Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Ανακοίνωση ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ Εργατοτεχνιτών ΕΥΔΑΠ (Οκτώβριος 2017)

Αντίδραση Εργατοτεχνικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ

24 Οκτωβρίου 2017

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται, ως προς την εκπλήρωση του αιτήματός μας για το πλύσιμο των ρούχων εργασίας των εργατοτεχνιτών ύδρευσης στα πλυντήρια της εταιρείας – όπως γίνεται και με τους συνάδελφους της αποχέτευσης. Αίτημα που τέθηκε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ κ. Μπενίση από εκπρόσωπους της “Αντίδρασης” παρουσία και του εκπρόσωπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ κ. Αλεξανδράκη σε πρόσφατη συνάντησή τους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μπενίσης μετά την παρουσίαση των επιχειρημάτων μας, αποδέχθηκε την αναγκαιότητα για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Με δεδομένη λοιπόν την επιθυμία των εργατοτεχνιτών και την δυνατότητα των πλυντηρίων να ανταπεξέλθουν στον επιπλέον όγκο εργασίας, θεωρούμε αδιανόητη και αδικαιολόγητη την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης (Δ.Δ.Υ.) στην αποστολή του ονομαστικού καταλόγου των εργατοτεχνιτών ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία.

Οι ψίθυροι που ακούγονται για τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλουν κάποιοι για να μην πάρει σάρκα και οστά το αίτημα των εργατοτεχνιτών, μας αφήνουν για την ώρα παγερά αδιάφορους. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ και πραγματικά δακρύσαμε – από λύπη και αγανάκτηση. Θα απαντήσουμε στα ζητήματα που θέτουν και αφορούν άμεσα τους εργατοτεχνίτες.

Γράφουν:

” […] Ξεχνάτε ότι τότε εδόθη λύση σε πολλές χρόνιες δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων […]”

Πραγματικά συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ τη λύση που δώσατε στο 10%. Είναι τόση η πικρία μας και η απογοήτευσή μας από τη λύση που προωθήσατε  – σε συνεργασία με την τότε διοίκηση – που με τα ψέματα και τις πιέσεις  που ασκήσατε, οδηγήσατε τους συνάδελφους – εργατοτεχνίτες να την αποδεχτούν. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, πως σε ένα δίκαιο αίτημα των εργατοτεχνιτών – κερδισμένο δικαστικά σε κάθε βαθμίδα της δικαιοσύνης – αντί να πάρουμε τα χρήματα που μας αναλογούσαν, λίγο έλειψε να βάλουμε και από τη τσέπη μας για να πληρωθούν οι φόροι – για τα αφορολόγητα χρήματα που θα εισπράτταμε, όπως διαδίδατε.

Το ποιοι ωφελήθηκαν – με διάφορους τρόπους – από αυτή τη λύση, το γνωρίζουμε όλοι και σίγουρα δεν ήταν οι εργατοτεχνίτες.

Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά και για τα τρία μέλη του σωματείου: κ. Κατσιβαρδέλο (τέως Πρόεδρο), κ. Καμπουράκη (πρώην Γραμματέα και νυν Πρόεδρο) και τον κ. Κόντο (ως τι άραγε;) και τα χρήματα που θα εισπράξουν από τα ασφαλιστικά μέτρα. Μια ακόμα λανθασμένη(;;;) απόφαση της ηγεσίας του σωματείου, που αντί να παροτρύνει και να καθοδηγήσει τα μέλη του σωματείου στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά των περικοπών – όπως έπραξαν άλλα σωματεία – επέλεξε μέσα από αφανείς διαδικασίες, ως συνήθως, τη χειρότερη λύση. Αλήθεια συνάδελφοι, τα χρήματα που πρόκειται να εισπράξετε   – και δεν είναι λίγα – θα τα μοιραστείτε με τους υπόλοιπους εργατοτεχνίτες; Μια και αυτούς εκπροσωπούσατε!!! Αναμένουμε με αγωνία την απάντησή σας.

“[…] Σε ότι αφορά τη σύσκεψη που έγινε στη Λαοδικείας με πρωτοβουλία του Διευθύνοντος Συμβούλου, η συμμετοχή του Γραμματέα της ΠΑΣΚΕ μάλλον ως θετική κρίθηκε από τους εργαζομένους που συμμετείχαν και κυρίως από αυτούς που κάποιοι ανεύθυνα προσπάθησαν να εκθέσουν […]”

Τελικά ο κ. Μουτάφης παραβρέθηκε τυχαία ή είχε προσκληθεί στη σύσκεψη και από ποιον;

Το ίδιο ερώτημα τίθεται και προς το Προεδρείο του σωματείου Εργατοτεχνικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και μέλη της Ενιαίας Δράσης (κ. Καμπουράκη, κ. Νικολόπουλο και κ. Γαλάνη), που επίσης παραβρέθηκαν στη σύσκεψη.

Ο κ. Μουτάφης ως τι συμμετείχε στη σύσκεψη;

i.Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ;

ii. Ως γραμματέας της ΠΑΣΚΕ;

iii. Ή ως μέλος του σωματείου Εργατοτεχνικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, – στο οποίο έχει διατελέσει για σειρά ετών πρόεδρος – δεδομένου ότι το θέμα της σύσκεψης ήταν σχετικό με ενημερωτικό σημείωμα που είχε καταθέσει συνάδελφος εργατοτεχνίτης και αφορούσε στην προσπάθεια εξαπάτησης της ΕΥΔΑΠ από τον εργολάβο που είχε αναλάβει την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης.

Χαρακτηρίζετε ως ανεύθυνο τον συνάδελφο εργατοτεχνίτη, ο οποίος κατέθεσε ενημερωτικό σημείωμα προς την υπηρεσία του μόλις υπέπεσε – για μια ακόμα φορά – στην αντίληψή του προσπάθεια εξαπάτησης της ΕΥΔΑΠ από τον εργολάβο και αφού τις προηγούμενες φορές είχε ενημερώσει προφορικά τον προϊστάμενό του;

Χαρακτηρίζετε ως ανεύθυνους τους συνάδελφους εργατοτεχνίτες , οι οποίοι κατά την διάρκεια της ΕΔΕ κατέθεσαν στοιχεία για πληθώρα παρόμοιων περιπτώσεων εξαπάτησης της ΕΥΔΑΠ από τον εν λόγω εργολάβο;

Επικροτείτε την προσπάθεια που έγινε, μέσω πλαστών και παραποιημένων φωτογραφιών να βγάλουν αναξιόπιστο τον συνάδελφο; Καθώς και τον πόλεμο λάσπης που δέχτηκε ο συνάδελφος;

Εμμένετε στη θέση του Γραμματέα της ΠΑΣΚΕ κ. Μουτάφη, όπως εκείνη διατυπώθηκε φραστικά στην εν λόγω σύσκεψη, «πως κάποιοι έκαναν την τρίχα – τριχιά»; 

Συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ και της Ενιαίας Δράσης «μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας», γιατί θα εκτεθείτε για μια ακόμα φορά στα μάτια των συναδέλφων.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια έντονη φημολογία στο χώρο της εργασίας μας – που μετατρέπεται σιγά-σιγά σε δυσαρέσκεια – και δυστυχώς κανένας δεν αναλαμβάνει να ενημερώσει επίσημα, μα προπαντός έγκυρα τους συναδέλφους.

Σε θέματα όπως αυτό της απαίτησης κάποιων συναδέλφων (με πρόσχημα ότι στις προηγούμενες εκλογές κοινωνικοποίησης πάντα ελάμβαναν αυτό το ποσό), να λάβουν το ποσό των πεντακοσίων (#500,00€#) ευρώ ως αποζημίωση (αποζημίωση σε τι;) Ημερομίσθιο, ένσημο, έξοδα κίνησης, σίτισης και διανυκτέρευσης έχουν καταβληθεί.

Εάν (υπο)νοείται το ποσό να καταβληθεί για τη συμμετοχή τους στην εφορευτική επιτροπή των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, η θέση της “Αντίδρασης” είναι ΚΑΘΕΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ, γιατί πιστεύουμε ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι εθελοντική, χωρίς βλέψεις σε οφέλη ή ανταλλάγματα.

Τα μέλη της “Αντίδρασής” σας.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ