Σωματείο Αποχέτευσης: “Ολοι στην Απεργία στις 6 Μάη”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας στην συνεδρίασή του στις 21.04.2021 αποφάσισε με διευρυμένη πλειοψηφία τη συμμετοχή μας στην Απεργία που έχει εξαγγείλει η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ για την 6η Μάη 2021.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μητσοτάκη, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι η κυβέρνηση των βιομηχάνων και σύμμαχος της εργοδοσίας. Αυτή τη φορά με μπροστάρη τον «superman» Χατζηδάκη, ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση στους εργαζόμενους και στα βασικά δικαιώματα τους. Με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, καθιστώντας ξανά σήμερα, 135 χρόνια μετά, δραματικά επίκαιρο το σύνθημα των εργατών του Σικάγο του 1886 «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνο, 8 ώρες ξεκούραση».

Ο Μητσοτάκης και η παρέα του νομιμοποιούν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία καταργούν το οκτάωρο, εκατό χρόνια μετά από την κατοχύρωση του, και επιβάλλουν τις ατομικές συμβάσεις στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Θεσμοθετούν την απλήρωτη υπερωριακή εργασία, που την συμψηφίζουν με ρεπό και άδειες. Ταυτόχρονα, αναιρούν θεμελιώδεις συνδικαλιστικές ελευθερίες, πολιτικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και ακυρώνουν το δικαίωμα στην απεργία!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή από τον αγώνα ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο. Καλούμαστε όλοι να οργανώσουμε τη «μητέρα των μαχών» ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Στο φετινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, οι εργαζόμενοι εκτός από φόρο τιμής στους εργάτες του Σικάγο το 1886, αγωνιζόμαστε για τη προάσπιση των δικαιωμάτων μας με προμετωπίδα την προστασία του 8ωρου.

Απεργούμε και αγωνιζόμαστε:
• για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας
• για να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις μας
• για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11:00

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ                           ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here