Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: Στις εκλογές του Συλλόγου Μηχανικών συμμετέχουμε και στηρίζουμε την αυτόνομη κίνηση «ΝΕΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»

Δευτέρα 28/6/2021

Οι συνάδελφοι μηχανικοί του ΣΕΚΕΣ συμμετέχουμε στο Σύλλογο Μηχανικών συμβάλλοντας στην προσπάθεια να κρατήσουμε ψηλά την θέση των μηχανικών της ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο της ενότητας με όλους τους εργαζόμενους.

Οι συνάδελφοι μηχανικοί του ΣΕΚΕΣ:

  • Είμαστε υπέρ του δημόσιου νερού, κατά της εμπορευματοποίησης του ζωτικού κοινωνικού αγαθού που επιδιώκουν τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικές που τα υπηρετούν.
  • Θέλουμε την ΕΥΔΑΠ δημόσιο οργανισμό, οικονομικά υγιή, εκτός Υπερταμείου και χρηματιστηρίου. Σκοπός της λειτουργίας της να είναι αποκλειστικά και μόνο το κοινωνικό όφελος και όχι το κέρδος (όπως επιτάσσει και η απόφαση 1906/2014 του ΣτΕ).
  • Στηρίζουμε μια ισχυρή συμμαχία εργαζομένων και  κοινωνίας, που θα διασφαλίζει τα εργατικά συμφέροντα και τις κοινωνικές ανάγκες. Αντιτίθεμαι στις πολιτικές που επιβάλλουν τα μνημόνια και οι δανειστές και ακολουθούν οι κομματικοί, πολιτικοί και οικονομικοί υποστηρικτές τους. Θέλω η  κοινωνία της Αττικής να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης με διασφαλισμένη την καθολική πρόσβαση στο πόσιμο νερό.
  • Μαχόμαστε για την υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έτσι ώστε ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι να μην απομυζάτε από τους δανειστές και τους μετόχους, αλλά να επιστρέφει προς την κοινωνία (με μαζικές προσλήψεις τακτικού προσωπικού, με διασφάλιση της καθολικής προσβασιμότητας για τους οικονομικά-κοινωνικά και υγειονομικά αδύναμους και με επενδύσεις στα δίκτυα), και προς τους εργαζόμενους (με αύξηση των αποδοχών, με μείωση του εργάσιμου χρόνου και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών).
  • Υποστηρίζουμε ην άμεση, δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου σε 30 ώρες εβδομαδιαίως χωρίς καμία μείωση αποδοχών, ως μέσο μείωσης της ανεργίας, αύξησης του ελευθέρου χρόνου  και αναδιοργάνωσης του εργασιακού και ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων.
  • Είμαστε υπέρ διαφανών και αντικειμενικών διαδικασιών στελέχωσης των θέσεων ευθύνης και υπέρ θεσμοθετημένων διαδικασιών που θα επιβάλλουν την ευσυνείδητη, άφοβη και νόμιμη εκτέλεση των καθηκόντων μας προς όφελος της Δημόσιας ΕΥΔΑΠ, των εργαζομένων και των υδροδοτούμενων.
  • Αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για να μη «θυσιαστεί» το Υγειονομικό μας (η πλέον σημαντική και εναπομείνασα κατάκτησή μας) στο βωμό της μείωσης του λειτουργικού  και μισθολογικού κόστους, και στις ορέξεις των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας.
  • Υπερασπιζόμαστε τα ενιαία και πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στον κύκλο του νερού. Γιατί η επιβαλλόμενη από την κυβέρνηση, το Υπερταμείο και τη Διοίκηση πολυδιάσπαση των εργασιακών σχέσεων (τακτικοί, συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι, μισθωμένοι, εργολαβικοί, ατομικές συμβάσεις κλπ) επιχειρεί να διαρρήξει κάθε βάση ενότητας των εργαζομένων και συλλογικής διεκδίκησης των συμφερόντων μας.  
  • Θέλουμε ένα συνδικάτο που να μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και της κοινωνίας. Που θα αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, για τους εργαζόμενους και για την κοινωνία. Και δεν θα είναι ένας θεσμός που θα διαπραγματεύεται «κάτω από το τραπέζι» για αλλότριους σκοπούς. Για να μην υπάρχουν στο συνδικάτο σκιές κακοδιαχείρισης και εκμετάλλευσης της συνδικαλιστικής «θέσης» για ιδιοτελείς σκοπούς.  Ενωτικό, δημοκρατικό, καταστατικό, νόμιμο συνέδριο στην ΟΜΕ τώρα, για να αρθεί άμεσα η διάσπαση και το αδιέξοδο.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ πλέον οι διάφορες εκφάνσεις (ΔΑΚΕ-ΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΕΣΚ) του χρεωκοπημένου, κομματικού, κυβερνητικού, εργοδοτικού, γραφειοκρατικού και παραγοντικού συνδικαλισμού που συνέβαλλε με τις χρόνιες παθογένειές του να φτάσουμε έως εδώ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που έχουν συγκροτήσει, (και επισήμως πλέον με κοινό ψηφοδέλτιο στον επιστημονικό) ΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ με την υποστηρικτική ανοχή της ΕΣΚ και μέρους της ΔΑΚΕ, στεγασμένη στη «θαλπωρή» της νομιμοποίησης της διοίκησης Σαχίνη, προκειμένου  να υπογράψουν μια συλλογική σύμβαση που θα καθηλώνει τις αποδοχές και θα ανοίγει το δρόμο για εργασιακές αλλαγές επί τα χείρω στο πνεύμα των επιταγών της κυβέρνησης και του Υπερταμείου.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το ΣΕΚΕΣ επιμένει ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται και οι αγώνες είναι νικηφόροι μόνο όταν το συνδικάτο καταφέρνει να παραμερίσει κομματικές αγκυλώσεις, παραγοντισμούς και παραταξιακές σκοπιμότητες,  έχει βρεθεί ενωμένο, με συναινέσεις και συνεργασίες, βασισμένες σε κοινές αρχές και θέσεις, ειλικρίνεια και αλληλοσεβασμό των συμμετεχόντων.

Στις εκλογές του Συλλόγου Μηχανικών στις 30/6 και 1,2/7 με γνώμονα τα παραπάνω συμμετέχουμε και στηρίζουμε την αυτόνομη κίνηση «ΝΕΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» που βασίζεται στην δέσμευση, τον σεβασμό και στην συνδικαλιστική ωριμότητα των συμμετεχόντων.

Είναι μια προσπάθεια ώστε να παραμεριστούν οι διαχωριστικές γραμμές εντός των εργαζομένων και οι στενόμυαλες παλαιομοδίτικες περιχαρακώσεις, με σκοπό το κοινό συμφέρον των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Συνεχίζουμε την πορεία συνεργασιών έχουμε ακολουθήσει με επιτυχία στο Σύλλογο Μηχανικών. Καλέσαμε, όλους όσους έχουμε συμπορευτεί στο παρελθόν, να σταθούμε από κοινού  και σε αυτήν την εκλογική διαδικασία. Θα ήταν τιμή μας συναισθανόμενοι το ύψος των συνθηκών και των αναγκών να βαδίσουμε και αυτή την φορά μαζί.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ