Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ (12/10): “Περί άλλων τυρβάζουν”

0
197

Ανακοίνωση Νο 15  •  Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 

Περί άλλων τυρβάζουν

Βροχή ανακοινώσεων ΠΑΣΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της κεντροαριστεράς. Για την, εκ των προτέρων, συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ ή την, εκ των υστέρων, συμπόρευση με τη ΝΔ.

Λίγες μέρες πριν τη δίκη για τη απόλυση ή όχι των 23 μόνιμων υδρονομέων η ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε δύο σελίδες ανακοίνωση δε βρήκε να πει ΟΥΤΕ ΜΙΑ λέξη για την ανάγκη αποτροπής των απολύσεων.

Προσπαθεί να αποκρύψει τη στήριξη που παρέχει σε όλα τα ζητήματα στην κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική των μνημονίων και της ιδιωτικοποίησης. Οι ίδιοι που μέχρι χθες έκαναν καριέρα στην ΠΑΣΚΕ, τώρα θυμήθηκαν ότι εκφράζει το… παλιό, για να δικαιολογήσουν τον εναγκαλισμό τους με την διοίκηση. Άμα έχεις ανδρωθεί πολιτικά και συνδικαλιστικά στους προθαλάμους και στους διαδρόμους της εκάστοτε εξουσίας, δύσκολος ο ρόλος της αντιπολίτευσης.

Η «νέα» και «προοδευτική παράταξη» στην ΕΥΔΑΠ:

  • δια του εκπροσώπου της στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ υπερψηφίζει απνευστί όλες τις προτάσεις της διοίκησης. Το όνειδος των προσλήψεων με ατομικές συμβάσεις, το επιχειρησιακό πρόγραμμα εργολαβοποίησης της ΕΥΔΑΠ, τα οικονομικά αποτελέσματα αυξημένου μερίσματος στου μετόχους παρά την εμφανή μείωση των κερδών
  • Σιωπά και δεν κάνει προτάσεις για την ανάκτηση αντικειμένου του ΚΕΛ Ψυττάλειας από προσωπικό ΕΥΔΑΠ
  • Επανεκλέγει στο ΔΣ της ΟΜΕ τον Ταμία που η διαχείρισή του για πρώτη φορά καταψηφίστηκε από Συνέδριο και με ευθύνη της καθυστερεί ο οικονομικός έλεγχος της ΟΜΕ, που ομόφωνα αποφάσισε το συνέδριο

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ «τοις κείνων (λέγε με Μπενίση) ρήμασι πειθόμενη», δεν ξεχνάει να ασχοληθεί συκοφαντικά και με το ΣΕΚΕΣ. Την ίδια στιγμή που τελεί  σε αγαστή σύμπνοια με τον Αγγελάκη και τη Διοίκηση, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι αντιδράσεις για σειρά ζητημάτων (ένταξη στο Υπερταμείο, παραχώρηση των ΚΕΛ, ατομικές συμβάσεις, εργολαβίες, «κάρτα ελέγχου» παρουσίας κ.α.), έχοντας παραλύσει τη λειτουργία της Ομοσπονδίας (η οποία ασχολείται μόνο με τις συνδικαλιστικές άδειες, και αυτό όχι για να υπερασπίσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες αλλά για να δικαιολογήσει τις απουσίες των «επαγγελματιών» συνδικαλιστών.)

Το ΣΕΚΕΣ δεν έχει κανένα επαγγελματία συνδικαλιστή, και όσοι, λίγοι, το είχαν προσεγγίσει, μετακινήθηκαν όλοι προς τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ προκειμένου να βολευτούν στο ολοένα διευρυνόμενο οργανόγραμμα ή να διορίσουν, δια της ενοικιάσεως, τα παιδιά και τα ανίψια τους, ή να επιτύχουν τη μετάθεση της αρεσκείας τους.

Έχουν και το θράσος να κατηγορούν το ΣΕΚΕΣ για «παρασκηνιακές συζητήσεις» με άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις. Το ΣΕΚΕΣ δέχτηκε πρόταση από άλλες παρατάξεις για τη δυνατότητα συγκρότησης κοινού ψηφοδελτίου στις εκλογές του Συνεταιρισμού, την οποία συζήτησε ανοιχτά και δημόσια στην Τακτική Συνέλευσή του στις 19/9/2017 και την απέρριψε αφού θεώρησε ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση. Είναι κακό να συζητούν οι παρατάξεις μεταξύ τους;

Το ΣΕΚΕΣ είχε κληθεί και πριν τις εκλογές της κοινωνικοποίησης από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ (τότε ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ) «για να αντιπαλέψουμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έλεγαν) και τις αμέσως επόμενες μέρες απορρόφησαν την κυβερνητική παράταξη δημιουργώντας τη νέα μεγάλη εργοδοτική παράταξη που θέλει να εκφράσει το «αύριο».

Απορρίψαμε την πρότασή τους γιατί ακριβώς ο σκοπός δημιουργίας, ύπαρξης και δράσης του ΣΕΚΕΣ δεν είναι να εκφράσει κανένα μεγάλο ή μικρό πολιτικό χώρο, αλλά να πετύχει την πιο πλατιά ενότητα των εργαζομένων και τη συμμαχία με την κοινωνία (και όχι με την κυβερνητική πολιτική και τη διοίκηση) στη βάση υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων, του δημόσιου νερού και της κοινωνικής ανάγκης για καθολική και απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτό, από όσους τα επιβουλεύονται.

Αντί λοιπόν «η νέα μεγάλή προοδευτική παράταξη του χώρου της», όπως αυτοδιαφημίζεται, να προσφέρει κάλυψη στη διοίκηση, με αυτά που λέει και κάνει αλλά και με αυτά που αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να πει και να κάνει, ας αλλάξει ρότα και ας βάλει μπροστά τις δυνάμεις της:

  • για την αποτροπή των απολύσεων στην ΕΥΔΑΠ
  • για την αποτροπή της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων,
  • για την πραγματοποίηση των μόνιμων προσλήψεων,
  • για να μην ενταχθεί το Νερό στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων και πλήρους αποκρατικοποίησης,
  • για να μην περάσουν τα ΚΕΛ στα ιδιωτικά συμφέροντα
  • για να μην παραχωρηθεί δια της πλαγίας το δίκτυο ύδρευσης σε καμία Suez ή MEKORT.
  • Για να σταματήσει η ανάλγητη πολιτική των διακοπών υδροδότησης στους κοινωνικά αδύναμους

ΟΛΟΙ την Παρασκευή 13-10-2017 στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προσωπικού για να αποτραπούν οι απολύσεις στον κύκλο του νερού

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ


Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ