Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Να σταματήσει ο διαγωνισμός για την επεξεργασία λυμάτων από την ΕΥΑΘ

Να σταματήσει ο διαγωνισμός για την επεξεργασία λυμάτων από την ΕΥΑΘ, δηλώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει για αύριο Παρασκευή 15/04/2016 η Διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε., για να ανατεθεί η λειτουργία και η συντήρηση εγκατάστασης για την επεξεργασία λυμάτων της Θεσσαλονίκης στο Γαλλικό ποταμό και η οποία περιλαμβάνει και την ξήρανση και διαχείριση της ιλύος για πέντε ή έξι χρόνια και με συνολικό τίμημα άνω των 60.000.000 ευρώ δεν πρέπει να υλοποιηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης πιστεύει πως ο διαγωνισμός αυτός πρέπει να σταματήσει επειδή:

Α. Δεσμεύει μια ουσιαστική παροχή των υπηρεσιών της ΕΥΑΘ, την επεξεργασία των αποβλήτων του συνόλου σχεδόν του πολεοδομικού συγκροτήματος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε εργολαβική εταιρεία.

Β. Θα οδηγήσει ακόμη περισσότερο μετά και την ανάθεση και των άλλων εργασιών – υποχρεώσεων της ΕΥΑΘ που ήδη έχει πραγματοποιηθεί ή/και δρομολογηθεί (π.χ. εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων ανατολικών περιοχών) σε συρρίκνωση των τεχνικών αντικειμένων και σε στέρηση των θέσεων εργασίας τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού της ΕΥΑΘ ΑΕ, σε μια περίοδο ήδη υψηλής ανεργίας.

Γ. Υπονομεύει την ανάπτυξη της ΕΥΑΘ ΑΕ και την βελτίωση της τεχνογνωσίας του προσωπικού της και της στερεί τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως υπηρεσία πραγματικά δημόσιου συμφέροντος που διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό, το νερό, και αναπτύσσει τεχνολογία που θα ήταν χρήσιμη και για την ίδια αλλά και για άλλες συναφείς εταιρείες διαχείρισης νερού και αποβλήτων με πολύ μικρότερο δυναμικό.

  • See more at: http://left.gr/news/syriza-na-stamatisei-o-diagonismos-gia-tin-epexergasia-lymaton-apo-tin-eyath#sthash.uHwxNzrh.dpuf

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ