Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: “Έπεσαν οι μάσκες όλων”

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ε.ΥΔ.Α.Π. – ΟΜΕ  ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 2 Μαΐου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΛΩΝ!»

Για άλλη μια φορά, σύσσωμη  η Διοίκηση (Σαχίνης – Τόσιος – Βαρβαρίγου) απέδειξε ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων και ανίκανη να διαχειριστεί σοβαρά θέματα, κυρίως όπως είναι αυτά των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι είναι η ραχοκοκαλιά και ο στυλοβάτης της Εταιρείας. Χωρίς την συμβολή και την αξιοποίησή τους,  όσες συσκέψεις και αν κάνει ο Διευθύνων, δεν θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για την πορεία της Εταιρείας. Έχει αποδειχθεί περίτρανα πλέον, ότι η αγωνία και ο προσανατολισμός  της Διοίκησης, είναι μόνο για τις αυξήσεις των αμοιβών και παροχών τους και τίποτε άλλο!

Η διεκδίκηση της Ομοσπονδίας εδώ και πολλούς μήνες και με παραστάσεις διαμαρτυρίας, ήταν να δοθεί από την  Εταιρεία η οφειλή της από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της υλοποίησης του Συνταξιοδοτικού Ασφαλιστηρίου και υπογραφή συμπληρωματικής Σ.Σ.Ε. με οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, λόγω της συνεχιζόμενης ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης που όλοι βιώνουμε.

Και ενώ βρισκόμασταν στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και περιμέναμε την πρόταση της Διοίκησης, ξαφνικά και «αδικαιολόγητα» υπαναχώρησαν αρνούμενοι την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων καθώς και την άμεση καταβολή των οφειλών από το Συνταξιοδοτικό Ασφαλιστήριο!

Έτσι, το Δ.Σ. της Εταιρείας στις 26/4/2023 αγνόησε την παρέμβαση της ΟΜ.Ε. που ζητούσε την απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος για τον τρόπο καταβολής των οφειλών και αποφάσισε ερήμην των εργαζομένων για την διαχείριση των χρημάτων μας!

Για να γνωρίζουμε όλοι, υπέρ της πρότασης της Διοίκησης να μεταφερθούν τα οφειλόμενα στο Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο (από τον 8/2021) όταν και εάν αυτό υλοποιηθεί (σε 2-3 χρόνια) και όχι άμεσα στους εργαζομένους, συντάχθηκε η πλειοψηφία του Δ.Σ. καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της Συμμαχίας Γ. Αλεξανδράκης!! Αντίθετα, καταψήφισε και ζήτησε την άμεση καταβολή των οφειλών προς τους εργαζόμενους καθώς και την τροποποίηση όρων του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου ευνοϊκότερων για τους εργαζόμενους σύμφωνα και με την Σ.Σ.Ε. ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΑΚΕ  Μ. Αγγελάκης. Διακριτός και ξεκάθαρος πλέον ο ρόλος όλων όσων επιζητούσαν διαχρονικά και όχι πρόσκαιρα το συμφέρον των εργαζομένων και όσων προτάσσουν τα κομματικά οφέλη εις βάρος των εργαζομένων λόγω των εθνικών εκλογών!

Επίσης, η αρνητική στάση της Διοίκησης δικαιολογήθηκε – προσχηματικά βέβαια – ως παροχή σε προεκλογική περίοδο. Είναι γελοιότητα αφού οι ίδιοι φρόντισαν με τις παλινωδίες τους να φτάσουμε ως εδώ. Είναι προεκλογική παροχή αυτά που ζητάμε, ή είναι συμβατική υποχρέωση της Εταιρείας; Έχει κάποιος απ’ τη Διοίκηση το θάρρος ν’ απαντήσει ή είναι δέσμιοι άλλων καταστάσεων;

Μήπως τελικά «πιέστηκαν» από κάποιους εντός ή εκτός Εταιρείας να είναι δυσαρεστημένοι οι εργαζόμενοι μέχρι τις εκλογές; Ποιους ωφελεί άραγε η απόφασή τους;

Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας δυναμικά μέχρι την τελική μας δικαίωση!

Θα επανέρθουμε για τα περίεργα και ευτράπελα που συμβαίνουν στην Ε.ΥΔ.Α.Π.!

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ!

Σας ενημερώνουμε, ότι μετά από αίτημα για συνάντηση της ΟΜ.Ε. με τον Δ/ντα του Υπερταμείου για τα θέματα της υπογραφής συμπληρωματικής Σ.Σ.Ε. με την Ε.ΥΔ.Α.Π.  και  αποφάσεις του ΣτΕ μας ενημέρωσαν εγγράφως ότι πλέον αρμόδιοι είναι το Υπ. Οικονομικών και το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Αθανάσιος ΣκόνδραςΔημήτριος Κυρίτσης

 

 

Υ.Γ. Συνημμένη η απάντησή του Δ/ντα του Υπερταμείου.

 

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας

 

Αθανάσιος ΣκόνδραςΔημήτριος Κυρίτσης

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ