Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Στις 23 Δεκέμβρη εργαζόμενοι και κοινωνία να σταματήσουμε ξανά την λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ

του Μανώλη Μαστοράκη, μέλους Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού, μέλος της γραμματείας του ΣΕΚΕΣ

Μετά την επιτυχημένη απεργία τουλάχιστον σε όγκο στον δρόμο κάτι που το κίνημα το είχε ανάγκη , που έχει ένα ενδιαφέρον πως θα κλιμακωθεί παρά την εκτονωτική στάση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ώστε να δημιουργηθεί  ένα μέτωπο ικανό να φρενάρει τον Αρμαγεδώνα που περιμένει τους εργαζόμενους το νέο έτος.

Ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος , εργασιακά, είναι προ των πυλών η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και με βάση την απόφαση του Eurogroup προτροπή <<επιταγή >> στην κυβέρνηση να συστήσει άμεσα τo  ταμείο ξεπουλήματος όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα δημοσιεύματα είναι μερικά από αυτά που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

“Το Eurogroup υπενθυμίζει ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας πρέπει να έχουν προσληφθεί έως το τέλος Ιανουαρίου, προκειμένου το Ταμείο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, βάζοντας το θέμα αμέσως μετά την ανάγκη λήψης εργασιακών μέτρων”
Η ποιο σημαντική ημερομηνία αυτή την στιγμή για τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ , αλλά και για το κίνημα του νερού είναι η 23 Δεκεμβρίου , μια ημερομηνία που μπορεί να είναι η απαρχή του ξηλώματος του πουλόβερ των μνημονιακών πολιτικών μεταξύ των οποίων οι ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ύδρευσης και η λεηλάτηση τους μέσω της επιστροφής κεφαλαίου , δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει παραδώσει την ΕΥΔΑΠ στην βορρά των ιδιωτικών συμφερόντων θα τους σταματήσουμε όμως και θα ναι ντάλα μεσημέρι .

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες στο μεσοδιάστημα από το σταμάτημα της συνέλευσης έχουμε ακούσει πολλά από τα συστημικά μέσα και θα ακούσουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Για εμάς τους εργαζόμενους είναι σημαντικό να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι αγωνιζόμαστε όχι για τα συντεχνιακά μας που κάποιος κακοήθης θα μπορούσε να επικαλεστεί προσπαθώντας και να υποβαθμίσει την σημαντικότητα του αγώνα των εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας.Ο αγώνας που εδώ και αρκετό καιρό κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι κυρίως και πάνω από όλα γίνεται για το δικαίωμα της κοινωνίας στην πρόσβαση σε ποιοτικό και φθηνό νερό αλλά και για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας στην ελεύθερη και χωρίς Όρους πρόσβαση τους στον πόρο.

Αυτό τον αγώνα πρέπει να τον αγκαλιάσουν και οι συνάδελφοι και να δώσουν με μια δυναμική παρουσία το μήνυμα ότι ούτε θα σκύψουμε ούτε θα υποχωρήσουμε, αλλά κυρίως όπως πολλάκις προτρέπουμε και επιμένουμε στις εκδηλώσεις που συμμετέχει το ΣΕΚΕΣ το τελευταίο διάστημα να καλεί την κοινωνία να πάρει την υπόθεση του νερού στα χέρια της. Στις 23 του μήνα θα πρέπει μαζικά εργαζόμενοι και κοινωνία να τους σταματήσει και στις 23 αλλά και σε όποιες επόμενες ημερομηνίες επιλέξουν.

Η επιστροφή κεφαλαίου είναι ο περικοπές  των εργαζομένων οι διακανονισμοί από το υστέρημα μιας χειμαζόμενης από τα μνημόνια κοινωνίας και απαιτούμε να πάει σε επενδύσεις στα δίκτυα σε τακτικές προσλήψεις και στην στήριξη των λαικών νοικοκυριών, αρκετά έφαγε ο μαμμωνάς του κεφαλαίου ήρθε η ώρα της κοινωνίας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες στις 23 του μήνα η υποτιθέμενη “αριστερή” διοίκηση στο ναό του Καπιταλισμού χαρίζει  τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ. Εργαζόμενοι και κοινωνία να τους σταματήσουμε και να τους πούμε τα δικά μας κάλαντα. 

ΥΓ1  Η κατά δήλωση και μόνο αριστερή διοίκηση μετά την αλγεινή στάση που κράτησε στα γεγονότα της ματαιωθείσας γενικής συνέλευσης έχει απολέσει πλήρως την όποια αξιοπιστία είχε και φαίνεται να έχει επιλέξει το στρατόπεδο του αντιπάλου. Κατάφεραν σε ούτε δυο χρόνια να συνδέσουν τα ονόματα τους με την επιχειρούμενη πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού. Και νομίζουν ότι τα κατάφεραν όλα, απειλούν συνδικαλιστές , σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση , έκαναν το οργανόγραμμα τέρας της Stanton chase, βόλεψαν ημέτερους , φέρνουν τις ατομικές συμβάσεις, μετέτρεψαν την ελπίδα που είχαν οι εργαζόμενοι σε λεπίδα σε δυο χρόνια μόλις. Αυτά έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν οι διορισμένοι του Τσίπρα αυτά και χωρίς ίχνος ντροπής. Ούτε μας τρομάζουν ούτε μας τρομοκρατούν. Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση θα μας βρίσκει απέναντι τους σε κάθε βήμα

ΥΓ2 Οι συνάδελφοι νέοι Υδρονομείς που αυτή τη στιγμή μαθαίνουν ίσως ένα από τα ποιο κρίσιμα και ευαίσθητα για τη λειτουργία του δικτύου αντικείμενα, και παρότι κάποιοι Γενικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες δεν τους αντιμετωπίζουν ως τέτοιους, πρέπει να μονιμοποιηθούν χωρίς μισόλογα και υπονοούμενα, είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου και κα τε επέκταση με την ποιοτική παροχή υπηρεσιών ύδρευσης προς τους πολίτες του λεκανοπεδίου και δεν διανοούμαστε ότι υπάρχουν άλλες σκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα.

 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ