ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Aνακοίνωση για σύμβαση με δημόσιο, διακοπές υδροδότησης, ΣΔΙΤ στη Χαβρία κ.α.

Αθήνα, 12.10.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-οι,
Ο αρμόδιος υπουργός κ Κων. Καραμανλής εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική επιδιώκει να υφαρπάξει από την ΕΥΔΑΠ εικονικές οφειλές 127 εκατομμυρίων ευρώ από το κόστος  του αδιύλιστου νερού έως το 2019 και ταυτόχρονα προωθεί την παράδοση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) στους ιδιώτες, με πρόσχημα την «αποτελεσματική» διαχείριση του.

Η ολοκλήρωση των ανωτέρω πολιτικών οδηγεί αναμφισβήτητα την ΕΥΔΑΠ σε χρεωκοπία. Η διοίκηση  επιδιώκοντας να  μειώσει το λειτουργικό κόστος  το μετακυλίει στους  εργαζόμενους και τους καταναλωτές αγνοώντας  την φύση του νερού ως κοινωνικού αγαθού.

Εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική, υπερταμείο και διοίκηση υλοποίησαν για πρώτη φορά πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης μέσα στον Αύγουστο. Υλοποίησαν επίσης πρόγραμμα διακοπών και σε λογαριασμούς των 100 ευρώ (στα μισθωμένα ακίνητα) και μάλιστα εν μέσω πανδημίας! Η πολιτική αυτή έρχεται και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα και δημιουργεί  μια κατάσταση εκρηκτική με ουρές και αψιμαχίες στα περιφερειακά κέντρα της ΕΥΔΑΠ.

Καλείται η διοίκηση, να αναθεωρήσει το πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης για όσο διαρκεί η πανδημία ώστε να αποσυμφορηθούν τα περιφερειακά κέντρα της ΕΥΔΑΠ και να εξασφαλιστεί η υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων σε αυτά.  

Συναδέλφισσες-οι,
Αρνητική εντύπωση  έδωσαν  στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ τα ακόλουθα:

  • η πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ,  στο να συμμετέχει η ΕΥΔΑΠ σε ΣΔΙΤ στη Χαβρία, τη στιγμή που διεκδικεί την ακύρωση του ΣΔΙΤ στο ΕΥΣ!!
  • Η εξαίρεση από τις συλλογικές συμβάσεις των αμοιβών του Διευθυντή και των ελεγκτών του Εσωτερικού Ελέγχου κατά παράβαση του κανονισμού προσωπικού (Π.Δ. 587/1986) και η εφαρμογή ειδικής διαδικασίας  μισθολογίου με απελευθέρωση των αμοιβών τους!!

Στα παραπάνω ο  εκπρόσωπος  μας Γιώργος Αλεξανδράκης εξέφρασε την αντίθεσή του.
Καλείται η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ :

  • να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Νοεμβρίου έξω από το Συμβούλιο Επικρατείας όπου θα συζητείται στην ολομέλεια η προσφυγή της  ενάντια στην μεταφορά των μετοχών στο Υπερταμείο.
  • Να σταματήσει τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στο ΣΔΙΤ στη Χαβρία.
  • Να προστατέψει τις συλλογικές συμβάσεις και να σταματήσει τη διαφοροποίηση των αμοιβών του εσωτερικού ελέγχου.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Υ.Γ. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ εργαζομένων ΕΥΔΑΠ καταδικάζει την άδικη και αδικαιολόγητη επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος μας στο περιφερειακό κέντρο Ελευσίνας και του εύχεται καλή ανάρρωση!

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here