Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ: “ΟΧΙ στο ξεπούλημα εξπρές. Μάχη για το Δημόσιο Νερό, ΤΩΡΑ”

0
283

Ανακοίνωση Νο 2  • Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 

ΟΧΙ στο ξεπούλημα εξπρές. Μάχη για το Δημόσιο Νερό, ΤΩΡΑ

Κινδυνεύουν:  Η απρόσκοπτη πρόσβαση στο νερό, το ανθρώπινο δικαίωμα σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης, το τιμολόγιο του νερού και η ποιότητα του πόσιμου νερού.

Στο κρεββάτι του Προκρούστη: Η σταθερή δουλειά, τα μισθολόγια, οι ΣΣΕ, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία 

1. Ακόμα και το νερό! Βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Πάνω από τα πτώματα εργαζομένων και κοινωνίας και όχι από τα δικά τους, όπως υποσχόταν πριν τέσσερα χρόνια, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρούν να προωθήσουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση ακόμα και του νερού, με το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης.

Προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο ότι με την ψήφισή του, οι ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ (και άλλες 14 ΔΕΚΟ) μεταβιβάζονται αυτοδίκαια χωρίς τίμημα ως άμεσες θυγατρικές στο υπερταμείο (και όχι μέσω ΕΔΗΣ, όπως αρχικά προβλεπόταν).

Είναι σαφές πλέον ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνοντας και την ιδιοκτησία του μνημονιακού προγράμματος, όπως απαιτούσαν οι δανειστές, προσφέρει τα κοινά αγαθά, ακόμα και το νερό, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το ανθρώπινο δικαίωμα  στην απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης, τα εργατικά συμφέροντα (μόνιμη σταθερή δουλειά, μισθολογικές και μη παροχές, όροι και συνθήκες εργασίας) και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα (απεργία, ΣΣΕ) προσφέρονται θυσία στο βωμό του εξαγνισμού του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού τέρατος της κερδοφορίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλεί τους ανθρώπους, εργαζόμενους και υδροδοτούμενους, να αποποιηθούν τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους, ακόμα και τη δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς εργασιακής, προσωπικής και οικογενειακής ζωής ώστε να ποτίσουν με αυτά τον καπιταλιστικό βρικόλακα της ανάπτυξης και των αγορών. 

2. Η εκβιαστική και επικίνδυνη ανακοίνωση Νο 24 και η «ενημέρωση» από τη ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ με μια βραδινή, ανυπόγραφη, ηλεκτρονική ενημέρωση συνεχίζει να επιμένει στην τακτική που  χάραξε με την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 24. Η «ενημέρωση», εκτός των ανακριβειών και των ψεμάτων που αναφέρει, καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει σύνδεση της υγειονομικής κάλυψης με την υπογραφή της συγκεκριμένης εκβιαστικής και επικίνδυνης «ΔΗΛΩΣΗΣ».

Κατά συνέπεια όλοι οι ασφαλισμένοι έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν τα βιβλιάρια τους χωρίς να υπογράφουν τη  συγκεκριμένη «ΔΗΛΩΣΗ».

3. Η σιωπή των αμνών συνεχίζεται από την πλειοψηφία της ΟΜΕ

Από τις 18-01-2017 που εκδόθηκε η ανακοίνωση Νο 24 για την υπογραφή της εκβιαστικής και επικίνδυνης «ΔΗΛΩΣΗΣ» η ΟΜΕ σιωπούσε επί 24 μέρες και ενώ ήδη εργαζόμενοι και συνταξιούχοι προσερχόταν στην Υπηρεσία Προσωπικού για θεώρηση βιβλιαρίων.

Μία μέρα αφότου κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης, που μεταξύ άλλων, προβλέπει την αυτοδίκαιη μεταφορά των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ (και άλλων ΔΕΚΟ) απευθείας στο υπερταμείο, βγήκε να μιλήσει για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 24 και να σιωπήσει «εκκωφαντικά» για την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού και την άμεση μεταφορά ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.

Η ΟΜΕ ως πιστός ακόλουθος της εξαφανισμένης ΓΣΕΕ και της συναίνεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στο μνημονιακό καθεστώς δεν έχει προβεί έστω, σε μια ανακοίνωση (από την Τρίτη 10-01-2018 που κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο έως σήμερα, 4 μέρες μετά) για το γεγονός ότι την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ η κυβέρνηση επιχειρεί την πλήρη αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τώρα είναι η ώρα!
Μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε
την ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο

  • Άμεση σύγκληση όλων των συνδικαλιστικών οργάνων Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων (από σήμερα Παρασκευή έως την αποτροπή κάθε μορφής περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ) και αποφάσεις για δράσεις με άξονα ότι «Εργαζόμενοι και κοινωνία δεν παραδίδουμε το νερό στους ιδιώτες – βρυκόλακες».
  • Πολύμορφες κινητοποιήσεις (απεργίες, καταλήψεις, λευκή απεργία) από Δευτέρα σε όλη την ΕΥΔΑΠ.
  • Επαφή και πρόταση για συντονισμό με ΕΥΑΘ και με την Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό.
  • Κάλεσμα σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που αγωνιούν για το δικαίωμα στο δημόσιο Νερό. Να βρεθούμε στους κοινούς τόπους.
  • Ως ΣΕΚΕΣ κάνουμε πρόταση σε όλα τα ΔΣ των συλλόγων της ΕΥΔΑΠ να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις δυνάμεις που αγωνιούν και συμφωνούν να είναι τις επόμενες ώρες και μέρες σε εγρήγορση κι επαφή μαζί μας, ώστε να καθορίσουμε τις ενέργειες και τις δράσεις μας.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ την Κυριακή 14-01-2018, στις 5 μ.μ. 

  • Το Νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν παραχωρείται.
  • Το Νερό είναι κοινό, δημόσιο αγαθό. Δεν πρέπει να εμπορευματοποιείται.
  • ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ (πρέπει να) είναι δημόσιες και κοινωφελείς. Δεν πωλούνται. 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ «ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ» 

ΥΓ: Την Παρασκευή 12-01-2018, στις 09:30 π.μ. συγκαλείτε,  κατόπιν πρότασης του ΣΕΚΕΣ, η Εκτελεστική της ΟΜΕ για να αποφασίσει 3ωρη στάση εργασίας, τη Δευτέρα 14-01-2018 (12:00-15:00), και κατάληψη του κτιρίου της Λαοδικείας, για να αποτραπεί η ένταξη ΕΥΔΑΠ ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ