22 Μαρτίου 2018 – Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό 

 1. Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε με τον πιο κυνικό τρόπο το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ που είχε αποκαλύψει το ΣΕΚΕΣ πριν λίγες μέρες, αποδεικνύοντας ότι οι πανηγυρισμοί περί επιστροφής των μετοχών στο δημόσιο ήταν μόνο για παραπλανητική προπαγανδιστική χρήση.
  Με εταιρική ανακοίνωση χθες 21-03-2018 η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ μας ενημερώνει ότι την 20-03-2018 έγινε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση όλων των μετοχών του δημοσίου στο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ). Δηλαδή:
  α) και το 34, 03% που μέχρι προχθές ανήκε στο ελληνικό δημόσιο, ανήκει πλέον στο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ)
  β) περίμεναν μεθοδευμένα να κάνουν την τυπική πράξη μεταβίβασης μια μέρα μετά την καταληκτική ημερομηνία (19-03-2018) για το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής ενάντια στο νόμο 4511/15-01-2018
  Αυτή είναι η συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ στην παγκόσμια ημέρα για το νερό. 
 2. Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ξέχασε να ενημερώσει για τις δράσεις που, όπως είχε ανακοίνωσε ο πρόεδρος της στη συγκέντρωση την Παρασκευή 16-03-2018, θα πραγματοποιήσει σήμερα, παγκόσμια ημέρα για το νερό, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Προφανώς θα είναι δράσεις έκπληξη ή για λόγους τακτικής μη ανακοινώσιμες δημόσια!
 3. Το ΣΕΚΕΣ εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τα κρίσιμα θέματα της ιδιωτικοποίησης και της διαπραγμάτευσης για τη ΣΣΕ (Συλλογική σύμβαση εργασίας).
  Η ανεπάρκεια και η ενδοτική στάση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ δε θα επιτρέψουμε να σταθεί εμπόδιο στην υπεράσπιση των εργατικών και κοινωνικών συμφερόντων.
  Αυτή θα είναι η συμβολή του ΣΕΚΕΣ στην παγκόσμια ημέρα για το νερό.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

ΥΓ: Το ΣΕΚΕΣ δια του συναδέλφου Μανώλη Μαστοράκη, συμμετέχει (ιδίοις εξόδοις) στο Παγκόσμιο Εναλλακτικό φόρουμ για το Νερό στη Βραζιλία. Σήμερα, 22/3 Παγκόσμια ημέρα για το Νερό, ο Μανώλης θα συμμετάσχει στην παγκόσμια διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη  Μπραζίλια, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και στα λόμπυ των πολυεθνικών που εκμεταλλεύονται τις πηγές νερού και τα δίκτυα διανομής.  Μετά την  επιστροφή του στην Ελλάδα Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ