Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Όλοι μαζί στην Γενική Πανεργατική Απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ στις 9 ΝΟέμβρη”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 7 Νοεμβρίου 2022

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα φτωχοποίηση και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων δεν μπορεί, να ανταποκριθεί στις δραματικές αυξήσεις των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς ενέργειας. Από τη μία, οι χαμηλοί μισθοί των εργαζομένων και από την άλλη μεριά, η ακρίβεια Μητσοτάκη γονατίζει κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Στον Δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση της ΝΔ, εδώ και 3,5 χρόνια, όχι μόνο δε συζητά καμία αύξηση στους μισθούς των εργαζόμενων, αλλά σε κάθε ευκαιρία στοχοποιεί τις δημόσιες υπηρεσίες και το προσωπικό με στόχο την ιδιωτικοποίηση Δημόσιων φορέων και οργανισμών. Παράλληλα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει να πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας και τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται αμείωτος ο “χορός” των δισεκατομμυρίων με απευθείας ανάθεση στο σύμπλεγμα “κολλητών” συγγενών και στελεχών της ΝΔ, σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου

Στον ιδιωτικό τομέα η γενίκευση της ελαστικής εργασίας τα ωράρια λάστιχο, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι αυθαίρετες απολύσεις, η  ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης αποτελούν τη νέα νομοθετημένη κανονικότητα.  Με τις  συλλογικές συμβάσεις  ασφυκτικά περιορισμένες, οι όποιες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό   υπερκαλύπτονται από τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα η αγοραστική δύναμη των μισθωτών συνεχώς να μειώνεται. Σε συνδυασμό με την  υποβάθμιση και υποστελέχωση του ΣΕΠΕ και την γενικευμένη εργοδοτική αυθαιρεσία, έχει δημιουργηθεί μια ζοφερή κατάσταση όχι μόνο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή. Τα εργατικά δυστυχήματα έχουν γίνει πλέον ρουτίνα με τους εργαζόμενους σε ελαστικές μορφές εργασίας να πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα και η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά.

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος για τη νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση των συμφερόντων και των ολίγων, εργατοκτόνος νόμος Χατζηδάκη, υποκλοπές σε πολιτικούς και δημοσιογράφους, λίστα Πέτσα για επιβολή μονοφωνίας στα ΜΜΕ, φαινόμενα Πάτση που πλούτιζε αγοράζοντας «κόκκινα δάνεια», αυταρχισμός και βία σε απεργιακές συγκεντρώσεις εργαζομένων, απολύσεις υγειονομικών.

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους Μισθούς μας!

Για εμάς η απεργία αποτελεί κλιμάκωση και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ΕΥΔΑΠ.

Απεργούμε γιατί:

  • η κυβέρνηση, έφερε μέσα στο καλοκαίρι τροπολογία – όνειδος για την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη για να  παρακάμψει τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (190, 191/2022), με τις οποίες κρίθηκε ως αντίθετη με το Σύνταγμα της Χώρας η μεταβίβαση των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ προς το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) και επιτάσσει την επιστροφή τους στο Δημόσιο.
  • Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προσπαθεί να τροποποιήσει τον κανονισμό προσωπικού αμφισβητώντας τα εργασιακά μας κεκτημένα.
  • Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε την ενεργοποίηση του «Μεγάλου Αδερφού» στην εταιρεία προσπαθώντας να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε

  • Σεβασμό στη δικαιοσύνη και πραγματική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ που επιβάλουν την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο δημόσιο χωρίς καμία εμπλοκή του υπερταμείου στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς.
  • Συμπληρωματική ΣΣΕ για τη κάλυψη όλων των απωλειών από τον πληθωρισμό.
  • Την ανάκληση Των αντεργατικών αποφάσεων της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και την καλούμε να επιδείξει σεβασμό στη διαφάνεια, στη δημοσιότητα, στη δημοκρατία και στην ανάγκη λογοδοσίας της ίδιας για τη διαχείριση του ζωτικού δημόσιου αγαθού του νερού.

Οι εργαζόμενοι πρεπει να αντιμετωπίσουμε τον εμπαιγμό που έχει επιλέξει για τα ζητήματα που μας απασχολούν η διοίκηση  παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας.

Το Σωματείο μας, καλεί όλους τους εργαζόμενους  να συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη Γενική Πανεργατική Απεργία (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ), την Τετάρτη 9 του Νοέμβρη.
Η συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις, είναι ζήτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Όλοι και όλες στην Απεργία και στα συλλαλητήρια !

Για το

Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Ραντίτσας                                       Κώστας Μαρινάκης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ