Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Έπιστολή 6 μελων Δ.Σ. Ενωσης Υπαλλήλων: “Μη νόμιμη η σύγκληση της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης”

ΑΘΗΝΑ 09/03/2021

Προς τα μέλη της λήξασας Προσωρινής Διοίκησης του Συλλόγου Ένωση Υπαλλήλων Ε.ΥΔ.Α.Π.

 • Δρίβα Κων/νο
 • Κωνσταντόπουλο Γεώργιο
 • Σινιώρη Γεώργιο
 • Σταυρόπουλο Άγγελο
 • Τσιμιδάκη Όλγα

Σε συνέχεια της τελευταίας μας συνομιλίας μετά τη λήξη της Β’ Γενικής Συνέλευσης και τη διαφορετική θέση σχετικά με τη νομιμότητα του Διοικητικού Συμβουλίου σας ενημερώνουμε ότι, τα, πιο κάτω μέλη με θέση ευθύνης ή χωρίς διαφωνούμε κάθετα στην εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας και προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στα Διοικητικά του Συλλόγου με νομιμότητα και σοβαρότητα και χωρίς ακροβατισμούς άμεσα, πρέπει να ζητήσουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη τον ορισμό προσωρινής διοίκησης με μόνο σκοπό τη διενέργεια εκλογών σύμφωνα με το ΦΕΚ τεύχος Β 843 03.03.21 στο εδάφιο 5β σελίδα 10002 υποπερίπτωση β (α) ρητά δύναται η χορήγηση και ανάκληση προσωρινών διαταγών οι οποίες γίνονται χωρίς κλήτευση του αντιδίκου, καθώς εμείς δεν βλέπουμε άλλη πειστική και ασφαλή και τη μόνη νόμιμη λύση. Ειδικότερα, δε, δυνάμει σχετικής γνωμοδότησης ενημερωθήκαμε σχετικά ότι οι διαδοχικές νομοθετικές παρατάσεις, αρχής γενομένης αυτής που θεσμοθετήθηκε με  το άρθρο 28 παρ. 1 του Ν. 4690/2020, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις εκλεγμένες τακτικές διοικήσεις των σωματείων και όχι τις διορισμένες με δικαστικές αποφάσεις.

Ο νόμος αναφέρεται σε λήξη θητείας «διοικητικών οργάνων» των οργανώσεων, χωρίς να γίνεται διάκριση σε τακτικά αιρετά Διοικητικά Συμβούλια και σε διορισθέντα δυνάμει δικαστικής απόφασης διοικητικά όργανα. Ως εκ τούτου, η θητεία της προσωρινής διοίκησης που έχει ορισθεί με δικαστική απόφαση, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η υπαγωγή της συγκεκριμένης περίπτωσης στη νομοθετική ρύθμιση, καθώς η υπαγωγή αυτή θα ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με το διατακτικό της απόφασης του Δικαστηρίου που διορίζει προσωρινή διοίκηση με συγκεκριμένη θητεία, η λήξη της οποίας έχει επέλθει ήδη από τις 05/05/2020 στην προκειμένη περίπτωση.

Κατόπιν επανεξέτασης, λοιπόν, του νομικού πλαισίου, της υποβληθείσας ένστασης και της σχετικής γνωμοδότησης του νομικού μας συμβούλου, θεωρούμε ως μη νόμιμη τη σύγκληση της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης και ζητούμε τη ματαίωση αυτής, έτσι ώστε να συγκληθεί νόμιμα από την προσωρινή διοίκηση που θα διοριστεί με δικαστική απόφαση σύμφωνα με το νόμο.

Καλούμε, επίσης, όλα τα μέλη του Συλλόγου να μην παραστούν κατά την ορισθείσα ημερομηνία της 16ης.03.2021 διαδικτυακή γενική συνέλευση, αφού αυτή δύναται να συγκληθεί νόμιμα μόνο από την προσωρινή διοίκηση που θα διοριστεί κατόπιν σχετικής αιτήσεως διορισμού προσωρινής διοίκησης, την οποία άμεσα θα υποβάλουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώτος εξ ημών, απερχόμενος Πρόεδρος της λήξασας Προσωρινής Διοίκησης του Συλλόγου μας, Δημήτριος Σουλιώτης, δηλώνω προς όλα τα μέλη του Συλλόγου ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσω ούτε τον διορισθέντα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών δικαστικό αντιπρόσωπο, ούτε και την φερόμενη ως εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της 16ης.03.2021 της οποίας μόνο εγώ μπορώ να προεδρεύσω σύμφωνα με το καταστατικό, αφού θα πρόκειται για παράνομη διαδικασία, η οποία μάλιστα θα  έχει αποδοκιμαστεί από την πλειοψηφία των μελών της λήξασας Προσωρινής Διοίκησης.

 • Σουλιώτης Δημήτριος Πρόεδρος
 • Βλαχοπουλιώτης Γιώργος Γ. Γραμματέας
 • Παπαδάτος Σταύρος Ταμίας
 • Γαντζούδης Παναγιώτης Αντιπρόεδρος
 • Παπανικολάου Σουλτάνα Οργανωτικός Γραμματέας
 • Δούκας Βασίλειος Μέλος Δ.Σ.

H EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ PDF

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ