Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Προσφυγή στο ΣτΕ για τη σωτηρία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας ( Ε.Υ.Σ.)

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας ( Ε.Υ.Σ.)

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, του Συλλόγου Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ ΕΥΔΑΠ και του Σωματείου Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ, διαισθανόμενα το βάρος και την ευθύνη για τη διάσωση του ΕΥΣ από την εκχώρηση του στα ιδιωτικά συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών, αποφάσισαν την δικαστική προσφυγή απέναντι στην κυβερνητική μεθόδευση.

Την πρωτοβουλία μας αυτή αγκαλιάζουν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συνδικάτων, προσωπικότητες, κινήματα και απλοί πολίτες που με τη στήριξη τους εκφράζουν τη διαφωνία τους με την  εμπορευματοποίηση του, ζωτικής σημασίας φυσικού πόρου.

Αντιστεκόμαστε στο κυβερνητικό έγκλημα που επιδιώκει:

  • Την ιδιωτικοποίηση των λιμνών Ευήνου, Μόρνου,  Υλίκης, Μαραθώνα, των πηγών και του δικτύου μεταφοράς του νερού προς την Αττική.
  • Την περαιτέρω διάσπαση του κύκλου του νερού, με την αποκοπή του ΕΥΣ από την ΕΥΔΑΠ που θα επιφέρει διαχειριστικές και περιβαλλοντικές συνέπειες.
  • Τις  απολύσεις εργαζομένων και τη μείωση θέσεων εργασίας στον κύκλο του νερού.
  • Την αύξηση των τιμολογίων νερού και την οικονομική αφαίμαξη της ΕΥΔΑΠ.
  •  Την επακόλουθη χειροτέρευση της  ποιότητας του πόσιμου νερού, όπως έχει διδάξει η παγκόσμια εμπειρία ιδιωτικοποιήσεων.

Η  δικαστική προσφυγή έχει ανατεθεί στους νομικούς κ. Αλέξανδρο Σαρηβαλάση και κ. Αικατερίνη Γεωργιάδου, που με επιτυχία έχουν διεκπεραιώσει τις δύο προηγούμενες προσφυγές στο ΣτΕ, ενάντια στην μεταβίβαση των μετοχών της ΕΥΔΑΠ σε ΤΑΙΠΕΔ και ΕΕΣΥΠ (υπερταμείο).

Καλούμε τους πολίτες της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας, τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και όλους του συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς να ταχθούν μαζί μας και σε αυτή τη δικαστική μάχη γιατί:

Το Νερό είναι κοινωνικό αγαθό.
Οι Υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
Η κοινωνία και η πολιτεία οφείλουν να διασφαλίσουν τον κοινωνικό έλεγχο επί του ενιαίου κύκλου του νερού και την απρόσκοπτη καθολική προσβασιμότητα στο καθαρό πόσιμο νερό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Τα  Διοικητικά Συμβούλια

Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ

Συλλόγου Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ ΕΥΔΑΠ

Σωματείο Εργαζομένων στην Αποχέτευση ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ