ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ: “Στον απόπατο της ιστορίας η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής”

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020

Ένα απέραντο λαϊκό ποτάμι, ένα λαϊκό ξέσπασμα στις 7 Οκτώβρη έστειλε στον απόπατο της ιστορίας τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο εργαζόμενος λαός, τα εργατικά σωματεία, η νεολαία όλα αυτά τα χρόνια έχουν ήδη βγάλει την απόφαση τους. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, είναι δολοφόνοι, είναι ναζιστές!

Η σημερινή δικαστική απόφαση επικύρωσε τη λαϊκή ετυμηγορία, δικαίωσε την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη. Είναι εγκληματική οργάνωση για το μίσος της απέναντι σε αγωνιστές εργάτες, μετανάστες και κατατρεγμένους.

Σε όλη την Ελλάδα αυτές τις μέρες, πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, γράφτηκαν εκατοντάδες πανό, βάφτηκαν δεκάδες γέφυρες και τοίχοι με ένα και μόνο σύνθημα: «Οι ΝΑΖΙ να μπουν στη φυλακή!»

Οι ΕΣΚ και οι δυνάμεις μας στα σωματεία και την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ κάλεσαν από νωρίς (από τα μέσα Σεπτέμβρη) σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων την ημέρα της απόφασης, όπως και κατήγγειλαν από το 2012 τη Χ.Α. για εγκληματική- φασιστική οργάνωση.

Κανένας εφησυχασμός! Καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο! 

Εδώ και τώρα ζητάμε την “έξωση” από τα σωματεία κάθε φασιστικού μορφώματος, κάθε παραφυάδας της φασιστικής ιδεολογίας, του ρατσισμού και της ιδεολογίας του μίσους για τον ξένο, τον διαφορετικό, τον αδύναμο.

Με πρόταση της ΕΣΚ ήδη υπάρχει ανάλογη απόφαση στο Σύλλογο Προσωπικού (έξω οι φασίστες, να διαγραφούν απ’ όλα τα σωματεία της ΕΥΔΑΠ) . 

Η αναπαραγωγή του δηλητηρίου του φασισμού δεν είναι ούτε “ελεύθερη διακίνηση ιδεών” ούτε πλουραλισμός (όπως μας “νουθετεί” σε πρόσφατη ανακοίνωση του το ΣΕΚΕΣ). Είναι συμβολή ώστε να αναπαράγονται και να βρίσκουν θέση μέσα στους χώρους δουλειάς οι φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις.

Όσον αφορά τις υποκριτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρατάξεων ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΑΚΕ, όπως και της ΔΑΚΕ που ανέπτυξε την θεωρία των δύο άκρων (αφού μας “πληροφορεί” πως ο φασισμός δεν έχει χρώμα) , καθώς και των κομματικών  οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το ποιος είναι πιο “αντιφασίστας” και ποιος ξέπλυνε την ΧΑ περισσότερο στο παρελθόν και την προσπάθεια να κρύψουν την ανοχή τους που έδειξαν στη δράση της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης μας θυμίζουν τη φράση «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει…».

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους να βρεθούν απέναντι σε κάθε μελλοντική προσπάθεια να σηκώσουν κεφάλι οι δηλητηριώδεις αντιλήψεις και η δράση των φασιστών.

Τους απομονώνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά!  Δυναμώνουμε τον αγώνα !

Βάζουμε στο στόχαστρο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά και θρέφει το φασισμό, που ξεζουμίζει εργαζόμενους, νεολαία, μετανάστες, που αποτελεί τη μήτρα που επωάζεται το αυγό του φιδιού.

Γιατί όπως λένε και οι στίχοι: 

Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα, πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου, και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα, αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.”

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here