Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Επιστολή προς κ. Σαχίνη για την αναπροσαρμογή της τιμής των διατακτικών παροχής γάλακτος”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

15.12.2022

Αριθ. Πρωτ.: 224

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χ. Σαχίνη
Θέμα: Αναπροσαρμογή της τιμής των διατακτικών παροχής γάλακτος.

Κύριε Σαχίνη,
Σε συνέχεια της προφορικής μας επικοινωνίας, επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή για να επισημάνουμε ότι, το εξαιρετικά  επιβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον που εργάζονται οι εργαζόμενοι που το αντικείμενο εργασίας τους χαρακτηρίζεται ανθυγιεινό, καθιστά επιτακτική την ανάγκη χορήγησης ενός λίτρου φρέσκου γάλακτος ανά ημέρα εργασίας.

Η παροχή του γάλακτος εντάσσεται στα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους αλλα αποτελεί και συμβατική υποχρέωση της ΕΥΔΑΠ (ΕΣΣΕ 1982 τ. ΟΑΠ &  988/9.11.1992 εγκύκλιος της διοίκησης).

Η ΕΥΔΑΠ καλύπτει διαχρονικά την παροχή αυτή ενώ τα τελευταία χρόνια καλύπτεται με την παροχή διατακτικών ύψους 1 € αποκλειστικά για την αγορά γάλακτος.

Ωστόσο οι ανοδικές πληθωριστικές πιέσεις που παρατηρούνται στη χώρα έχουν ως αποτέλεσμα οι διατακτικές του 1 € να μην επαρκούν για να καλύψουν τη συγκεκριμένη παροχή.

Αρκεί να σας αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (e-katanalotis.gov.gr) η μέση τιμή του 1 λίτρου φρέσκου γάλακτος κυμαίνεται στα 1,30 €.

Αντιλαμβάνεστε ότι με την υφιστάμενη κατάσταση  παραβιάζονται οι κανόνες για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων αλλα και οι Συμβατικές υποχρεώσεις της ΕΥΔΑΠ.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε να αναπροσαρμόσετε την τιμή των παρεχόμενων διατακτικών γάλακτος ώστε να είναι ικανή να καλύψει την συγκεκριμένη παροχή.

Θεωρούμε ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημα μας ώστε να αποφευχθεί η προσφυγή μας στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ 
-Ο-
ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

Κοινοποίηση:

  • Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο κ. Α. Τόσιο
  • Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού κα Αικ. Βλαστάρη
  • Ε.Υ.Α.Ε.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ