Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Κάλεσματα σωματείων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Περισσό για την άμεση μεταφορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο δημόσιο

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα, 09.03.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
H διοίκηση Σαχίνη, διορισμένη από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της ΕΥΔΑΠ, που ήταν η ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) συνεχίζει να παραβιάζει το πνεύμα της απόφασης 190/2022 του ΣΤΕ και να παίρνει παρανόμως αποφάσεις που δεσμεύουν μελλοντικά την εταιρία.

Δε θα επιτρέψουμε
Να διαμορφώνεται μια κατάσταση «δημοκρατικής εκτροπής» με τη συνέχιση της υβριδικής λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ παρά ή και ενάντια στην απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.
Το ΣτΕ με την ιστορική απόφαση που λήφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (29-1) δήλωσε ότι όσο η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΔΑΠ δεν βρίσκονται στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, τίθεται «σε κίνδυνο η αξιούμενη αδιάλειπτη και υψηλής ποιότητας παροχή των, ζωτικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο, υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης»

Απαιτούμε

από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να σταματήσει κάθε περαιτέρω παράνομη ενέργεια  και από την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του ΣτΕ και  να επιστρέψουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ στο δημόσιο

Σας καλούμε όλους

Θα κλιμακώσουμε
με κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στο Υπουργείο Οικονομικών, βαδίζοντας προς την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού (22-03-2022).

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορλός Ηλίας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λυμπέρης Κώστας

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕ & ΤΕ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 09.03.2022

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε σήμερα στις 13:30 στον Περισσό ώστε να παρέμβουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο της  Εταιρείας το οποίο γίνεται με τηλεδιάσκεψη. Όπως γνωρίζετε με βάση την ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ 190-1/2022 δεν προκύπτει πλέον καμία νομιμοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η σημερινή Διοίκηση δεν μπορεί να συνεχίζει να επεξεργάζεται θέματα που αφορούν στρατηγικές επιλογές, παρά μόνο τυπικές διεκπεραιώσεις των επειγουσών καθημερινών λειτουργιών  της Εταιρείας.

Αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ και η Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22.03.2022, ας αποτελέσει μια μέρα ορόσημο που με όπλο την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, θα προστατεύσει τον φυσικό πόρο του νερού ως κοινωνικό αγαθό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Ο ΠρόεδροςΗ Γενική Γραμματέας
Γιώργος ΔήμτσαςΔέσποινα Ζάννου

 


 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ 

09.03.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 09.03.2022 ΣΙΣ 13:30 ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ

Mε την πρόσφατη ιστορική απόφασή της (190-1/2022) η ολομέλεια του ΣτΕ , έκρινε οριστικά και αμετάκλητα ότι το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΕΥΔΑΠ κακώς μεταβιβάστηκε στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας. Κατά συνέπεια η διοίκηση που επέλεξε η ΕΕΣΥΠ μέσω των γενικών συνελεύσεων στερούνται νομιμότητας και είναι κυριολεκτικά «στον αέρα».Συνεπώς η διοίκηση Σαχίνη θα έπρεπε να ασχολείται προσωρινά με διεκπεραίωση των επειγουσών υποθέσεων και της συνήθους λειτουργίας της Εταιρίας και να μην παίρνει αποφάσεις για γενικότερα ζητήματα. Σε αντίθεση όμως με την κείμενη νομολογία συνεχίζει, να ξοδεύει τα χρήματα της ΕΥΔΑΠ σε συμβούλους, να λειτουργεί τις αμειβόμενες επιτροπές του ΔΣ, να προχωρά σε αξιολογήσεις και τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης, να υπογράφει απευθείας αναθέσεις, να αμείβεται με προκλητικούς για την κοινωνία μισθούς,  κ.α.

Με την ανοχή της κυβέρνησης και τη στήριξη της ΕΕΣΥΠ προσπαθούν μέσω της σύγκλησης Διοικητικών Συμβουλίων να αποκτήσουν ντε φάκτο νομιμοποίηση για να παρακάμψουν την ιστορική απόφαση του ΣτΕ αναζητώντας υβριδικούς τρόπους λειτουργίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους σαποχε.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Ραντίτσας                                   Κώστας Μαρινάκης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ