Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ: “Για ένα κόσμο ανοιχτών συνόρων, ανοιχτών αγκαλιών και ανοιχτών μυαλών. Απόλυτη προτεραιότητα ο άνθρωπος”

sekes_logo_2014

Ανακοίνωση Νο 6  •   Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Το ΣΕΚΕΣ για έναν ασφαλή κόσμο

Το ΣΕΚΕΣ καλεί σε ένα κόσμο ανοιχτών συνόρων, ανοιχτών αγκαλιών και ανοιχτών μυαλών όπου απόλυτη προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, καταγωγής.

Το ΣΕΚΕΣ αγωνίζεται για ένα κόσμο όπου θα καταρρέει ο φόβος του διαφορετικού και η ηγεμονία των κερδών. Δεν είμαστε με τον «πολιτισμό» των συμφερόντων που καταδικάζει στην  οικονομική εξαθλίωση ολόκληρες περιοχές του πλανήτη και στήνει πολέμους που στέλνουν στην οικονομική μετανάστευση, και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπων.

Δεν είμαστε με την ΕΕ που, υποτίθεται πως γκρέμισε τα πέτρινα τείχη και διασφάλισε την ελεύθερη κίνηση ανθρώπων, εμπορευμάτων και κεφαλαίων και τελικά κατάφερε να γεμίσει την Ευρώπη οικονομικά γκέτο και συρμάτινους αγκαθωτούς φράκτες.

300.000 νέοι της Ελλάδας μετανάστες την τελευταία μνημονιακή 6ετία, λόγω του οικονομικού πολέμου, που διεξάγεται ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας στην Ελλάδα.

100άδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα από άλλες περιοχές του πλανήτη.

Εκατομμύρια διερχόμενων προσφύγων από τον ελλαδικό χώρο.

Λες και ξαναζούμε σε real trailer λίγων ετών τα χιλιάδες χρόνια ιστορίας αυτού του τόπου.

  • STOP τώρα στον πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή.
  • Να πέσουν τώρα όλοι οι φράκτες σε όλη την Ευρώπη. Συρμάτινοι και οικονομικοί.
  • Να πέσει τώρα ο φράκτης του Έβρου, ώστε να μην πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο και να υπάρχει «ασφαλής δίοδος» για τους ταλαίπωρους του κόσμου.
  • Να απομακρυνθεί τώρα το ΝΑΤΟ από τη γειτονιά μας. Καμία στρατιωτική εμπλοκή.

Το ΣΕΚΕΣ καλεί τα μέλη και τους φίλους του, όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να ενισχύσουν τα κινήματα ειρήνης, να συμμετάσχουν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια και να στηρίξουν την ασφάλεια και φροντίδα των προσφύγων.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ