Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου Προσωπικού να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 11/12/2019

Tην Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων στον Περισσό θα διεξαχθεί η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Προσωπικού.

Την Γενική Συνέλευση καλεί η διορισμένη (εκεί φτάσαμε, δυστυχώς) από το Πρωτοδικείο διοίκηση του Συλλόγου, αφού δεν κατέστη δυνατό να γίνει Γενική Συνέλευση για να προκηρυχθούν αρχαιρεσίες για να προκύψει νέα διοίκηση μέσα στις προγραμματισμένες από το καταστατικό προθεσμίες. Από όσο θυμόμαστε η τελευταία με απαρτία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προσωπικού έγινε τον Απρίλιο του 2017!

Είναι λυπηρό που ο πιο ιστορικός σύλλογος της ΕΥΔΑΠ έχει οδηγηθεί στην απαξίωση και στην ανυποληψία. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι οι πλειοψηφούσες παρατάξεις που μόνο στα λόγια ενδιαφέρονται για πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Είναι η αξιοποίηση των εκάστοτε συσχετισμών στο Δ.Σ. για την διατήρηση παραταξιακών και κομματικών πελατειακών δικτύων. Είναι η αντίληψη των κατεστημένων συνδικαλιστικών παρατάξεων ότι τα σωματεία δεν είναι το κοινό σπίτι όλων των εργαζομένων για την προστασία και διεκδίκηση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, αλλά χώρος που οι παρατάξεις αντλούν δύναμη (και πελατεία) για να δυναμώσουν την ισχύ των ηγετικών τους παραγόντων (βλέπε κομματάρχες) ή των κομμάτων των οποίων αποτελούν βραχίονα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και τα μέλη του ΣΕΚΕΣ στο Σύλλογο Προσωπικού όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε προσπάθεια να αναδειχθεί η αξία της συμμετοχής, της ενότητας, της διεκδίκησης από τους εργαζόμενους και για τους εργαζόμενους. Για Συνελεύσεις χώρους ζύμωσης και προβληματισμού, χώρου διαλόγου και προωθητικών συνθέσεων και όχι χώρους τυφλής παραταξιακής αντιπαράθεσης και προειλημμένων αποφάσεων.

Η πολιτική των μνημονίων και της αντεργατικής “κανονικότητας” που ακολουθεί με δημιουργικό φανατισμό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει φέρει ήδη ως άγρια πραγματικότητα την πλήρη διάρρηξη των εργασιακών σχέσεων και στην ΕΥΔΑΠ και είναι σίγουρο ότι δεν θα αργήσει να φέρει στο προσκήνιο το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.

Ο μόνος δρόμος και ο μόνος τρόπος να μπει φραγμός σε αυτά τα σχέδια είναι η αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων και η ύπαρξη συνδικάτων των εργατών και όχι των παραγόντων και των κομματαρχών.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου Προσωπικού να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 11/12/2019.

Το Γραφείο    Τύπου του ΣΕΚΕΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ