Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

ΕΚΟ ΝΔ ΕΥΔΑΠ: Ανεπιθύμητος ο Ν.Κιουτσούκης και οι τέσσερις αχυράνθρωποι του στην ΕΥΔΑΠ

Το μόνο που ενώνει την ισχνή αυτή μειοψηφία των τεσσάρων, Μαίρη Λιάπη, Δημήτρη Κυρίτση, Ρούλα Κωστοπούλου και Νίκο Βελαώρα είναι η ικανοποίηση προσωπικών τους φιλοδοξιών και η εξυπηρέτηση οικογενειακών ρουσφετιών.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο Ν. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ
ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Δυστυχώς για την πατρίδα μας φαίνεται ότι αργεί ακόμα η ώρα της Ανάστασης και θα συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε το Γολγοθά των αριστερών μνημονίων.

Ελλάδα, ώρα μηδέν
Δυστυχώς δεν έφταναν όσα ήδη έκαναν μέχρι σήμερα. Αφού υπέγραψαν το τρίτο, αχρείαστο Μνημόνιο τον Αύγουστο 2015 και το συμπληρωματικό Μνημόνιο τον Ιούνιο 2016, επέβαλαν το αιώνιο Υπερταμείο που μέσω αυτού ξεπουλιέται όλη η δημόσια περιουσία με πρώτη την ΕΥΔΑΠ και τον μόνιμο «κόφτη» μισθών και συντάξεων.

Έχουν δεσμευθεί σε αιώνια λιτότητα υποταγμένοι πλήρως στις επιθυμίες των δανειστών με αντάλλαγμα την παραμονή τους στην εξουσία και με τις παλινωδίες τους οδηγούν τη χώρα ολοταχώς στο 4ο Μνημόνιο με ακόμα επαχθέστερους όρους.

Μείωση αφορολόγητου, σημαίνει βαριά φορολογία ακόμα και σε όσους παίρνουν 420 € το μήνα, νέα μείωση των μισθών, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και νέα μείωση των συντάξεων σε ποσοστό 30%, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, αύξηση των εισφορών και όλα όσα έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές, δημιουργούν μια εφιαλτική πραγματικότητα για τους Έλληνες.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές, αντί να είναι κάθε λέξη του Συντάγματος, αποδείχτηκαν κάθε λέξη των δανειστών. Τάζουν δήθεν αντίμετρα που εκ των προτέρων ξέρουν ότι δεν θα ισχύσουν, νομοθετούν και δεσμεύουν τη χώρα ακόμα και για μετά τη λήξη της θητείας τους και κάνουν πλιάτσικο παραχωρώντας τον Εθνικό Πλούτο στους δανειστές.

Οι διαδικασίες ξεπουλήματος της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ κλπ έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν ταχύτατα. Η ΔΕΗ απέλυσε ήδη 1000 άτομα με πενιχρή αποζημίωση. Στην ΕΥΔΑΠ η εργασία μας προστατεύεται μόνο μέχρι τη λήξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που λήγει τον Ιούνιο του 2018, αλλά με την ένταξή μας στο Υπερταμείο ξεπουλήματος το μέλλον μας είναι αβέβαιο.

Γι’ αυτό και επαναλαμβάνουμε διαρκώς, ότι όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο καλύτερα. Η ζημιά που κάνουν στην Ελλάδα με την παραμονή τους είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερη από την προσφυγή σε εκλογές. Μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή στην κανονικότητα για αυτό και με την στήριξη όλων μας θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός.

ΕΥΔΑΠ
Στο ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ βοηθητικό ρόλο παίζει η διαχείριση της τελευταίας διετίας που με μια σειρά ενεργειών στραγγίζει τα ταμειακά διαθέσιμα που άγγιζαν τα 300 εκατ. € στο τέλος του 2014.

Μετά τα 20 εκατ. € στην Αττικής, την επιστροφή κεφαλαίου 40,5 εκατ. € τώρα μαθαίνουμε ότι θα δοθούν άλλα 50 εκατ. € στην ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ. Για να μη συζητήσουμε για τον όγκο των εργολαβιών μέσω των οποίων εκχωρούνται όλα τα αντικείμενα σε ιδιώτες αλλά και για τις στρατιές συμβούλων που πληρώνονται αδρά για τις υπηρεσίες τους.

Με όλα αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΥΔΑΠ για το 2016 παρουσιάστηκαν μειωμένα κατά 45% πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική επένδυση σε έργα υποδομών αλλά και χωρίς να ωφεληθούν στο ελάχιστο οι εργαζόμενοι.

Δεν είναι ο ρόλος της Διοίκησης απλά να εξυπηρετήσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας αλλά αντίθετα οφείλει να προστατεύει τα συμφέροντά της και των εργαζομένων που την κράτησαν επί σειρά ετών στα υψηλά επίπεδα που την παρέλαβαν πριν δύο χρόνια.
ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Μέχρι σήμερα, επί σειρά ετών, οι σχέσεις της ΕΚΟ ΝΔ ΕΥΔΑΠ και της συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, υπήρξαν άριστες. Το τελευταίο διάστημα επιχειρήθηκε από τον διασπαστή – ανεπιθύμητο Νίκο Κιουτσούκη να προκαλέσει σοβαρότατο πλήγμα στη ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, η οποία με το ποσοστό του 53% αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη αντίστασης στα σχέδια ξεπουλήματος των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Κιουτσούκης, καταστρατηγώντας το Καταστατικό της ΔΑΚΕ, δεν οργάνωσε ως όφειλε Συνέδριο, με αποτέλεσμα από τον Ιούνιο του 2016 η Παράταξη να βρίσκεται μετέωρη, χωρίς τη δυνατότητα λήψης νόμιμων αποφάσεων.

Παρά ταύτα, χρησιμοποιώντας ψεύδη και συκοφαντίες παρέπεμψε τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ σε στημένη πειθαρχική διαδικασία, ώστε να δώσει την αφορμή στους τέσσερις αχυράνθρωπους συνεργάτες του στην ΕΥΔΑΠ να αμφισβητήσουν τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο της Παράταξης και Εκπρόσωπό μας στο ΔΣ της Εταιρείας αλλά και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Αγγελάκη.

Το μόνο που ενώνει την ισχνή αυτή μειοψηφία των τεσσάρων, Μαίρη Λιάπη, Δημήτρη Κυρίτση, Ρούλα Κωστοπούλου και Νίκο Βελαώρα είναι η ικανοποίηση προσωπικών τους φιλοδοξιών και η εξυπηρέτηση οικογενειακών ρουσφετιών.

Η μια κατάφερε να μετατρέψει την νίκη της ΔΑΚΕ στο Σύλλογο Μηχανικών σε ήττα και με την αδράνειά της να χάσουμε το Προεδρείο του Συλλόγου, μιας και το μόνο με το οποίο ασχολείται είναι η μονιμοποίηση του αδελφού της.

Η άλλη από τη μια παριστάνει τη συνδικαλίστρια αλλά ο μόνος της σκοπός ήταν να διορίσει μέλη της οικογένειάς της στην ΕΥΔΑΠ και να εξυπηρετήσει τα προσωπικά της συμφέροντα, δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα συνδικαλιστή.

Ένας δεν είναι καν εκλεγμένος πια και έχει απολέσει ήδη την ιδιότητα του συνδικαλιστή, ενώ ο άλλος έχει διαπρέψει με την ανυπαρξία του.

Σε επόμενη ανακοίνωση θα αποκαλύψουμε αναλυτικά τα έργα και τις ημέρες τους αλλά και θα αναζητήσουμε τις τυχόν ευθύνες της Διοίκησης στην εξυπηρέτηση τέτοιων αιτημάτων από «συνδικαλιστές».

Η ΕΚΟ αναγνωρίζει και στηρίζει τον υγιή συνδικαλισμό και όλους αυτούς που προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά όχι τους εργατοπατέρες που επιβιώνουν εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων.

Οι συνάδελφοι Νεοδημοκράτες και Δακίτες τους έχουμε ήδη απομονώσει και η μόνη υπηρεσία που θα μπορούσαν να προσφέρουν είναι η παραίτησή τους μετά το αποτυχημένο φιάσκο που προσπάθησαν με καθοδηγητή τον Ν. Κιουτσούκη.

Ήδη δύο συνάδελφοι, οι Τούντας Δημήτρης και Βλαστάρη Κατερίνα, παραιτήθηκαν από το ΔΣ της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, που επιχείρησαν να στήσουν οι τέσσερις, συμβάλλοντας έτσι στην ενότητα της Παράταξης αφού έλαβαν υπόψη τους τη θέση της πλειοψηφίας των Δακιτών αλλά και την ξεκάθαρη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Τους τιμά η στάση τους.

Η θέση του κόμματος που εκφράστηκε από τον Γραμματέα Συνδικαλισμού κ. Θεόδωρο Κόλλια είναι επίσης ξεκάθαρη υπέρ της τήρησης της νομιμότητας. Το αυτεξούσιο της ΔΑΚΕ δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να παρανομεί ή να στρέφεται απροκάλυπτα εναντίον της Παράταξης.

Η ΕΚΟ ΝΔ ΕΥΔΑΠ θα συνεχίσει να επιδιώκει την άριστη συνεργασία της με τη ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ που υπό την Προεδρία του Μανώλη Αγγελάκη κατάφερε να οδηγήσει την παράταξη ψηλά και θα είμαστε εκεί για τη συνέχιση της νικηφόρας πορείας στις επικείμενες εκλογές.
Η μεγάλη, λαϊκή, κεντροδεξιά Παράταξη είναι εδώ, ενωμένη. Προχωράμε μόνο μπροστά με όραμα για το μέλλον.

Για το σκοπό αυτό, τη Δευτέρα 24.4.2017 και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των Νεοδημοκρατών και Δακιτών της ΕΥΔΑΠ παρουσία της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς 62, Μοσχάτο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ