Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
Μερσινιάς Αλέκος
Μερσινιάς Αλέκος
Mέλος Ε.Ε της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Αστυνομική αυθαιρεσία κατά εργαζόμενης της ΕΥΔΑΠ

mersinias-150x150

 

του Αλέκου Μερσινιά

μέλος του Δ.Σ. της ΟΜ.Ε. ΕΥΔΑΠ, μέλος της γραμματείας του ΣΕΚΕΣ


Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος τι σχέση έχει η αστυνομική αυθαιρεσία με τα ΜΑΠ στην ΕΥΔΑΠ. Και όμως…

Σήμερα 28/7/2016 στη διάρκεια καταμέτρησης συμβασιούχος συναδέλφισσα στο Ν.Ηράκλειο, ακινητοποιήθηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ως ύποπτη γιατί κρατούσε κατσαβίδι, καθώς είχαν καταγγελία ότι κάποιος άνδρας κυκλοφορούσε ύποπτα κρατώντας ”φονικό” κατσαβίδι. (προφανώς επρόκειτο για άλλο καταμετρητή που εργαζόταν την ίδια ώρα).

Τα λαγωνικά βέβαια της αστυνομίας θεώρησαν  “επικίνδυνο άντρα”, την μικρόσωμη και πολύ λεπτή συναδέλφισσα.

Όταν τους είπε ότι είναι από την ΕΥΔΑΠ και καταμετρά δείχνοντας τον καταχωρητή, την αντιμετώπισαν σκαιότατα, λέγοντας της άστα αυτά τα πανηγυριώτικα μηχανήματα και δώσε ταυτότητα.

Μη έχοντας ταυτότητα την τραβούσαν, σέρνοντας την, καθώς της απαγόρευσαν να κάνει και οποιοδήποτε τηλεφώνημα… Ευτυχώς που πέρασε από το δρόμο, άλλη συνάδελφος συμβασιούχος όπου είχε ταυτότητα και τελείωσε το θέμα, αφού και αυτή, μέχρι να δείξει την ταυτότητά της δέχτηκε επιθετικές χειρονομίες…

Αυτό σημαίνει μπάτσος στην υπηρεσία μίσους, αντί αστυνομικός στην υπηρεσία του πολίτη…

Σε αυτό το σημείο αναδεικνύεται η αναγκαιότητα των Μέσων Ατομικής Προστασίας καθώς και των υπηρεσιακών ταυτοτήτων, χωρίς φυσικά η ανυπαρξία των παραπάνω να δικαιολογεί την αστυνομική αυθαιρεσία.

Άμεσα λοιπόν να εκδοθούν υπηρεσιακές ταυτότητες και να δοθούν τα ΜΑΠ με διακριτικά ώστε ακόμα και μπάτσους αντί αστυνομικούς να αντιμετωπίζουμε. Προφανώς τα ΜΑΠ δεν έχουν αξία χρήσης για τέτοιες αυθαιρεσίες, αλλά προστασία εμών των εργαζομένων….

Ενημέρωσα άμεσα τον πρόεδρο, τον γενικό, τους διευθυντές ΔΕΠ, τον προϊστάμενο καταμέτρησης, παρουσία των συναδελφισσών.

Είχα τη δέσμευση τους ότι θα επιληφθούν του θέματος. Πιστεύω ότι επίσημα η ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να κάνει μια διαμαρτυρία στην αστυνομία και επιτέλους να δοθεί οριστικό τέλος στην υπόθεση ΜΑΠ και υπηρεσιακές ταυτότητες.

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ