Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Γ. Αλεξανδράκης: “Προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο – Όλη η αλήθεια για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των εργαζομένων”

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ

Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ Γιώργος Αλεξανδράκης

Αθήνα 3 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, 

όλη η αλήθεια για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των εργαζομένων!

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26.3.2023, επανήλθε συμπληρωματική συζήτηση για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των εργαζομένων με σκοπό να ικανοποιηθεί εν μέρη το αίτημα της αναδρομικής δαπάνης που δεν είχε εγκριθεί με την προηγούμενη απόφαση προ μηνών.

H εν λόγω εισήγηση συγκεκριμένα πρότεινε την τροποποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το συνταξιοδοτικό με επιπλέον καταβολή 11 εκ €. Κατά τη συζήτηση του θέματος υπήρξε  ρητή διαβεβαίωση της διοίκησης ότι προβλέπεται όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο συνταξιοδοτικό να υπάρχει, εφόσον το επιθυμούν, η δυνατότητα να συμμετέχουν με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Επιπλέον επισημάνθηκε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να αναβληθεί η συζήτηση για το συνταξιοδοτικό περεταίρω διότι ήταν η τελευταία ημέρα πριν την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας και μόνο μέχρι τότε μπορούσε να σχηματιστεί πρόβλεψη στα βιβλία της εταιρίας για τη δαπάνη.  Άλλως δεν θα προχωρούσε ο διαγωνισμός και θα είχαμε απώλεια των  επιπλέον 11 εκ. €  των εργαζομένων.

Δεδομένου ότι τον τελευταίο καιρό υπήρξαν ψευδή δημοσιεύματα σχετικά, διευκρινίζω ότι υπερψήφισα την πρόταση η οποία πιστεύω ότι δεδομένων των συνθηκών  διασφαλίζει τα χρήματα των εργαζομένων και πρότεινα μάλιστα να δίνεται η επιλογή στον εργαζόμενο είτε τα χρήματα να μπαίνουν στο ατομικό συνταξιοδοτικό του λογαριασμό ως έκτακτες καταβολές είτε να του καταβάλλονται άμεσα, με την ψήφιση του θέματος,  μετρητά προσαυξημένα κατά 40% για να καλύπτονται οι φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις ήτοι περίπου 4700 € καθαρά σε κάθε εργαζόμενο. 

Το δεύτερο σκέλος της πρότασης μου δυστυχώς δεν στηρίχθηκε από την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ που ήταν παρούσα και ζητούσε αναιτιολόγητα να αποσυρθεί το θέμα παρά την απώλεια χρημάτων των εργαζομένων. Από τα ανωτέρω φαίνεται ξεκάθαρα ποιος με τη στάση του διασφάλισε τα συμφέροντα των εργαζόμενων και ποιοι επιδίωκαν άλλα συμφέροντα.

H κακόφωνη, πολιτικά ενορχηστρωμένη και διαρκής παραπληροφόρηση δεν μας τρομάζει, προχωράμε μπροστά δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε ποτέ όλοι ίδιοι!

Υ.Γ. Προς άρση κάθε αμφιβολίας οι παραπάνω απόψεις μου έχουν καταγραφεί στα πρακτικά του ΔΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ