Γ. Αλεξανδράκης: Δημιουργούνται συνθήκες που απαιτούν εργασιακή ενότητα και αγωνιστική συμπόρευση

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ

Αλεξανδράκης Γιώργος

Αθήνα, 26.4.2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες – οι, 

Κατά την συνεδρίαση των τελευταίων Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΥΔΑΠ εξέφρασα την πλήρη διαφωνία μου για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας που παρουσιάστηκε μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και του Ελληνικού Δημοσίου.  Έθεσα επίσης τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μου για την  μορφή της τελικής σύμβασης, καθώς διαφαίνεται ότι ασκούνται πιέσεις από την κυβέρνηση εις βάρος της ΕΥΔΑΠ. Αντιλαμβανόμαστε ότι με την  οριστική υπογραφή της σύμβασης, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό τίμημα που προβλέπεται να πληρώνει η ΕΥΔΑΠ  στο ελληνικό δημόσιο και την αναπόφευκτη απώλεια κερδών εξ αυτού,  και επιπλέον την εκχώρηση του ΕΥΣ στους ιδιώτες με ΣΔΙΤ, ενδεχόμενα θα γίνει προσπάθεια να ανακτηθεί μέρος του κόστος από την κοινωνία με αύξηση των τιμολογίων και από τους εργαζόμενους με μείωση του μισθολογικού κόστους.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση όπως προκύπτει από τις ενημερώσεις στα διοικητικά συμβούλια προτίθεται να προβεί σε τροποποίηση του κανονισμού προσωπικού, παρεμβάσεις στο υγειονομικό και στη διατήρηση των περικοπών  στους βασικούς μισθούς.

Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι η αμφισβήτηση της ΕΣΣΕ του 2018 στο θέμα της κατάργησης της περικοπής του 4% που προβλέπεται σε αυτή πριν τη λήξη της, και είναι άξιο απορίας πως την αντίληψη αυτή υιοθετούν και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων.

Κατά τη συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις  έθεσα τα κάτωθι :

  1. Την εξασφάλιση προτεραιοποίησης στον εμβολιασμό του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ που το επιθυμεί και την δωρεάν χορήγηση rapid test.
  2. Την ολοκλήρωση των προσλήψεων που εκκρεμούν από τις προκηρύξεις 1Κ & 4Κ/2018,  των 145 εργαζομένων που έχει εγκρίνει το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ ως προσαύξηση των προκηρύξεων αυτών. Επιπλέον την πρόσληψη των 29 εργατών που εκκρεμούν από τις προσλήψεις του 2009.
  3. Την ορθή εφαρμογή της σύμβασης του 2018 :

α. στο κομμάτι που αφορά την αυτεπάγγελτη απαλοιφή της περικοπής του 4% στους μισθούς.

β. στην σύναψη του συνταξιοδοτικού ασφαλιστικού προγράμματος των εργαζόμενων.

  1. Κατά τη διαδικασία της έγκρισης του ομαδικού ασφαλιστηρίου υγείας του προσωπικού, το οποίο προβλέπει διευρύνσεις σε κάποιους τομείς όπως για τα όρια ηλικίας των ασφαλισμένων τέκνων, δυνατότητα ένταξης των συζύγων των ασφαλισμένων με ανάληψη του κόστους από τον εργαζόμενων, δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβολαίων σε αποχωρήσαντες με συνταξιοδότηση, εντούτοις δεν συμπεριέλαβε παρά την παρέμβασή μου, όρο παλαιότερου συμβολαίου που χορηγούσε το όριο των 500 ευρώ ανά επείγον περιστατικό και αποτελούσε παροχή που αποδεδειγμένα χρησιμοποιούσαν πολλοί εργαζόμενοι.
  2. Την σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης που να απαντά στις ανάγκες των εργαζομένων.

Εν όψη του Γολγοθά που φέρνει η κυβερνητική πολιτική τόσο στα εργασιακά θέματα γενικότερα (κατάργηση οκτάωρου, ευέλικτες μορφές εργασίας, κ.α ) όσο και στο εσωτερικό της ΕΥΔΑΠ με την νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τον νέο Κανονισμό Προσωπικού, το Υγειονομικό κ.α. δημιουργούνται συνθήκες που απαιτούν εργασιακή ενότητα και αγωνιστική συμπόρευση.

Σας καλώ όλους να συμμετέχουμε στην Απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μαΐου που κήρυξε η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ για το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here