ΕΥΑΕ ΕΥΔΑΠ: “Η Ασφάλεια και η Υγεία στην Εργασία είναι Δικαίωμα και Υποχρέωση”

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ε.Υ.Α.Ε./Ε.ΥΔ.Α.Π.

Νοέμβριος 2020

Η Ασφάλεια και η Υγεία στην Εργασία είναι Δικαίωμα και Υποχρέωση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων COVID-19, όπως αυτά καταγράφονται από τον ΕΟΔΥ πανελλαδικά και με τη χώρα να μπαίνει σε δεύτερο γενικευμένο lockdown, πολίτες και φορείς θα πρέπει να δώσουμε, για ακόμη μια φορά, τη μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό, μια μάχη ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Με κάθε τρόπο θα πρέπει να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε και νοιαζόμαστε καθώς και τη δημόσια υγεία.

Πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού αλλά και να κρατάμε αταλάντευτη στάση, χωρίς δισταγμούς, υπέρ της εφαρμογής των επιβαλλόμενων μέτρων για τη πανδημία του COVID-19, παντού – και στον εργασιακό χώρο και εκτός αυτού – απέναντι σε όσους ίσως ακόμη και τώρα, δεν έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η κατάσταση στη χώρα μας χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Το σύστημα Υγείας πιέζεται. Οι ΜΕΘ γεμίζουν. Με Υπεύθυνη στάση και Αυστηρή Τήρηση των Οδηγιών, θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία για να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί χωρίς να λείπει κανένας.

Έτσι καλούμε τη διοίκηση της οποίας υποχρέωση είναι, η διασφάλιση της καθολικής προσβασιμότητας στο πόσιμο νερό και σε ποιοτικές υπηρεσίες Ύδρευσης-Αποχέτευσης στους πολίτες του λεκανοπεδίου αλλά και οι συνθήκες εργασίας που διασφαλίζουν την υγεία των εργαζομένων της και των οικογενειών τους:

  • Να τηρήσει αυστηρά όσα προβλέπουν οι αρμόδιοι φορείς για την ασφάλεια των εργαζομένων (Αποστάσεις 1,5m – Αποσυμφόρηση Εργασιακών Χώρων και όχι μεταστεγάσεις υπηρεσιών που προκαλούν μόνο επιπλέον συγχρωτισμό – Επάρκεια για  διάθεση καθημερινά υλικού ατομικής προστασίας – Απολυμάνσεις των εργασιακών χώρων – Προστασία των εργαζομένων που ανήκουν στις Ομάδες Αυξημένου Κινδύνου – Αυστηρή παρακολούθηση από τους προϊσταμένους υπηρεσιών και τους υπεύθυνους τμημάτων για την πιστή τήρηση των οδηγιών στους χώρους εργασίας – Εξυπηρέτηση κοινού μόνο με ραντεβού και μόνο οι επείγουσες περιπτώσεις….).
  • Να καλύπτονται πλήρως από την Εταιρεία τα μοριακά τεστ COVID-19 όλων των εργαζομένων της, όποτε και για όσες φορές αυτό κρίνεται απαραίτητο.
  • Να μη γίνονται διακοπές νερού για όσο διάστημα οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω κορονοϊού.
  • Να προβεί άμεσα σε επιπλέον προσλήψεις στις θέσεις αιχμής.

Καλούμαστε όμως και εμείς συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

  • Να ακολουθούμε τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στους χώρους εργασίας.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και σχολαστική υγιεινή των χεριών.
  • Να αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις και συναντήσεις εντός των χώρων εργασίας.
  • Όσοι παρουσιάζουμε συμπτώματα ή έχουμε έρθει σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα να μην προσερχόμαστε για εργασία, να ενημερώνουμε την Ομάδα Κρούσης που έχει οριστεί και να ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνονται.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, όπου παρατηρείτε ελλείψεις ή ανεπάρκεια σε μέσα και σε διαδικασίες να ενημερώνετε άμεσα την Υπηρεσίας σας, την ΕΣΥΠΠ, τους Γιατρούς Εργασίας και την Επιτροπή για την Υγεία  και την Ασφάλεια των Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, και να ζητάτε την άμεση κάλυψη των όποιων ελλείψεων.

                   Δεν μας τρομάζει – Ακολουθούμε τις οδηγίες – Φερόμαστε Υπεύθυνα

                  Σεβόμαστε τον εαυτό μας, τις οικογένειες μας και τις ευπαθείς ομάδες.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΥΑΕ/ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

                                    Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

                              Ρετουνιώτης  Σάκης                   Καγκαράκης Ηλίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here