Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Μετά από τριήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων, το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να επιστρέψουν, ως ουδέποτε απολυθέντες, οι 23 υδρονομείς

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, αργά το απόγευμα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργαζομένων και του Διευθύνοντος Συμβούλου Γιάννη Μπενίση, ο τελευταίος εισηγήθηκε στο σώμα τη θετική επίλυση του προβλήματος. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα ότι μετά την επιστολή του Προέδρου του ΑΣΕΠ κ. Καραβοκύρη, οι απολύσεις της 7ης Ιουνίου θεωρούνται ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, οι 23 υδρονομείς επανέρχονται από αύριο 14/6 στις εργασίες τους, οι συμβάσεις εργασίας παραμένουν ως είχαν, εν αναμονή νέας θετικής απάντησης του ΑΣΕΠ, πριν την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Της απόφασης του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ προηγήθηκε σήμερα (13/6) η πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, μετά τις δύο επιτυχημένες τρίωρες στάσεις εργασίας την Δευτέρα (11/6) και Τρίτη (12/6) και τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις  – καταλήψεις στις εγκαταστάσεις σε Περισσό και Λαοδικείας.

Πριν και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ στη Λαοδικείας, πραγματοποιήθηκε έξω και μέσα στο κτίριο συγκέντρωση των εργαζομένων με κύριο χαρακτηριστικό της την αποφασιστικότητά τους να μην αποχωρήσουν αν δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα από την πλευρά της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Μπενίσης ζήτησε από τους εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, ότι για να εισηγηθεί θετικά στο Δ.Σ. για την τύχη των 23 υδρονομέων, το Δ.Σ. της ΟΜΕ θα πρέπει να δηλώσει εγγράφως με ανακοίνωσή του, την ευαρέσκειά του για την θετική στάση του Διευθύνοντος  για την επίλυση του προβλήματος της παραμονής των 23 υδρονομέων και όχι να θεωρείται ως υπαίτιος για την απόλυσή τους.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, το Δ.Σ της Ομοσπονδίας αποφάσισε να εκδώσει τη σχετική ανακοίνωση (υπέρ ψήφισαν ΑΚΕ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΣΕΚΕΣ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ενώ η ΕΣΚ αποχώρησε διαφωνώντας με την οποιαδήποτε δήλωση), ώστε να επιτευχθεί το μείζον, ήτοι η θετική απόφαση του Δ.Σ. για την επαναπρόσληψη των 23 υδρονομέων.

Μετά από τρεις μέρες κινητοποιήσεων η ενωτική αγωνιστική και θετικά ενεργητική στάση των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την, για δεύτερη φορά, ακύρωση των απολύσεων των 23 συναδέλφων υδρονομέων. Απομένει η συνέχιση του αγώνα για την οριστική μονιμοποίησή τους.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ