Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: Eνημέρωση για αποφάσεις του Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των συναδέλφων, σας παραθέτω ορισμένες από τις Αποφάσεις που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, στην τελευταία Συνεδρίαση.

Ομαδικό Ασφαλιστικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα

Εγκρίθηκε το ομαδικό ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Σε σχέση με την προηγούμενη εισήγηση που είχε αποσυρθεί, τα ποσά που τελικά ψηφίστηκαν είναι ακόμα πιο χαμηλά. Το τελικό συμβόλαιο ουδεμία σχέση έχει με αυτό που έχει συμφωνηθεί στις προηγούμενες ΣΣΕ (2018-2021) και από την αρμόδια επιτροπή που είχε συσταθεί και συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΜΕ και της Διοίκησης, καθώς κάποιοι εργαζόμενοι χάνουν αρκετά χρήματα. Ταυτόχρονα έθεσα το ζήτημα του τι γίνεται με τα χρήματα που έχουν χαθεί από το 2018 και ζήτησα σαφή απάντηση. Τόνισα ότι θα πρέπει άμεσα να δοθούν στους εργαζόμενους τα χρήματα που έχουν χαθεί και να υπογράφει συμπληρωματική ΣΣΕ.

Δάνεια

Υπερψήφισα το συγκεκριμένο θέμα και σαφώς είναι θετικό το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν ένα επιπλέον δάνειο εν μέσω δύσκολων οικονομικών συγκυριών, επισήμανα όμως ότι αυτό το μέτρο θα έπρεπε να είναι μόνιμο και όχι μόνο για ένα χρόνο.

Νέο πληροφοριακό σύστημα (Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων ERP) 

Οποιαδήποτε απόφαση εκσυγχρονισμού της εταιρείας και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των εργαζομένων με βρίσκει σύμφωνο και για αυτό θεωρώ θετικό ότι θα γίνει διαγωνισμός για νέο πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Προ ημερήσιας διάταξης έθεσα το θέμα της αλλαγής του Κανονισμού Προσωπικού, που η Διοίκηση άνοιξε μονομερώς το τελευταίο διάστημα. Τόνισα ότι οι αλλαγές που επιθυμεί η Διοίκηση από τις πληροφορίες που υπάρχουν, θα είναι επώδυνες και εις βάρος των εργαζομένων. Αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν. Υπενθυμίζω ότι η οποιαδήποτε τροποποίηση του Κανονισμού θα πρέπει να γίνει με τη συγκατάθεση των εργαζομένων αλλά και της ΟΜΕ και να είναι προς όφελος τους. Επίσης δήλωσα την αντίθεση μου στο γεγονός ότι και αυτό το θέμα έχει δοθεί σε εταιρεία συμβούλων, μιας και για πολλοστή φορά θα τονίσω ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και επιβαρύνουν με πολλά χρήματα την εταιρεία.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσω με νέα ανακοίνωση μου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ