ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Η κατρακύλα δεν έχει όρια”

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ

Η κατρακύλα δεν έχει όρια

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να αγωνιζόμαστε ενώπιον του ΣΤΕ για τα αυτονόητα. Την διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του νερού και την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σ΄ αυτό όλων.

Ενώ κατ’ αρχή το καταφέραμε κι εξαιρέθηκε απ’ το ΤΑΙΠΕΔ το νερό (απόφαση 1906/2014 του ΣΤΕ), στη συνέχεια η «Αριστερή Κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ αν και γνώριζε την απόφαση, χωρίς καμία αντίσταση (όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επίσκεψη της ΟΜΕ στα γραφεία του κόμματος του), με περίσσια σπουδή δέχτηκε να ενταχθεί και η ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, μετατρέποντας έτσι και το νερό από αγαθό σε εμπόρευμα.

Ένα άλλο μελανό σημείο της «Αριστερής» διακυβέρνησης είναι και ο νόμος για τα ΣΔΙΤ που ψήφισαν ειδικά για το νερό, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση και του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος.

Και έρχονται τώρα οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ότι δήθεν είναι απέναντι στην ιδιωτικοποίηση, ενώ δεν αντέδρασαν ούτε μια φορά κατά την ψήφιση του νόμου αυτού. Τότε βέβαια υποταγμένοι στην διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ δεν τολμούσαν να αντιδράσουν.

Το ίδιο έργο παίχτηκε και τώρα κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης  μας στο ΣΤΕ για να διαδηλώσουμε και να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Οι συνάδελφοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, αυτοί που δεν αντέδρασαν καθόλου όταν εντάχθηκε η ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο, τόλμησαν με περίσσιο θράσος και προκλητικά να φέρουν για δήθεν συμπαράσταση τον «αρχιτέκτονα» όλης αυτής της κατάστασης, τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο για την ΕΥΔΑΠ Σπίρτζη, προκαλώντας σε όλους αντιδράσεις.

Δεν μπορείς να λες υποκριτικά ότι υπερασπίζεστε τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και να καλείς για «συμπαράσταση» τον άνθρωπο που στη θητεία του σαν υπουργός ήταν βασικός πολέμιος της ΕΥΔΑΠ και των εργαζομένων της.

  • Αυτόν που συναίνεσε Ψηφίζοντας την ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο
  • Αυτόν που υπερψήφισε τα ΣΔΙΤ για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα
  • Αυτόν που λυσσαλέα μαζί με τη διοίκηση του Μπενίση αντιτάχθηκαν στην προσφυγή μας στο Δ΄ Τμήμα του ΣΤΕ  που μας δικαίωσε
  • Αυτόν που ζήταγε 250 εκατομμύρια  μέσω της Παγίων για τη σύμβαση με το Δημόσιο
  • Αυτόν που αποξένωσε εντελώς την ΕΥΔΑΠ με το δημόσιο εκ διώχνοντας τους άξιους συναδέλφους μας που όλα τα χρόνια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην ΕΥΔΑΠ Παγίων.

Αυτόν τον αγωνιστή μας έφεραν για συμπαράσταση.

Ήταν δε τόσο προκλητικοί, που εκλεγμένο μέλος με την Συμμαχία στο Σωματείο της Αποχέτευσης, δεν δίστασε να προχωρήσει και σε προπηλακισμό συναδέλφου που αντέδρασε στην προκλητική παρουσία του «αρχιτέκτονα Σπίρτζη».

Χωρίς δε να πτοηθούν από τις αντιδράσεις, με μπροστάρη τον πρόεδρο της ΟΜΕ, τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων με την Συμμαχία και τον Πρόεδρο του Σωματείου της Αποχέτευσης, πόζαραν μαζί του για φωτογράφηση ώστε να απαθανατίσουν την στιγμή!!!

Τέτοια κατρακύλα!!! 

Το γεγονός ότι κάποιοι ελάχιστοι συνάδελφοι χειροκρότησαν την θεατρική τους παράσταση στον ευτελισμό του Συνδικάτου και την απαξίωση των συναδέλφων, δεν τους δίνει άλλοθι.

Ντροπή σας κύριοι της Συμμαχίας.

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here