Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρία για την αφαίρεση μετρητή νερού σε σπίτι άνεργης μητέρας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες η Επιτροπή Ανέργων Ηλιούπολης και οι Λαϊκές Επιτροπές Ηλιούπολης και Γλυφάδας στο τοπικό κατάστημα της ΕΥΔΑΠ, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη απόφαση να αφαιρεθεί μετρητής νερού από μακροχρόνια άνεργη, μητέρα δύο επίσης άνεργων παιδιών, η οποία δικαιούται μάλιστα το περιβόητο «Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης».

Η άνεργη μητέρα, αδυνατώντας να αντεπεξέλθει στα καθημερινά της έξοδα και φυσικά στην εξόφληση των λογαριασμών, είχε καταθέσει αίτημα στην ΕΥΔΑΠ για μακροχρόνια ρύθμιση του ποσού που όφειλε, με όσο το δυνατόν χαμηλότερες δόσεις.

Αντί να απαντήσουν στο αίτημά της, της έστειλαν πριν λίγες μέρες ειδοποίηση κατάσχεσης του σπιτιού της και στη συνέχεια της αφαίρεσαν και τον μετρητή!

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση μοίρασαν ανακοίνωση σε όλους τους παρευρισκόμενους, καταθέτοντας παράλληλα και υπόμνημα στο πρωτόκολλο. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη διευθύντρια του τοπικού καταστήματος, η οποία αφού προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, παρότρυνε τα μέλη των Επιτροπών… να βάλουν όλοι από 1 ευρώ για να μπορεί να πληρώνει η άνεργη τις οφειλές της!

Μετά την έντονη αντίδραση από τα μέλη των Επιτροπών, έδωσε εντολή επανατοποθέτησης του μετρητή και υποσχέθηκε να εισηγηθεί ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των παράλογων προστίμων που έχουν επιβληθεί, αλλά και ευνοϊκή ρύθμιση της οφειλής.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ