Σύλλογος Προσωπικού: “Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους βράχους πέφτει χιόνι, μες τα άγρια τα σκοτεινά ο… ψεύτης ξεσπαθώνει”  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε. Υ.Δ. Α. Π.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

“Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους βράχους πέφτει χιόνι, μες τα άγρια τα σκοτεινά ο… ψεύτης ξεσπαθώνει”

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

“Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά” για την παράταξη της Συμμαχίας που “ανακάλυψε” αδράνεια του Συλλόγου Προσωπικού σε μία κινητοποίηση που το σωματείο μας ήταν το πρώτο και τελικά το μόνο στην ΕΥΔΑΠ που συνεδρίασε το ΔΣ του και πήρε απόφαση συμμετοχής σχεδόν ένα μήνα πριν.

Η παράταξη του μαύρου, που ρίχνει ”μαύρο” στα ΔΣ στην ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, του μαύρου μετώπου που έχει δημιουργήσει βάζοντας πλάτη στις κυβερνητικές πολιτικές και συμμαχώντας  με την εργοδοσία, της μαύρης προπαγάνδας, του ψέματος και του Γκαιμπελισμού, με μία υποκριτική και προσχεδιασμένη κίνηση αποχώρησε από προγραμματισμένο ΔΣ του Σωματείου μας για να μη πάρει μέρος στις αποφάσεις του.

Μαύρη είναι η νύχτα…και οι μέρες μας, με τη διοίκηση του Υπερταμείου που αποδεικνύει στην πράξη πως δεν πρέπει να της έχουμε καμιά εμπιστοσύνη και όλες οι αποφάσεις της έχουν ως κριτήριο το περίφημο δόγμα του κόστους-οφέλους.

Όπου κόστος είναι οποιαδήποτε κατάκτηση, δικαίωμα των εργαζομένων, ακόμα και η προστασία της υγείας και της ασφάλειας τους και όφελος είναι ότι βγάζει κέρδος για το υπερταμείο και τους μετόχους και αυξάνει τα πριμ επίτευξης στόχων για τους ίδιους.

Που με μόνο γνώμονα τη μείωση του λειτουργικού κόστους στοιβάζει τους εργαζόμενους σαν σαρδέλες ή αρνήθηκε για μήνες τη διεξαγωγή τεστ, με αποτέλεσμα την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και κίνδυνο της υγείας τους.

Που εν μέσω της πανδημίας συνεχίζει τις διακοπές του νερού ακόμα και σε φτωχές λαϊκές συνοικίες όπως το Θριάσιο και η Ελευσίνα (την ίδια πολιτική εδώ ακολούθησε κι η προηγούμενη διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ που έκοβε το νερό στο Θριάσιο μέσα στις πλημμύρες που άφησαν πίσω δεκάδες νεκρούς), προκαλώντας την οργή αγανακτισμένων καταναλωτών και βάζοντας τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν απρεπείς συμπεριφορές, εξυβρίσεις που φτάνουν μέχρι και σε κίνδυνο της ασφάλειας τους και ξυλοδαρμούς συναδέλφων.

Πρόσφατη συνέπεια αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής ο ξυλοδαρμός συναδέλφου στο περιφερειακό της Ελευσίνας που έγινε ο κυματοθραύστης της αγανάκτησης μαινόμενου καταναλωτή.

Επί της ευκαιρίας να πούμε περαστικά στο συνάδελφο και να του εκφράσουμε τη στήριξη μας.

Μια διοίκηση που εκμεταλλεύτηκε την πανδημία ώστε να δώσει κουτσουρεμένη την παροχή των κατασκηνώσεων παρότι υποσχέθηκε στο προεδρείο του σωματείου μας πως θα διανείμει αναλογικά το υπόλοιπο προϋπολογισθέν ποσό. Στο ίδιο μετερίζι της εξαπάτησης και της αναξιοπιστίας και η Γ. Διεύθυνση Ανθρωπίνου δυναμικού που ακόμα περιμένουμε τη θετική της εισήγηση (θα θέλαμε να μάθουμε σε ποιανού τσέπη θα μπουν τα 250.000 Ευρώ που μείναν αδιάθετα και είναι χρήματα των εργαζομένων).

Που ακόμα και όρους ΣΣΕ, όπως για παράδειγμα την επαναφορά της παροχής των ξένων γλωσσών αρνείται να τις επαναφέρει εξαπατώντας για άλλη μια φορά τους εκπροσώπους του σωματείου μας στους οποίους υποσχέθηκε πως θα κάνει μια “άσκηση κόστους” και θα γίνει νέα συνάντηση ώστε να λυθεί το ζήτημα.
Το αποκορύφωμα της αναξιοπιστίας που έχουν οι “δεσμεύσεις” τους είναι πως ενώ στις συναντήσεις αποδέχονται την ανάγκη προσλήψεων Υδρονομέων, Εργατών και Καταμετρητών  και μπορούν να τους πάρουν άμεσα, βάζουν προσκόμματα.

Τέλος επιβεβαιώθηκε μετά από τα αλλεπάλληλα επιβεβαιωμένα κρούσματα η ανάγκη διεξαγωγής τεστ καθώς και επαναληπτικών τεστ covid-19.

Επίσης είναι ανάγκη οι νέοι συνάδελφοι που προσλαμβάνονται τώρα να κάνουν κι αυτοί τεστ πριν αναλάβουν υπηρεσία.

Το σωματείο μας στο τελευταίο ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα επί των παρόντων (απόντες η παράταξη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ & το ΣΕΚΕΣ) τα εξής:

  • Είναι επιτακτική ανάγκη να εγκαταλειφθεί η λογική της στοίβαξης των εργαζομένων άμεσα γιατί η ζωή και η υγεία μας δεν είναι κόστος. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταγγείλουμε την ΕΥΔΑΠ, την διοίκηση και την αρμόδια διεύθυνση σε όλα τα αρμόδια όργανα ζητώντας να τηρηθούν οι κανόνες και τα πρωτόκολλα που απαιτούνται για την προστασία της υγείας τους (απαιτώντας να καταλογιστούν και τα ανάλογα πρόστιμα) και θα κινητοποιηθούμε όπως θα κρίνουμε απαραίτητο.
  • Να δοθούν οι ξένες γλώσσες όπως προβλέπουν οι ΣΣΕ του ΄83 & ΄84 τώρα, ειδάλλως θα προσφύγουμε ζητώντας να γίνονται σεβαστοί οι όροι των ΣΣΕ.
  • Να γίνουν προσλήψεις άμεσα Καταμετρητών (μπορούν να γίνουν μέσα από τις 145 επιπλέον προσλήψεις του τρέχοντος διαγωνισμού) γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος να δοθεί το αντικείμενο σε εργολάβο με όλες τις γνωστές συνέπειες.
  • Να γίνουν προσλήψεις Υδρονομέων και εργατών (μπορούν να γίνουν άμεσα από το διαγωνισμό του 2009) γιατί σε λίγο και με τις συνταξιοδοτήσεις δεν θα μπορούν να καλύψουν το δίκτυο.
  • Το Σωματείο μας αποφάσισε να μη κάνει δεκτό μέλος και να διαγράφει άμεσα από τη δύναμη του όποιον είναι μέλος σε φασιστική οργάνωση, σε φασιστικό μόρφωμα κλπ. Αποφάσισε επίσης να καλέσει να κάνουν το ίδιο όλα τα σωματεία και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. “Εξω οι φασίστες από τα σωματεία των εργαζομένων”
  • Αποφάσισε και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας Υδρονομείς & Καταμετρητές μα και όσους εργαζόμενους μπορούν να στηρίξουν την κινητοποίηση απαιτώντας να γίνουν άμεσα προσλήψεις.
  • Αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτης ΓΣ του Συλλόγου Προσωπικού με θέμα ”Προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συζήτηση μελών για νέα ΣΣΕ”

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Όλοι στο συλλαλητήριο των συνδικάτων- Ομοσπονδιών- ΕΚ που με απόφαση του συμμετέχει κι ο Σύλλογος Προσωπικού, απαιτώντας “την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων” την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 6:30μμ στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση παλιά βουλή στις 6:00μμ).

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 12:00μμ μπροστά στο κτήριο της διοίκησης στον Περισσό απαιτώντας εδώ και τώρα προσλήψεις Καταμετρητών και Υδρονομέων.

ΥΓ. Καλούμε την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και τα σωματεία να καλέσουν σε κινητοποίηση τους εργαζόμενους, την ημέρα διεξαγωγής της εκδίκασης στην ολομέλεια του ΣΤΕ της προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και να κηρύξουν στάση εργασίας για διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζόμενων σ’ αυτή.

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης Διονύσιος Χαρατσής Μανώλης

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here