Επιπλέον μέρισμα προς τους μετόχους εξετάζει η ΕΥΔΑΠ

0
108

Τη διανομή επιπλέον μερίσματος για τη χρήση του 2021 εξετάζει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με όσα είπε πριν λίγη ώρα μιλώντας στους μετόχους της εταιρείας κατά την τακτική γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Σαχίνης.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί έως τον Οκτώβριο.

Η μέχρι στιγμής απόφαση είναι η διανομή μερίσματος 0,28 ευρώ ανά μετοχή (συνολικό ύψος του 29,820 εκατ. ευρώ). Η μέση μερισματική απόδοση της τελευταίας τριετίας ανέρχεται σε 5,13%.

Σύμφωνα με τον κ. Σαχίνη «η ΕΥΔΑΠ επεξεργάζεται την διανομή και το μέγεθος ενός επιπλέον μερίσματος για την χρήση του 2021 λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές εξελίξεις, το μέγεθος των επενδύσεων για τα επόμενα 10 χρόνια, την αβεβαιότητα που υπάρχει ακόμα αναφορικά με την εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου υπό την νέας ρυθμιστική αρχή, καθώς και άλλες τεχνικοοικονομικές και νομικές παραμέτρους».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ύδρευσης απαντώντας επίσης σε ερώτημα μετόχου είπε πως η ΕΥΔΑΠ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Συμπλήρωσε πως η αξία των μετοχών που έχει στην Τράπεζα έχει μειωθεί στα 6 χιλ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΥΔΑΠ συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής αρχές του 2016 έπειτα από ουσιαστικά πολιτική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης τοποθετώντας 20 εκατ. ευρώ.