Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Εργαζόμενοι ΕΛΤΑ: «Μας παραδίδουν σε επιχειρηματικούς ομίλους»

Tο γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας και με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στην ψήφιση τροπολογίας για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ που σύμφωνα με τον υπουργό Πιερακάκη η στρατηγική κατάληξη αυτού του σχεδίου είναι ο «ιδιώτης στρατηγικός επενδυτής» καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συνεργασία» ΕΛΤΑ – «Αγωνιστική Ενότητα Ταχυδρόμων» Αθήνας και Ν. Αττικής.

Σημειώνει ότι «είναι συνέχεια της ένταξης των ΕΛΤΑ, εδώ και κάποια χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο κάτι που αντανακλά την ευρύτερη βούληση της ελληνικής πολιτείας. Με άλλα λόγια, το ξεπούλημα του ταχυδρομείου γίνεται με τη σύμφωνη πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα».

Και συνεχίζουν: «Σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ ξέρουμε ότι τον λογαριασμό για το ξεπούλημα του οργανισμού, για το άγριο σάρωμα των εργασιακών σχέσεων, για τον διωγμό χιλιάδων εργαζομένων με εθελουσία, για τις αθρόες μεταθέσεις και μετατάξεις, για τις νέες προσλήψεις στα ΕΛΤΑ που δεν θα έχουν ΣΣΕ και μονιμότητα, που θα αλωνίζουν οι εργολάβοι, οι πράκτορες και τα δουλεμπορικά γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, θα το πληρώσουμε οι ίδιοι και ο ελληνικός λαός.

Όταν θα αργοπορεί να φανεί ο ταχυδρόμος για την αλληλογραφία, όταν θα κλείσουν εκατοντάδες γραφείασυναλλαγής και διανομής, όταν θα δυσκολέψει η ζωή του λαού, όταν θα αυξάνουν τα έξοδα με το κόστος μετακίνησης και τη στοιχειώδη εξυπηρέτηση, θα πληρώσουν το λογαριασμό για άλλη μία φορά ο λαός και εμείς οι εργαζόμενοι με μία ακόμα μείωση μισθών και επιδομάτων. Με ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς αφού τα ΕΛΤΑ θα «απαλλαγούν» με τη μέθοδο της εθελουσίας από χιλιάδες εργαζόμενους με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και στη θέση τους θα βγαίνει η δουλειά με λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό».

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ