Για την παρέμβαση Μπενίση στο Blue Sky, αλλά στο πιο… αντικειμενικό

0
140

Η παρέμβαση του Διευθύνοντος Συμβούλου ΕΥΔΑΠ στο Blue Sky για την επανασύνδεση υδροδότησης και η ενημέρωσή του για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο που προβλέπει δωρεάν(;) νερό για ευπαθείς ομάδες δυστυχώς δεν έτυχε από τα ΜΜΕ της δέουσας προσοχής.

Αν υπήρχε στην Ελλάδα έστω και μια σοβαρή και αντικειμενική εφημερίδα, το ρεπορτάζ για το θέμα θα ήταν κάπως έτσι:


Ποιος διοικεί την ΕΥΔΑΠ;

Η ΕΥΔΑΠ έκοψε το νερό σε γυναίκα με άρρωστο παιδί, εν αγνοία του Διευθύνοντος Συμβούλου της

benisis_money copy - 01

του συντάκτη μας Πέτρου Μπαστέα, pbast2007@gmail.com

Δεν μπορούσε να το πιστέψει η συνταξιούχος και μητέρα Α.Χ., όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο στο σπίτι της μετά από μακρόχρονη νοσηλεία του άρρωστου γιου της, ότι η έλλειψη νερού στο σπίτι της δεν οφειλόταν σε βλάβη, αλλά σε διακοπή του νερού από την ΕΥΔΑΠ.

Αμέσως απευθύνθηκε στο αρμόδιο περιφερειακό γραφείο της εταιρείας και υπάλληλος της απάντησε ότι η διακοπή της υδροδότησης έγινε επειδή η δόση του διακανονισμού των οφειλών της, που είχε συνάψει με την ΕΥΔΑΠ, ήταν δύο μήνες ληξιπρόθεσμη.

Η Α.Χ. προσπάθησε να εξηγήσει στον υπάλληλο, ότι βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο και γι αυτό δεν μπόρεσε να πληρώσει τη δόση. Παρακάλεσε, μάλιστα, να γίνει η επανασύνδεση γιατί ο άρρωστος γιος της έχει ανάγκη από νερό και με την πρώτη ευκαιρία θα πάει να κανονίσει την οφειλή της.

Ο υπάλληλος της εξήγησε, “πολύ ευγενικά” όπως μας είπε η συνταξιούχος, ότι σύμφωνα με τον κανονισμό και τις αποφάσεις της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, για να γίνει η επανασύνδεση πρέπει να προσέλθει στο αρμόδιο γραφείο, να καταβάλλει τις οφειλόμενες δόσεις και 36,90 ευρώ για τα έξοδα επανασύνδεσης και τότε το νερό θα συνδεθεί εντός της ημέρας.

Εξοργισμένη από την αναλγησία της ΕΥΔΑΠ η συνταξιούχος, τηλεφώνησε και κατήγγειλε το γεγονός στο BLUE SKY, στην μεγάλης ακροαματικότητας εκπομπή “Παρεμβάσεις” του Άκη Παυλόπουλου.

Μετά από λίγα λεπτά, προς τιμήν του, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Ιωάννης Μπενίσης, ο οποίος διαβεβαίωσε τον γνωστό άνκορμαν, αλλά και τους “συνδαιτημόνες” βουλευτές της εκπομπής, ότι δεν είναι πολιτική της ΕΥΔΑΠ η διακοπή της υδροδότησης στους αναξιοπαθούντες.

Ο κ. Μπενίσης ανέφερε ότι λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί και ότι την επομένη θα ερευνήσει το γεγονός και θα δώσει εντολή να γίνει αμέσως η επαναφορά της υδροδότησης.

Ο κ. Μπενίσης, εν μέσω της γενικής επιδοκιμασίας όλων των παρευρισκομένων στην εκπομπή, κατέστησε σαφές ότι η ευαισθησία της ΕΥΔΑΠ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι εδώ και χρόνια δεδομένη και, μάλιστα, το νέο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ καθιέρωσε προσφάτως νέο κοινωνικό τιμολόγιο, το οποίο θα δίνει παρέχει δωρεάν κυβικά σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Σοβαρά ερωτήματα για την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

Από την εξέλιξη της όλης ιστορίας, που είχε θύματα της μια δυστυχισμένη συνταξιούχο μητέρα και το άρρωστο παιδί της, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ.

  1. Είναι δυνατόν το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ να μην έχει ακόμα αφομοιώσει την κοινωνική ευαισθησία και την πολιτική της ΕΥΔΑΠ, την οποία εδώ και χρόνια ακολουθούν οι διοικήσεις της εταιρείας;
  2. Είναι δυνατόν προνομιούχοι υπάλληλοι, τα γνωστά “ρετιρέ” του δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα, όπως οι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ, να μην αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι δυνατόν να αφήνεις χωρίς νερό και μάλιστα χωρίς να προηγηθεί ειδοποίηση, όχι μόνο τα άτομα που χρήζουν βοήθειας, αλλά τον οποιονδήποτε;
  3. Μπορεί να θεωρηθεί ικανός ένας διοικητής μια μεγάλης κρατικής ΔΕΚΟ, όταν δεν έχει καταφέρει να εμφυσήσει στο προσωπικό που διοικεί, την ελάχιστη κοινωνική συνείδηση και συναντίληψη για το κοινωνικό έργο που επιτελούν;

Ο εποπτεύων την ΕΥΔΑΠ υπουργός κ. Σπίρτζης, γνωστός και αυτός για την κοινωνική του ευαισθησία (διάσημη η δήλωση του ότι με πόνο ψυχής υπέγραψε την παράδοση των ελληνικών αεροδρομίων στην γερμανική Fraport), πρέπει το συντομότερο να ασχοληθεί με την ΕΥΔΑΠ, και να ελέγξει αν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τιμωρήθηκαν παραδειγματικά γιατί δεν ακολούθησαν τις εντολές της διοίκησης, που έχει ως πάγια πολιτική να μην κόβει το νερό κυρίως σε ευπαθείς ομάδες..

Θα παρακολουθούμε το θέμα, από κοντά και θα επανέλθουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ