Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ: “Άμεση αντικατάσταση του κυρίου Γενικού”

sekes_logo_2014

Ανακοίνωση Νο 26  • Δευτέρα 28  Σεπτεμβρίου 2015 

Άμεση αντικατάσταση του κυρίου Γενικού  και παραπομπή του θέματος σε κάθε αρμόδια αρχή

Δημοσιεύματα του τύπου κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, τα πλήρη αποκόμματα των οποίων αναρτήθηκαν και στο εσωτερικό portal της ΕΥΔΑΠ, αναφέρουν ότι εν ενεργεία γενικός διευθυντής της ΕΥΔΑΠ, είχε κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα (κοινοπραξία) με τους κύριους μετόχους της εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ», η οποία επί σειρά ετών, και μέχρι σήμερα, έπαιρνε εργολαβίες από την ΕΥΔΑΠ.  Το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει:

“Ο δύο ιδρυτές της Διάτμησης, σύμφωνα με ντοκουμέντο που εντόπισε «Το Βήμα», διέθεταν παράλληλα και δεύτερη τεχνική εταιρεία, η οποία ήταν ομόρρυθμη και ιδρύθηκε το 2002. Το 2003, σύμφωνα με άλλο έγγραφο που εξασφάλισε «Το Βήμα», η ομόρρυθμη εταιρεία «Ι. Κοτταρίδης – Αλ. Φλαμπουράρης» προχώρησε στη σύσταση κοινοπραξίας με τον κ. Καραγιάννη, ο οποίος είναι κουμπάρος του κ. Κοτταρίδη. Με άλλα λόγια, ο βοηθός γενικός διευθυντής της ΕΥΔΑΠ, στα καθήκοντα του οποίου ήταν – μεταξύ άλλων – η εποπτεία των εργοληπτών της εταιρείας, συνεταιρίστηκε με δύο σταθερούς εργολάβους της εταιρείας, κατά παράβαση κάθε έννοιας εταιρικού δικαίου.Η κοινοπραξία, στην οποία η ομόρρυθμη εταιρεία συμμετείχε με 66,6% και ο κ. Καραγιάννης με 33%, είχε ως ιδρυτικό σκοπό και αντικείμενο την κατασκευή πολυκατοικίας στη Ραφήνα. Όταν αυτή η σύγκρουση συμφερόντων έγινε γνωστή στον τότε πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνο Κωστούλα – και στον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά -, διατάχθηκε εσωτερικός έλεγχος και ο κ. Καραγιάννης «καρατομήθηκε» και απομακρύνθηκε από τη θέση του. Το 2013 επέστρεψε και αναβαθμίστηκε σε θέση γενικού διευθυντή. Η Διάτμηση από το 2004 ως το 2011 έλαβε από την ΕΥΔΑΠ οκτώ εργολαβίες για εργασίες στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της εταιρείας, αθροιστικής αξίας 18,6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σε αρκετές εξ αυτών η εταιρεία προσέφερε υπερβολικά υψηλές εκπτώσεις ακόμη και στο ύψος του 69%.”

Μετά τα δημοσιεύματα αυτά, εκτός του εμπλεκόμενου υπουργού Α. Φαλμπουράρη, κανένας από τους λοιπούς εμπλεκόμενους (Διοίκηση ΕΥΔΑΠ, Γενικός Διευθυντής,  ΔΙΑΤΜΗΣΗ), δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα κάποια απάντηση.

Θεωρούμε φυσικό για τις λαλίστατες και πολυγραφότατες προεκλογικώς ΕΚΟ της ΝΔ και ΔΑΚΕ το θέμα να μην υφίσταται, αφού ο ελεγχόμενος ήταν “δικό τους” παιδί, υποψήφιος της ΔΑΚΕ και ως εκ τούτου δεν συμπεριλαμβάνεται στις… κομματικές τοποθετήσεις της “αριστερής” διοίκησης της ΕΥΔΑΠ.

Πέρασαν τόσες ημέρες και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ σιωπά, αν και πάνω απ’ όλα πρέπει να προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρίας και να εξασφαλίζει τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη, το κύρος και την έξωθεν εικόνα της εταιρείας.

ΤΟ ΣΕΚΕΣ έχει πάρει σαφή θέση υπέρ της αλλαγής των ανωτάτων στελεχών ώστε να δοθεί σαφές στίγμα αξιοκρατίας, διαφάνειας και εξυπηρέτησης ενός σχεδίου για δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας. Και όχι, βέβαια, για την προώθηση κάποιων συμφερόντων έναντι άλλων ή για το «κουκούλωμα» υποθέσεων και πιθανής εμπλοκής στελεχών της ΕΥΔΑΠ.

Αναμένοντας, λοιπόν, την τοποθέτηση της διοίκησης για το όλο θέμα, θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη επιλογή, από την άμεση αντικατάσταση του κυρίου Γενικού και την παραπομπή του όλου θέματος σε κάθε αρμόδια αρχή. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαδοχική, υπερδεκαετής απόκρυψη-συγκάλυψη(;) τέτοιων φαινομένων, ενώ εμπλεκόμενα στελέχη ζεσταίνονται στη θαλπωρή διευθυντικών θέσεων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

button-download

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ