Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Να συντονιστούμε ενόψει ΔΕΘ – Σύσκεψη με συμμετοχή ΣΕΚΕΣ – Το πρόγραμμα της ΓΣΕΕ

H οργάνωση του αγωνιστικού διημέρου 8 και 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και η συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 16 Σεπτέμβρη ήταν τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη που οργάνωσε ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων στις 24/8. Αντίστοιχη σύσκεψη προγραμματίζεται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 30/8, στην ΕΔΟΘ.

Στη σύσκεψη της Αθήνας συμμετείχαν αγωνιστές κι αγωνίστριες από τη δημόσια και ιδιωτική Υγεία, την εκπαίδευση, την ΕΥΔΑΠ, τις συγκοινωνίες κι άλλους χώρους.

Ο Μανώλης Μαστοράκης από το ΣΕΚΕΣ ΕΥΔΑΠ, θύμισε ότι εκείνες τις μέρες θα βρίσκεται στην Ελλάδα και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος “έρχεται στην Ελλάδα για να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ άλλων και του νερού. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ θα έχουν ισχυρό μπλοκ φέτος στη Θεσσαλονίκη. Έχει σημασία να είναι ενωτικές οι διαδηλώσεις. Τα ζητήματα είναι κοινά. Στην ΕΥΔΑΠ μιλάνε για προσλήψεις αλλά δεν έχουμε δει τίποτα. Μόνο ελαστικές σχέσεις εργασίας και νέες μορφές δουλείας όπως η μαθητεία”.

ΓΣΕΕ:  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ, διοργανώνει από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σειρά παρεμβάσεων.
Συγκεκριμένα:
α) Στις 5 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης στον 7ο όροφο(Αριστοτέλους 32, τηλ. 2310/252910-11, 2310/252935), θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τα συνδικαλιστικά στελέχη, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης.
β) Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη, στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα Α. ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης(Αριστοτέλους 32, τηλ. 2310/252910-11, 2310/252935), θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου. Στην Εκδήλωση θα πάρουν μέρος συνδικαλιστικά στελέχη, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης.
γ) Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή, το προεδρείο της ΓΣΕΕ μαζί με τα προεδρεία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, θα περιοδεύσουν σε χώρους εργασίας, προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους για θέματα που τους αφορούν αλλά και την συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.
δ) Στις 9 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί Αγωνιστικό Συλλαλητήριο και πορεία.

Για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συνδικάτων εκδόθηκε διακήρυξη-ανακοίνωση, αφίσες, τα οποία έχουν αποσταλεί στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες για την ενημέρωση, την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ