Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συμμαχία για το Σύλλογο Προσωπικού: “Έλαμψαν ακόμη μια φορά δια της απουσίας τους!”

 

Αθήνα, 10.3.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έλαμψαν ακόμη μια φορά δια της απουσίας τους !

Συναδέλφισσες-οι,

Οι εργαζόμενοι πάρα το κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει η διοίκηση συμμετείχαν μαζικά στην συγκέντρωση για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που πραγματοποιήθηκε στον Περισσό από τους  συλλόγους  Μηχανικών, Επιστημονικού και Αποχέτευσης. Αναδείχθηκε η προσπάθεια της προσωρινής διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να καταστρατηγεί την απόφαση του ΣτΕ και η ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα.

Έλαμψαν ακόμη μια φορά δια της απουσίας τους οι παρατάξεις ΑΚΕ, ΕΣΚ και ΠΑΣΚΕ που διεκδικούν τις επόμενες μέρες την ψήφο των εργαζομένων στο σύλλογο προσωπικού. Είναι προκλητικό να διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων όταν δεν συμμετέχουν στους αγώνες τους. Όπως έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν δεν θα περιμέναμε κάτι παραπάνω από «συνδικαλιστές»:

  • που ξόδεψαν περίπου 80 χιλιάδες  ευρώ σύμφωνα με τον οικονομικό τους απολογισμό από τα ταμεία του Συλλόγου εν καιρό πανδημίας και ούτε καν προχώρησαν σε προσφυγή για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας (Ε.Υ.Σ).
  • που βάζουν πλάτη στην εκχώρηση του αντικειμένου εργασίας με απευθείας αναθέσεις όπως η  εκτύπωση και εμφακέλωση των λογαριασμών, πρόσληψη συμβούλων κ.α.
  • που στελέχη τους εκχωρούσαν κρίσιμες λειτουργίες όπως η φύλαξη των εγκαταστάσεων στους εργολάβους.
  • που διαπραγματεύτηκαν την κατάπτυστη ΕΣΣΕ 2021 εις βάρος του προσωπικού διασφαλίζοντας τα bonus της διοίκησης.

Για τους λόγους αυτούς και μόνο Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ  στις προσεχείς εκλογές  καλεί τους εργαζόμενους να την ενισχύσουν για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς σε σύλλογο και ΟΜΕ με άμεσους  στόχους :

  • Την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την επιστροφή των μετοχών από την ΕΕΣΥΠ στο Ελληνικό Δημόσιο.
  • Την υπογραφή συμπληρωματικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους βασικούς μισθούς για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια.

Για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το Σύλλογο Προσωπικού

Η εκτελεστική της επιτροπή

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ