Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΥΑE ΕΥΔΑΠ: “Σταματήστε την πανδημία στην εργασία – Η ασφάλεια & η υγεία στην εργασία μπορούν να σώσουν ζωές”

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Υ.Α.Ε./Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   

Η ΕΥΑΕ/ΕΥΔΑΠ Α.Ε. με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, εστιάζει περισσότερο από ποτέ και προβάλλει εντονότερα τη σημασία της καθιέρωσης ασφαλών πρακτικών στους χώρους εργασίας.

Το θέμα που έχει επιλεγεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) για το έτος 2020 είναι:«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ» Η ασφάλεια & η υγεία στην εργασία μπορούν να σώσουν ζωές.

Όλοι πλήττονται από την παγκόσμια πανδημία COVID-19 και από την κρίση που έχει προκληθεί, ωστόσο οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Η πανδημία COVID-19 είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και οι επιχειρήσεις.  Η υπέρβαση αυτής της πρόκλησης θα είναι δυνατή μόνο αν συνεργαστούμε για να σταματήσουμε την εξάπλωση αυτής της ασθένειας και να παρέχουμε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον.

Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας μας, κλήθηκαν με επαγγελματισμό να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της τρέχουσας περιόδου και να εξασφαλίσουν την αδιάλειπτη λειτουργία της, προσφέροντας  κρίσιμες υπηρεσίες στους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο.

Προτεραιότητα στην ΕΥΑΕ/ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ήταν και πολύ περισσότερο τώρα είναι, να αιτείται και να απαιτεί, την εξασφάλιση των απαραίτητων μέτρων που θα διασφαλίσουν  την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων, των οικογενειών τους και του κοινωνικού συνόλου, κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας, αλλά μακροπρόθεσμα και της μελλοντικής ετοιμότητας.

Καλούμε τους εργαζομένους να χρησιμοποιούν συνεχώς τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και το πιστοποιημένο Υγειονομικό Υλικό ( μάσκες- γάντια- αντισηπτικό ).

Καλούμε τη Διοίκηση να σταθεί αρωγός της Επιτροπής Υγείας & Ασφάλειας – ΕΥΑΕ/ΕΥΔΑΠ  και στο μέλλον θα τη θέλαμε με πιο “ευήκοα ώτα” ώστε να εξαλειφθεί κάθε πιθανός κίνδυνος, που πιθανόν να υπάρξει στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, λαμβάνοντας με αίσθημα ευθύνης, όλα τα απαραίτητα μέτρα  για τη διασφάλιση της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων.

Μην ξεχνάτε οι Υγιείς εργασιακοί χώροι σταματούν την πανδημία.

Η υιοθέτηση των κατάλληλων προληπτικών μέτρων βοηθούν στην επίτευξη Ασφαλούς & Υγιούς περιβάλλοντος στην εργασία και συμβάλλουν στην καταστολή της μετάδοσης του COVID-19. 

Η ΕΥΑΕ/ΕΥΔΑΠ Α.Ε. συνεχίζει την αφύπνιση των συναδέλφων σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας .

Παρακαλούμε να επικοινωνείτε άμεσα μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα Υγιεινής και Ασφάλειας προκύπτει, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα και πάντα με γνώμονα το δικαίωμα σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΥΑΕ/ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

 Ο Πρόεδρος
Ρετουνιώτης Διονύσιος 

Ο Γραμματέας
  Καγκαράκης Ηλίας

Συνημμένα:

Αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία                                                                                                                      ΠΗΓΕΣ: ΔΟΕ-ILO

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ