Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Aπάντηση Σωματείου Εργαζομένων στη Διοίκηση της ΕΥΑΘ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Εργολαβοποίηση” της εταιρείας, μνημονιακές αντιλήψεις, μέχρι και απειλές σύναψης… ατομικών συμβάσεων εργασίας με κατάργηση της συλλογικής, αυτή είναι η πραγματική “απάντηση” της διοίκησης της ΕΥΑΘ στους εργαζόμενους και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Η αυτοαποκαλούμενη ως “προοδευτική” και “αριστερή” διοίκηση χρησιμοποιεί το προκάλυμμα του κοινωνικού τιμολογίου και του επενδυτικού σχεδιασμού, προσπαθώντας να προκαλέσει συναισθηματικό εκβιασμό στην κοινή γνώμη της πόλης μας και μιλώντας για «τεχνητή όξυνση εντός της εταιρείας».

Είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ μαζί με τα κινήματα της πόλης μας που από τον Φλεβάρη του 2015 πρώτοι πίεσαν και πέτυχαν την εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου με πραγματικές μειώσεις και δωρεάν νερό σε χιλιάδες συμπολίτες μας, πολύ πριν η σημερινή διοίκηση προβάλει, για επικοινωνιακούς-πολιτικούς και μόνο λόγους, μειώσεις.

Η διοίκηση της κυβέρνησης που μετέτρεψε το Νερό σε εμπόρευμα μέσω της ανάκτησης κόστους και της αντίστοιχης ΚΥΑ, που απεμπόλισε τον δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας ρίχνοντάς την στην μαύρη τρύπα του υπερταμείου, προκαλεί τώρα τον κοινωνικό αυτοματισμό επικαλούμενη το «κοινωνικό μέρισμα», για να κρύψει στην πραγματικότητα την αδυναμία της να σταματήσει την εργολαβοποίηση της ΕΥΑΘ.

Η διοίκηση της ΕΥΑΘ ας μας πει ευθέως γιατί εξακολουθεί να ακολουθεί κατά γράμμα τις (ληγμένες κατά την κυβέρνηση) μνημονιακές πολιτικές. Ας μας απαντήσει γιατί αδυνατεί να αξιοποιήσει το νεοπροσληφθέν προσωπικό της, για να πάρει εγκαταστάσεις από τους εργολάβους, όταν -υποτίθεται- ότι οι προσλήψεις αυτόν τον σκοπό θα εξυπηρετούσαν ισχυροποιώντας την εταιρεία. Ας μας πει η διοίκηση της ΕΥΑΘ, που μαζί μας στα κινήματα κατακεραύνωνε τις φιλελεύθερες πολιτικές, πώς είναι δυνατόν να ρίχνει στο τραπέζι την απειλή των ατομικών συμβάσεων (!) εργασίας, γι’ αυτούς μάλιστα τους εργαζόμενους που την στήριξαν έξω από συμβάσεις και εργατικές νομοθεσίες στις πρόσφατες μεγάλες δοκιμασίες της εταιρείας…

«Τεχνητή όξυνση» δημιουργούν αυτοί που δίνουν προκλητικά αυξήσεις 25% σε ειδικούς συμβούλους, εργολαβία 12 εκατομμυρίων για το διυλιστήριο με το νέο προσωπικό στον “πάγο” και χρησιμοποιούν «παπαγαλάκια» άλλων εποχών για να εκθειάσουν το έργο τους. Συγχαρητήρια!

Όσο για την… έκθεση ιδεών και το περίφημο, ανελαστικό «επενδυτικό πρόγραμμα» στο δελτίο τύπου – απάντηση της διοίκησης της ΕΥΑΘ, απλά παραθέτουμε αντίστοιχα αποσπάσματα από παρελθόντα business plan παλαιότερων διοικήσεων, οι οποίες όταν δεν είχαν να πουν ΤΙΠΟΤΑ πετούσαν την μπάλα στην εξέδρα του… μέλλοντος και του στρατηγικού σχεδιασμού.

“Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται το business plan της ΕΥΑΘ το οποίο αφορά την τοποθέτηση οπτικών ινών στο δίκτυο της εταιρείας. Τα έσοδα από την τοποθέτηση της ίνας αναμένεται να ανέλθουν, στον 10ο χρόνο στα 5,5 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη στα 3,3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με τις υπάρχουσες πληροφορίες μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση της ίνας”.   Capital 14/3/2008

“Στρατηγική συμφωνία για συνεργασία μεταξύ της ΕΥΑΘ και της Ε. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ΑΕΒΕ στον τομέα της παραγωγής επιτραπέζιου εμφιαλωμένου νερού υπογράφηκε, κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ, τη Δευτέρα 19/5/2008. Σημειώνεται ότι το ύψος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 5 εκατ. ευρώ ετησίως”.   Euro2day 21/5/2008

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ