ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Παρέμβαση για να μην κόψουν το νερό σε οικογένεια χαμηλοσυνταξιούχου

0
108

Δυναμική παρέμβαση στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά, έγινε το πρωί από σωματεία και φορείς του Περάματος με στόχο να αποτρέψουν την διακοπή του νερού σε οικογένεια χαμηλοσυνταξιούχου.

Η οικογένεια λόγο σοβαρών οικονομικών προβλημάτων συσσώρευσε χρέη στην ΕΥΔΑΠ, ενώ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα αυτές να χαθούν.

Τώρα η ΕΥΔΑΠ απαιτεί από την οικογένεια να πληρώσει 460 ευρώ όταν η σύνταξη που αποτελεί και το μοναδικό εισόδημα της οικογένειας είναι 540 ευρώ!

Τελικά κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση συμφωνήθηκε τουλάχιστον να εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει νέα ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους.

Από τους συγκεντρωμένους πάντως διαμηνύθηκε, όπως αναφερόταν και στο πανό που είχαν ξεδιπλώσει μπροστά στην είσοδο της ΕΥΔΑΠ, «κανένα σπίτι χωρίς νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Ακύρωση των πλειστηριασμών λαϊκών σπιτιών».

Η παρέμβαση για την υπεράσπιση της οικογένειας του χαμηλοσυνταξιούχου προγραμματίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα 14 Οκτώβρη, στο Πέραμα σε αίθουσα στου Β’ ΚΑΠΗ της πόλης. Εκεί αποφασίστηκε ο συντονισμός σωματείων και φορέων του Περάματος.

Στη σύσκεψη κάλεσε το σωματείο των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco ΕΝΕΔΕΠ. Παίρνοντας το λόγο ο Θοδωρής Λαφιάς από την διοίκηση του ΕΝΕΔΕΠ, ανέδειξε ότι είναι ανεπίτρεπτο τον 2022, με αυτές τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, την έκρηξη της τεχνολογίας και της επιστήμης «να κινδυνεύουν τα σπίτια μας να από διακοπές του ρεύματος», ή «να τα πάρουν τα αρπακτικά οι τραπεζίτες», να «κινδυνεύουν τα παιδιά μας να ξεπαγιάσουν στα σχολεία ή μέσα στα σπίτια μας», τονίζοντας ότι αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη στο όνομα της οποίας πίνουν νερό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα, χρειάζεται να θυσιάζονται δικαιώματα, ανάγκες ακόμα και ζωές εργατών, συνολικά του λαού για να ευημερούν τα κέρδη των ομίλων.

Επισήμανε ότι ο συντονισμός, η κοινή δράση και αλληλεγγύη, ο αγώνας για τις δικές μας ανάγκες, είναι τεράστια όπλα που μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα όπως έδειξαν οι αγώνες στην Cosco. «Να πάρουμε πρωτοβουλίες για να τους κάνουμε σαφές ότι δεν προσαρμοζόμαστε στα δικά τους κέρδη, αλλά δυναμώνουμε τον αγώνα για να βγουν κερδισμένες οι δικές οικογένειες».

Αποφάσισαν ακόμα τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στον Πειραιά 18 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στο Πασαλιμάνι και δράση για την προετοιμασία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη.