Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Επιστολή μελών του Συλλόγου Προσωπικού σχετικά με την κλήρωση για τη δικαστική προσφυγή για το χρονοεπίδομα

Τρίτη 21 Δεκεβρίου 2021

Προς
τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με έκπληξη είδαμε στην ανακοίνωση του Συλλόγου στις 20/12/2021 τα ονόματά μας στη λίστα με τους 50 κληρωθέντες συναδέλφους μέλη του Συλλόγου Προσωπικού, οι οποίοι θα είναι οι… τυχεροί που καλούνται να υπογράψουν την “πιλοτική” δικαστική προσφυγή για το χρονοεπίδομα.

Συμπεριλάβατε τα ονόματά μας στην κλήρωση ενώ σας ήταν γνωστή η διαφωνία μας με την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Συλλόγου.

Την απόφαση αυτή είχε καταψηφίσει στην συνεδρίαση του ΔΣ ο πρώτος από τους υπογράφοντες ως εκπρόσωπος του ΣΕΚΕΣ στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Την είχε καταψηφίσει γιατί διαφωνούμε με την παραπομπή της διεκδίκησης ενός δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων στις δικαστικές καλένδες. Το αίτημα  αυτό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συνδικαλιστικής διεκδίκησης, όπως θα έπρεπε να γίνει με ευκαιρία της υπογραφής της πρόσφατης Συλλογικής Σύμβασης, αίτημα το οποίο με ευθύνη και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας δεν διεκδικήθηκε όπως θα έπρεπε.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ από την μετατροπή των σωματείων σε προθαλάμους και  πελάτες δικηγορικών γραφείων είναι αρνητική και ουδέποτε έχει συμβάλλει στην ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων.

Μία αρνητική δικαστική απόφαση δυσκολεύει μέχρι και απαγορεύει την συνέχιση της διεκδίκησης. Αλλά ακόμα και αν μια δικαστική απόφαση είναι ευνοϊκή, αυτή δεν αφορά όλους τους εργαζόμενους παρά μόνο τους υπογράφοντες την προσφυγή και δεν υποχρεώνει την εργοδοσία να την εφαρμόσει για το σύνολο του Προσωπικού.

Παρακαλούμε να αποσύρετε τα ονόματά μας από τους υποβάλλοντες την προσφυγή. Δεν θέλουμε να θεωρηθούμε συνένοχοι στην πολιτική μετατροπής των σωματείων από  εκπροσώπους και μαχητικούς οργανωτές και διεκδικητές των συμφερόντων των εργαζομένων σε θεατές καιροσκοπικών δικαστικών πειραματισμών.

Μερσινιάς Αλέξανδρος, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Προσωπικου
Μπαστέας Πέτρος, μέλος Συλλόγου Προσωπικου

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ