Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συμμαχία: “Κατά μέτωπο επίθεση στην κοινωνία και στους εργαζόμενους από την κομματική διοίκηση Σαχίνη της ΕΥΔΑΠ!”


Αθήνα, 4.8.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατά μέτωπο επίθεση στην κοινωνία και στους εργαζόμενους από την κομματική διοίκηση Σαχίνη της ΕΥΔΑΠ

Συναδέλφισσες, -οι

Ουδεμία έκπληξη μας προκαλούν οι εξελίξεις των ημερών καθότι δεν είναι τίποτα άλλο από φυσική συνέπεια των πολιτικών που ακολουθήθηκαν  από τη διοίκηση Σαχίνη και τις οποίες έχουμε καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν και καταγγέλλουμε εκ νέου.

Μετά από δύο  χρόνια στο τιμόνι της ΕΥΔΑΠ, η εικόνα είναι απογοητευτική. Τα αποτελέσματα της κακοδιοίκησης  όμως είναι ορατά, όχι μόνο σε αριθμούς,  με την μετατροπή  της εταιρίας από κερδοφόρα σε ζημιογόνα  αλλά μπορούν να αποτιμηθούν και σε επίπεδο έργων μέσα από τις συνεχείς αποτυχίες της σε όλους τους τομείς που είναι νευραλγικοί για την μελλοντική ανάπτυξή της. Τα παραδείγματα είναι πολλά :

  • Ψυττάλεια, μετά από καθυστερήσεις κατάφερε να εμπλέξει την εταιρία σε δικαστικές διενέξεις και να λειτουργεί με απευθείας αναθέσεις που κοστίζουν υπέρογκα ποσά.
  • Σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, μετά από δύο χρόνια δεν έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει μία συμφέρουσα συνεργασία για την εταιρία που εκπροσωπεί.
  • ΕΥΣ, θέτει σε εργασιακό κίνδυνο διακόσιους εργαζόμενους και εκχωρεί όλη τη διαχείριση, που από την ίδρυση άνηκε στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ, σε ιδιώτες, δημιουργώντας εκτός των άλλων και σημαντική απώλεια εσόδων για την εταιρία.
  • Αποστολή λογαριασμών, για πρώτη φορά στην ιστορία της  η εταιρία δεν απέστειλε λογαριασμούς ανά τρίμηνο ως αποτέλεσμα παρέμβασης της διοίκησης στη διαγωνιστική διαδικασία, γεγονός  που οδήγησε σε απώλεια εσόδων της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Συναδέλφισσες -οι,

Για τα ανωτέρω  θέματα έχουμε αναφερθεί εκτεταμένα και σε άλλες ανακοινώσεις μας και δεν θα επαναλάβουμε ξανά όσα έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν, θα καταγγείλουμε όμως την εξωφρενική επίθεση που εξαπέλυσε η διοίκηση Σαχίνη ενάντια στην κοινωνία εν μέσω του μεγαλύτερου καύσωνα και των πυρκαγιών για να καλύψει τις ζημιές που δημιούργησε η δική της καθυστέρηση  μηνών (ημερήσια απώλεια εσόδων εκτιμώμενη στο ένα εκατομμύριο ευρώ) στην αποστολή λογαριασμών.  Με την αποστολή 27.000 ειδοποιήσεων για διακοπή υδροδότησης σε καταναλωτές που έχουν οφειλή άνω των 100 ευρώ, η οποία δεν δημιουργήθηκε από τους ίδιους, αφού δεν παραλάμβαναν λογαριασμούς, καλούνται να εξοφλήσουν άμεσα συσσωρευμένες χρεώσεις για τις οποίες δεν ευθύνονται.   Στο σημείο αυτό τονίζουμε  μάλιστα  ότι ο Αύγουστος είναι μία εποχή που παραδοσιακά η ΕΥΔΑΠ δεν υλοποιούσε προγράμματα διακοπής!!!!!

Τοποθετήσεις στελεχών στο οργανόγραμμα

Μαζί όμως με την επίθεση στην κοινωνία, η διοίκηση αυτή έχει εξαπολύσει και πολιτικές διώξεις κατά συναδέλφων, που μας θυμίζουν εποχές που η δήλωση πολιτικών φρονημάτων ήταν το αναγκαίο και ικανό εφόδιο για όποιον ήθελε να αναδειχθεί ως δημόσιο στέλεχος.

Καταγγέλλουμε αδιαφανείς και διαβλητές διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών που εμπαίζουν και προσβάλλουν  έμπειρους και καταξιωμένους συναδέλφους και συναδέλφισσες που  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης.

Καταγγέλλουμε τοποθετήσεις κομματικές, υπαγορευόμενες από υπουργεία και κυβερνητικά γραφεία.

Ενδεικτικό της νοσηρότητας είναι η καταστρατήγηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας αλλά και του κανονισμού λειτουργίας προσωπικού αφού δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων, τοποθετήθηκαν σε διευθυντικές θέσεις με κύριο προσόν την πολιτική τους προσέλευση πρόσωπα τα οποία απείχαν από την εταιρία έτη, στελέχη που είχαν αποπεμφθεί από υπηρεσιακές θέσεις  γιατί δεν συμμορφώνονταν με το κανονιστικό πλαίσιο κ.α.

Αιδώς, κ. Σαχίνη!!!

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Συναδέλφισσες και Συναδέλφους των δικτύων ύδρευσης & αποχέτευσης που σε μια ακόμα μεγάλη κρίση, όπως αυτή της φωτιάς στην Ανατολική Αττική, έκαναν το χρέος τους αφενός διατηρώντας την αδιάληπτη υδροδότηση των πολιτών και αφετέρου πρόσφεραν τα μέγιστα στον εφοδιασμό με νερό των πυροσβεστικών οχημάτων.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ