Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Η κατρακύλα δεν έχει όρια”

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ

Η κατρακύλα δεν έχει όρια

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να αγωνιζόμαστε ενώπιον του ΣΤΕ για τα αυτονόητα. Την διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του νερού και την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σ΄ αυτό όλων.

Ενώ κατ’ αρχή το καταφέραμε κι εξαιρέθηκε απ’ το ΤΑΙΠΕΔ το νερό (απόφαση 1906/2014 του ΣΤΕ), στη συνέχεια η «Αριστερή Κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ αν και γνώριζε την απόφαση, χωρίς καμία αντίσταση (όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επίσκεψη της ΟΜΕ στα γραφεία του κόμματος του), με περίσσια σπουδή δέχτηκε να ενταχθεί και η ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, μετατρέποντας έτσι και το νερό από αγαθό σε εμπόρευμα.

Ένα άλλο μελανό σημείο της «Αριστερής» διακυβέρνησης είναι και ο νόμος για τα ΣΔΙΤ που ψήφισαν ειδικά για το νερό, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση και του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος.

Και έρχονται τώρα οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ότι δήθεν είναι απέναντι στην ιδιωτικοποίηση, ενώ δεν αντέδρασαν ούτε μια φορά κατά την ψήφιση του νόμου αυτού. Τότε βέβαια υποταγμένοι στην διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ δεν τολμούσαν να αντιδράσουν.

Το ίδιο έργο παίχτηκε και τώρα κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης  μας στο ΣΤΕ για να διαδηλώσουμε και να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Οι συνάδελφοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, αυτοί που δεν αντέδρασαν καθόλου όταν εντάχθηκε η ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο, τόλμησαν με περίσσιο θράσος και προκλητικά να φέρουν για δήθεν συμπαράσταση τον «αρχιτέκτονα» όλης αυτής της κατάστασης, τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο για την ΕΥΔΑΠ Σπίρτζη, προκαλώντας σε όλους αντιδράσεις.

Δεν μπορείς να λες υποκριτικά ότι υπερασπίζεστε τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και να καλείς για «συμπαράσταση» τον άνθρωπο που στη θητεία του σαν υπουργός ήταν βασικός πολέμιος της ΕΥΔΑΠ και των εργαζομένων της.

  • Αυτόν που συναίνεσε Ψηφίζοντας την ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο
  • Αυτόν που υπερψήφισε τα ΣΔΙΤ για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα
  • Αυτόν που λυσσαλέα μαζί με τη διοίκηση του Μπενίση αντιτάχθηκαν στην προσφυγή μας στο Δ΄ Τμήμα του ΣΤΕ  που μας δικαίωσε
  • Αυτόν που ζήταγε 250 εκατομμύρια  μέσω της Παγίων για τη σύμβαση με το Δημόσιο
  • Αυτόν που αποξένωσε εντελώς την ΕΥΔΑΠ με το δημόσιο εκ διώχνοντας τους άξιους συναδέλφους μας που όλα τα χρόνια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην ΕΥΔΑΠ Παγίων.

Αυτόν τον αγωνιστή μας έφεραν για συμπαράσταση.

Ήταν δε τόσο προκλητικοί, που εκλεγμένο μέλος με την Συμμαχία στο Σωματείο της Αποχέτευσης, δεν δίστασε να προχωρήσει και σε προπηλακισμό συναδέλφου που αντέδρασε στην προκλητική παρουσία του «αρχιτέκτονα Σπίρτζη».

Χωρίς δε να πτοηθούν από τις αντιδράσεις, με μπροστάρη τον πρόεδρο της ΟΜΕ, τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων με την Συμμαχία και τον Πρόεδρο του Σωματείου της Αποχέτευσης, πόζαραν μαζί του για φωτογράφηση ώστε να απαθανατίσουν την στιγμή!!!

Τέτοια κατρακύλα!!! 

Το γεγονός ότι κάποιοι ελάχιστοι συνάδελφοι χειροκρότησαν την θεατρική τους παράσταση στον ευτελισμό του Συνδικάτου και την απαξίωση των συναδέλφων, δεν τους δίνει άλλοθι.

Ντροπή σας κύριοι της Συμμαχίας.

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ