέση εξουσίας που έχουν, να ανακαλέσουν την καταγγελία τους.

Εμείς τους καλούμε να σταματήσουν να ασκούν πίεση στους εργαζόμενους, γιατί πλέον κινούνται στα όρια του εργασιακού bullying και να προσπαθήσουν να τους ακούσουν και να δώσουν λύση.

Επίσης στην ίδια διεύθυνση στον υποτομέα Ασπροπύργου, συνεχίζεται η παραβίαση του κανονισμού προσωπικού απέναντι σε εργαζόμενο και της εργατικής νομοθεσίας που αφορά την στέγαση των εργατών σε ακατάλληλο κτήριο (πάνω από πέντε χρόνια όπως δήλωσαν και σε επιστολή τους οι εργαζόμενοι) εξακολουθώντας να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τους.

Καλούμε τη διοίκηση (που ενημερώθηκε επανειλημμένα) να δώσει άμεσα λύση γιατί η υπομονή μας εξαντλήθηκε

 

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι

Τη στιγμή που η Πανδημία καλπάζει, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να στείλει εντολές διακοπής σε εκατοντάδες νοικοκυριά και μάλιστα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, στερώντας τους από το πολύτιμο αγαθό του νερού και ενός αποτελεσματικού μέσου αποτροπής της νόσησης (το συχνό πλύσιμο) από covid-19.

Όταν μάλιστα η ευθύνη βαραίνει για τους υπέρογκους λογαριασμούς την διοίκηση εξαιτίας των πολύμηνων καθυστερήσεων έκδοσης λογαριασμών ή της μεταχρονολογημένης παράδοσής τους το πρόβλημα γίνεται οξύτερο και απαιτεί άμεση λύση.

 

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Το σωματείο μας πήρε απόφαση να τροποποιήσει ορισμένα άρθρα του καταστατικού που δημιουργούσαν για δεκαετίες πρόβλημα στη λειτουργία του.

Αποφασίστηκε η διεξαγωγή Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης η οποία θα διεξαχθεί (λόγο της πανδημίας) με “υβριδικό” τρόπο.

Δηλαδή θα διεξαχθεί ταυτόχρονα ζωντανά, με φυσική παρουσία και με ηλεκτρονικό τρόπο (μέσω της πλατφόρμας ZOOM).

Εάν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία (απαιτείται το 50% των μελών του σωματείου συν 1 ψήφος) θα προχωρήσουμε την επόμενη μέα σε ζωντανή ψηφοφορία με κάλπη (νεώτερη ανακοίνωση θα μας ενημερώσει σχετικά)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ (ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00μμ

Οι συνάδελφοι που δεν μπορούν να συμμετέχουν ζωντανά (με φυσική παρουσία) μπορούν να πάρουν μέρος ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας ZOOM με link που θα σταλεί στο υπηρεσιακό τους email.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει από τις 10:00πμ της ίδιας ημέρας (Πέμπτη 20 Ιανουαρίου) ώστε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός.

Περιμένουμε τη συμμετοχή όλων. Είναι κρίσιμο για την λειτουργία του Σωματείου μας.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης Διονύσιος Χαρατσής Μανώλης

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ