Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Γ. Αλεξανδράκης: “Η Διοίκηση προσπαθεί, με την ανοχή της Κυβέρνησης, να θέσει σε αμφισβήτηση την απόφαση 190-1/2022 του ΣτΕ”

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ

Αλεξανδράκης Γιώργος

Αθήνα 9.3.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση προσπαθεί, με την ανοχή της Κυβέρνησης, να θέσει σε αμφισβήτηση την απόφαση 190-1/2022 του ΣτΕ που καταργεί την πράξη μεταβίβασης των μετοχών στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Η Διοίκηση, ενώ θα έπρεπε να διεκπεραιώνει μόνο τα επείγοντα για την καθημερινή λειτουργία της Εταιρείας, προβαίνει σε ενέργειες που καταστρατηγούν το πνεύμα της απόφασης. Παρά το γεγονός ότι υπέρ της άμεσης εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ  έχουν ταχθεί 52 βουλευτές, με ερώτηση τους στη Βουλή, η Διοίκηση συνεχίζει να την αγνοεί συστηματικά και να παίρνει σημαντικές αποφάσεις που δεσμεύουν το μέλλον της Εταιρείας.

Σημειώνεται δε ότι, με δημόσια τοποθέτησή του, ο τέως Πρόεδρος της  Δημοκρατίας και έγκριτος νομικός  κ. Πρ. Παυλόπουλος έχει επιβεβαιώσει την ουσία της απόφασης, δηλαδή ότι ο αποκλειστικός έλεγχος των εταιρειών ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ πρέπει να ασκείται από το Δημόσιο.

Για τους παραπάνω λόγους στηρίζω την παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων Μηχανικών, Επιστημονικού και Αποχέτευσης και δεν θα συμμετέχω στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.

Σας καλώ όλους να σταθούμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αγωνιστούμε για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ