Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΤΟ ΣΕΚΕΣ, ΟΙ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΙ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ” (Aνακοίνωση Νο 19)

 

Προσπαθήστε συνάνθρωποι,
να τους καταλάβετε
τους χιονάνθρωπους.
 
Μας μισούνε γιατί,
ξέρουνε πως σαν έβγει ο ήλιος,
ό,τι είναι φτιαγμένο από χιόνι,
θα λιώσει.
Φώτης Αγγουλές

Συνάδελφοι,
κάθε χρόνο το Καλοκαίρι γίνεται από την ΕΥΔΑΠ πρόσληψη φοιτητών για δίμηνη απασχόληση. Ένας πολλαπλά ωφέλιμος θεσμός που δίνει την ευκαιρία στους μελλοντικούς νέους επιστήμονες να απασχοληθούν στον τομέα τους αποκομίζοντας χρήσιμη εμπειρία, στις οικογένειές τους μια οικονομική ανάσα, στους εργαζόμενους μία ουσιαστική βοήθεια, στην Εταιρεία μία ικανοποίηση κοινωνικής συνεισφοράς.

Για την επιλογή, γίνεται από την εταιρεία δημόσια αναγγελία προς όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές ελληνικών και ξένων Ανωτάτων και Ανωτέρων Σχολών.

Πλήθος συμπολιτών μας συνωστίζεται στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ με αγωνία να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο στενό χρονικό περιθώριο ελπίζοντας σε μία θέση για το παιδί του. Δυστυχώς για αυτούς το κατεστημένο, η Διοίκηση, και οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, χωρίς κοινωνική ευαισθησία και αίσθημα δικαιοσύνης , διαμοιράζουν τις θέσεις με γνώμονα η μεν Διοίκηση την ικανοποίηση πολιτικών ρουσφετιών, οι δε παρατάξεις την ηγεμόνευση τους στον εργασιακό χώρο με την εκμετάλλευση της ανάγκης των συναδέλφων.

Η στοχευμένη επιλογή αποκλειστικά παιδιών εργαζομένων της εταιρείας είναι παράνομη για τον λόγο αυτό στήνεται το σκηνικό της συμμετοχής όλων των παιδιών τα οποία λειτουργούν άθελά τους ως άλλοθι για την ικανοποίηση των ιδιοτελών σκοπών του κατεστημένου.

Γνωρίζουμε συνάδελφοι ότι οι Χιονάνθρωποι του κατεστημένου θα μας κατηγορήσουν και θα προσπαθήσουν να σας στρέψουν εναντίον μας. Αυτοί, ουδόλως νοιάζονται και ούτε υποστηρίζουν εσάς, αλλά εργάζονται μόνο για το δικό τους συμφέρον. Το ΣΕΚΕΣ υποστηρίζει την Διαφάνεια και την Νομιμότητα όχι αλά καρτ, όπως δηλαδή μας βολεύει , αλλά μάχεται για την εμπέδωσή τους σε κάθε περίπτωση.

Πως συνάδελφοι θα επικαλεστούμε την λαϊκή συμπαράσταση του αγώνα μας για μια Δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της Κοινωνίας όταν εμείς τους κοροϊδεύουμε; Πως εμείς οι ίδιοι μιλάμε για διαφάνεια, δίκιο, αξιοκρατία, όταν δεν τα κάνουμε πράξη πρώτοι;

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία » και αυτό το γνωρίζουν καλά οι επικριτές μας ότι στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει και ότι είναι φτιαγμένο από χιόνι θα εξαφανιστεί γι’ αυτό και θα μας κατηγορήσουν.

Όποιος δεν είναι ικανός να οργανώσει μια νόμιμη κι έγκαιρη διαδικασία πρόσληψης φοιτητών για δίμηνη καλοκαιρινή απασχόληση ή ακόμα χειρότερα μεθοδεύει μια διαδικασία ώστε να φαντάζει «χρονικά αναπόφευκτη» η αποδοχή μιας οποιασδήποτε διαδικασίας,να παραιτηθεί. Δεν έχει θέση στη διοίκηση μιας δημόσιας εταιρίας. Δε φταίνε οι προσφυγές πολιτών, εχόντων έννομο συμφέρον, ή οι παρεμβάσεις φορέων και κομμάτων που υπερασπίζονται τη νομιμότητα αλλά και το κοινό αίσθημα δικαίου για τους συναδέλφους, εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και για τη σπουδάζουσα νεολαία που δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομικά κρίση.

Εάν είναι καλό και αναγκαίο (εμείς πιστεύουμε πως είναι) να προσληφθούν οι 300 φοιτητές, ας ορίσει η διοίκηση μια νόμιμη και δίκαιη διαδικασίακαι ας τους προσλάβει. Να ορίσει κριτήρια, διαδικασία και φορέα επιλογής και να προχωρήσει άμεσα. Ή έστω, και για τελευταία φορά, ας προχωρήσει σε δημόσια διαφανή κλήρωση σε ανακοινωμένο χώρο και χρόνο, με παρουσία των ενδιαφερομένων, ώστε να διεκπεραιωθεί η διαδικασία.

Όμως ας καταλάβουν όλοι ότι η ΕΥΔΑΠ θα πάψει να είναι «ξέφραγο αμπέλι» διαπλοκής, ρουσφετολογίας, βολέματος, εξυπηρέτησης των «δικών μας» παιδιών.

ΤΕΡΜΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ