Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Γ. Αλεξανδράκης: Eνημερωτικό δελτίο για τις τις τελευταίες συνεδριάσεις το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ

Αλεξανδράκης Γιώργος

Αθήνα, 31.10.2022

Ενημερωτικό Δελτίο

Εργαζόμενες,-οι,

Κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ έθεσα τα κάτωθι :

Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα Αθήνας (ΕΥΣ)

Ως το μοναδικό του μέλος που συμμετείχα στην προσφυγή στο ΣτΕ για την επίτευξη της ομόφωνης απόφασης 1886/2022 της μείζονος σύνθεσης του Δ’ Τμήματος  του ΣΤΕ για την ακύρωση του ΣΔΙΤ, έκρινα απαραίτητο ότι η  ΕΥΔΑΠ πρεπει να πάρει πρωτοβουλίες για την άμεση εφαρμογή της. Συγκεκριμένα, με βάση πληροφορίες ότι κυβέρνηση και υπουργείο δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στην ακύρωση του διαγωνισμού αλλα αντίθετα επέτρεψαν να κατατεθούν προσφορές, ζήτησα από τη  διοίκηση να απαιτήσει την εφαρμογή της με κάθε πρόσφορο αναγκαίο μέσο ακόμα και ένδικο.

Συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα

Μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εγκρίθηκε το συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα του προσωπικού που εκκρεμούσε από την ΕΣΣΕ του 2018 και είχε συμπεριληφθεί στην τότε διαπραγμάτευση μετά από πρόταση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, λόγο της αδιάλλακτης στάσης της διοίκησης Σαχίνη. Από την πλευρά μου εξέφρασα δυσαρέσκεια γιατί μειώθηκε το χορηγούμενο ποσό κατά 500 χιλ € και απαίτησα αφενός να μην υπάρχουν και άλλες «εσκεμμένες» καθυστερήσεις  από τη πλευρά της διοίκησης κατά τη διαγωνιστική διαδικασία και αφετέρου να υπάρξει άμεσα συζήτηση με την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ για την καταβολή των χρημάτων που αναλογούν στους εργαζόμενους από το 2018 που καθυστερεί η υλοποίηση του. Επιπρόσθετα ξεκαθάρισα ότι ο όρος της ΕΣΣΕ 2021 που επικαλείται η διοίκηση ότι την απαλλάσσει από τις απαιτήσεις των εργαζομένων είναι καταναγκαστικός, απαράδεκτος και δεν μπορεί να διατηρείται σε ισχύ για το προσωπικό.

Νόμιμες επισυνδέσεις (παρακολουθήσεις ) εργαζομένων

Η Διοίκηση παρά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την αντίδραση ακόμη και της ΓΣΕΕ προχωρά συλλέγοντας οικονομικές προσφορές για την εγκατάσταση εταιρειών παρακολούθησής (εταιρικών τηλεφώνων, υπολογιστών, email κ.α) σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια χειραγώγησης των εργαζομένων και καταπάτησης των θεμελιωδών δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας. Δήλωσα στη διοίκηση την πλήρη αντίθεση μου.

Τροποποίηση κανονισμού προσωπικού

Η διοίκηση επικαλούμενη την κατάπτυστη ΕΣΣΕ 2021 προχωρά μονομερώς στην τροποποίηση του κανονισμού προσωπικού της ΕΥΔΑΠ. Κατά την τοποθέτηση μου στο διοικητικό συμβούλιο ξεκαθάρισα ότι οι εργαζόμενοι και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα αποδεχθούμε ειλημμένες αποφάσεις που πάρθηκαν στην πλάτη των εργαζομένων.

Υπογραφή συμπληρωματικής ΕΣΣΕ

Έθεσα την επιτακτική ανάγκη να υπογραφεί άμεσα συμπληρωματική ΕΣΣΕ που να αυξάνει τους βασικούς μισθούς των εργαζομένων και να αναθεωρεί τα κακώς κείμενα της ΕΣΣΕ 2021, συγκεκριμένα ζήτησα την άρση της διατήρησης των περικοπών στα επιδόματα (4024/11), την καταβολή χρονοεπιδόματος σε όλο το προσωπικό, την αναθεώρηση του bonus με την καταβολή τουλάχιστον (1) ενός μισθού σε ετήσια βάση σε όλο το προσωπικό, την απαλοιφή του όρου  που χαρίζει τα αναδρομικά του συνταξιοδοτικού στη διοίκηση ύψους έως σήμερα περίπου 14 εκ. €, μηνιαία ενίσχυση ύψους 250€ κ.α.

Χορήγηση εντόκου δανείου

Υπερψήφισα την χορήγηση ενός επιπλέον έντοκου δανείου σε όλο το προσωπικό καθώς είχε παρατηρηθεί η χορήγηση του από το Διευθύνοντα Σύμβουλο σε μεμονωμένες περιπτώσεις αποκλείοντας το σύνολο των συναδέλφων.

Τέλος, σας καλώ όλους να συμμετέχετε στην 3ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε για σήμερα, Δευτέρα 31.10.2022 η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ 12:00 – 15:00 και στην συγκέντρωση στον Περισσό.

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ